Женско списание » Грижа за ноктите » Когато се прави маникюр от лунния календар

Когато се прави маникюр от лунния календар

Когато се прави маникюр от лунния календар Ние сме щастливи да ви посрещнем отново на страниците на нашите! Замисляли ли сте се, че луната влияе върху качеството на направения маникюр!

Не? А можете ли да повярвате в това, че е направен маникюр в определени дни ще ви помогне ноготкам да бъде по-твърда и по-здрави?

Днес ние ще обсъдим, когато се прави маникюр от лунния календар и в кои дни не е желателно да се приема за създаването на красота в ръцете си.

Наистина смятате, че култът към грижа за ръце е модна тенденция на съвременния живот? Вие ще бъдете абсолютно не си прав!

Още в древните векове, нашите предци са знаели, как и кога е най-добре да се грижим за ноктите. Погледна към ухоженность ръце, може да определи, към кой сословию се отнася човек.

Още в онези времена хората са знаели, че грижата за ръцете е не само красиво, но и много полезни за здравето. А вие знаете ли защо?

Ако отговорът е да, то тогава вие наистина се грижите за здравето си. Ако не – струва си да се вземат мерки, тъй като около нокътната плочка са разположени точки, които отговарят за вътрешните органи.

 

Трикове за красиви ръце

Определено, само решите да спазвате нашите препоръки или не, но защо да не комбинирате? Ако смятате, че средно нокти за месец расте в три милиметра, това е достатъчно, за да ги доведе в процедурата два пъти седмично за поддържане на красив маникюр.

Има няколко вида на лунния календар. Кой ще остана – избирате вие:

 • За дните от седмицата.
 • За преминаване на луната през Зодиакален знак.

 

Седмичен календар:

 1. Първият ден от седмицата тежък, но ако имате лошо настроение или депресия, – да си дръжки. Понеделник – ден на Луната, не само допринася за отличното маникюру, но и като профилактика на заболяванията на пикочно-половата система.
 2. Подстригание невен в този ден стабилизира финансовото си положение, а също така ще получите допълнително защитни сили и местоположението на космоса. Вторник – ден на Марс.
 3. Създаването на красота на ръка в сряда, допринася за премахване на елементарно и тревога в лични дела. Също така ще подобри имунитета и подобряване на успехи в професионалната сфера.
 4. Когато отиде за увеличаване или отидете на ново място на работа – четвъртък е идеален ден за грижа за ръце. В деня на Юпитер (Четвъртък) се повишава доверието в екип, а също така има най-бенефициент ден върху организма като цяло.
 5. Петък, предпазва Венера. В края на работна седмица на всички процеси в организмите се забави, така че астролозите не се препоръчва пряк красотата на този ден.
 6. Имате натрупани дългове? Заимейте навик рязане на ноктите в събота. Този ден спомага за планетата Сатурн, която ще ви помогне да се отървете не само от материални проблеми, но и морални задължения. Също така, този ден за красота спомага за развитието на самотни сърца и отстраняване на хронични заболявания.
 7. В неделя трябва да си напълно да си починат не само от дела, но и възстановяване на красотата. В противен случай може да покани нечистую сила в своя дом.

Когато се прави маникюр от лунния календар

Зодиакалния календар:

 1. Съществуват неутрални дни, когато извършената манипулация не нанесе нито полза, нито вреда на организма като цяло. Към тях се отнасят Луна в Овен и Телец.
 2. Вие сте почитател на изкуствени нокти? Тогава астролози не се препоръчва да присъстват на капитана, когато Нощното светило в Близнаци.
 3. Значително забавя растежа на ноктите, когато Луната е в Рак.
 4. Ако имате творчески подход към маникюру или решите да опитате нов дизайн, а след това най-ефективен ще дойде ден, когато Месец е в Лъв.
 5. Един от най-благоприятните дни за всички видове маникюр и педикюр – Луната е в Дева. В този ден тялото ще получи максимална полза от лечебни процедури.
 6. Масаж на краката и използването на ароматни масла е най-добре, когато Нощното светило се намира във Везни. Жената в този период е много чувствителен към цветови схеми. Струва си да изберете цвят, който ще повиши настроението ви.
 7. Астролозите не препоръчват да се правят ванички за крака при Лунна Серпе в Скорпион. В този ден може да се направи масаж с етерични масла.
 8. Лечебни процедури за нокти с използване на прополис и маслиново масло, по-добре прави, когато полумесец се намира в Стрельцах.
 9. Нощно светило в козирог – е най-благоприятен ден за грижа за ръцете и краката.
 10. У вас са се образували пукнатини и възпаления на краката? Препоръчваме ви, да правите от тях, когато Луната е във Водолей. Също така този ден е благоприятен за всички маникюрных процедури.
 11. В ден, когато Луната преминава през знака Риби, тялото ни е най-чувствителен. Затова не се препоръчват операция за отстраняване на вросшего нокти или експерименти с новата козметика (особено аллергикам).

 

Няколко съвета:

 • Да се отървете от всичко ненужно в тялото си по-добре при намаляващата луна (лунички, почистване на лице, целулит, стрии, липосукция и т.н.).
 • Насищане на организма с витамини, хранителни маски, кремове, необходими при отглеждането Серпе. В този период тялото ще се възползваме от проведени процедури.
 • Маникюр, направен при Луна в Козирог – ще е успешна.
 • По-добре да не правя маникюр и педикюр с Полумесец в Риби.
 • Има специални лунните календари, в които ще намерите цялата необходима информация.

Ваше право е да вярвате или да не вярваме във влиянието на луната върху нашето самочувствие, но за проверка е по-лесно, отколкото да се познае! Абонирайте се за нашите новини и научете нещо ново за себе си.

 

О, едва не забравих, ето още статии по темата