Женско списание » Грижа за ноктите » Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Домашно обучение

Урок №1 — "Какво трябва да знаете, за да станете добър майстор за маникюр"

Първата стъпка към началото на обучение на нокътната естетика сте го направили сами — вие сте придобили желание да стане един добър господар, това е първото и едно от главните условия за качествена работа. Нататък вие ще превърнете вашето желание в умение с наша помощ. Това е въвеждащ урок, който ще учат вас:

 • основите на работата на съветника за маникюр;
 • тон на комуникация с клиентите, да точно ще стане техен постоянен майстор;
 • условията и правилата за хигиена и стерилизация (инструменти, материали);
 • рационално използване на своя материал — спестяване;
 • оформяне на работното си място.

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Основи на работата на съветника за маникюр

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Трябва да се влюби в избраната професия, е да си упорит труд отиде от душата. На първо място, осъзнайте, качество на работа — това е ясно изпълнение на основните етапи на действие, от това, как вие ще се срещнете с клиента преди, като държите пилочку за нокти. Професионалист е не само умение, но и маниери. Те се проявяват в общуването, подреждането на работното място, материала, който ще използвате. Много хора работят просто, за да правят, често не спазваме елементарни правила, поради което губят много повече възможности, например, не дезинфицируя дръжки на клиента, но към това ще се върнем в пункт за стерилизация.

Просто разберете, да печелят с помощта на маникюр и да стане високо оплачиваем уважаван господар — са две напълно различни неща.

Капитанът на нокътната естетика — това е уникално изкуство! Превърнете работата си не само в изпълнението на услуги за пари, а процедура, която влюбит на клиента в самия процес на комуникация с вас и разбира се резултата.

Изкусната работа на професионално ти капитана — това е комплекс от:

 1. Бъдете гостоприемни, запознаем клиента винаги с усмивка, независимо от това, с какво настроение той дойде. Важното е, че след срещата с вас, посетителят трябва да си тръгне с усмивка, радост от безупречен маникюр;
 2. Бъдете спокойни и уверени в себе си. Дори и ако нещо не знаете, не е ужасно, може да предложи на клиентите си нещо друго, но да научат ново умение длъжни!
 3. Въпрос на време. Качеството изисква определен период от време. Всеки клиент е различен и времето на всеки ще тръгне по различен начин. Не се колебайте, ако похарчите малко повече време, отколкото на други, на първо място, вие ще неща ръката си и ускоритесь, второ, няма ограничение за време. Клиентите ценят резултат, освен много майстори на високо ниво не винаги работят доста бързо, като се казва: "Удоволствие от качествено изграждане на нокти трае много по-дълго, отколкото радостта от ниската цена привличам."
 4. На работното място също казва на клиента за степента на вашия професионализъм. Тя трябва да бъде чиста, функционална, представлява гама от вашите възможности. (Няма значение дома работите или е в салон).
 5. Вашият външен вид. Начало реклама майстор не само съвети, вече присъстващи на вас клиентите. Начало реклама майстор — това го маникюр! Така също да работят във форма или престилка, ръкавици и маска. Погрижете се за здравето на клиента и своето.
 6. Материали и инструменти. Следете за чистотата на работни материали, почистване на хигиенни средства и материали декор;
 7. Обърнете внимание на клиента в процеса, правете комплименти под формата на кафе и предложения. Професия майстор на маникюр от част изисква се минимално количество на психолог, защото много често идват клиенти да говоря.

Маниери, които е желателно да притежават образец за маникюр, ако искате бързо да получите редовни клиенти

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Тази работа изисква умения за разбиране на хората. Всички клиенти са различни, като дойде при вас те ще изразят своето настроение, особености на характера, а понякога и последствията от възникнали събития, преди да се срещне с вас. Трябва от пръв поглед да прецени настроението на клиента. за да се разбере как да се държат, особено когато се срещнахме за първи път. Представете си, че вие започвате нов приятел, намерете общи теми, влез в лек разговор, не забравяйте, вие определяте контакт, за постоянно сътрудничество.Но, това е индивидуално, не всички хора са общителни, не забравяйте за това, ако човек не желае да общува, след покоряването му само с тяхната отлична работа.

Качеството на комуникация с клиен това при процедура маникюр или педикюр:

 • Поприветствуйте на клиента и представете себе си, вижте как можете да се обърнат към клиента. Задължително се усмихва;
 • Най-вероятно, клиентът първо ще задават въпроса можете ли да извършите нещо, определени от "например, правите ли вие покритие с гел лак?". Отговорете положително, Да, разбира се правим, имам качествен материал, посочете срок в чорап", предложете варианти, покажете палитра от цветове, посочете за това, че правим проекти. Като допълва, тъй като клиент имате за първи път и ви трябва влюбить на своите услуги, направете дизайн безплатно, като подарък, тук ще видите това ще заинтересува, а на вас няма да бъде трудно и скъпо.
 • Дръж се спокойно в общуването не прекалявайте с грижите, твърде много внимание, може да дразни. Влез разговор и поддържайте го, но не тарахтите без непрекъснато, дайте възможност выговориться на клиента, повече слушайте, така и време за клиента ще бъде дискретно и ще зарекомендуете себе си.
 • Нека препоръки, демонстрируйте своите знания, но в умерени количества. За пример, при вас дойде посетител, който иска да обрезной маникюр, но виждате, че нейният вид на кожичките ви позволява да направите разход, порекомендуйте му обяснете, че тази процедура е по-полезен.
 • Лечение на своите посетители, в процеса на това, как правите маникюр или педикюр посетительницы трябва да се отпуснете, чашка кафе или ароматен чай и приятен разговор ще ви помогне в това.
 • Не пощади отстъпки и интересни предложения, просто правете това е правилно и изгодно за себе си, удивляя на клиента минимум за вас, но голяма за него щедрост. Освен приятен добавки за вашето внимание — на върха.

Изискани маниери майстор — връщане на клиента, по препоръка на познати, нарастване на доверието и приходите си, и най-важното, вие ще бъдете много доволни от себе си, когато видите влюбен поглед на посетителите си старательную работа.

Хигиена, която трябва да се съобразят с капитана на маникюр. Условия и правила за стерилизация на маникюр.

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

СТЕРИЛИТЕТ — най-важното условие, за които трябва да се спазват! От това зависи безопасността на вас и вашите посетители. Не си мислете, че на маникюр — това е много просто и ако пренебрежете чистота, тогава можете да правите някаква инфекция.

Че капитанът на маникюр, долж йон дезинфекция:

 1. Трябва да се дезинфекцира ръцете на себе си и на клиента, преди започване на всякакви процедури (крака на клиента, ако направите педикюр).
 2. Работете с ръкавици и маска. Използвайте еднократно материал 1 път (портокалови пръчици, ръкавици, пакети за педикюр, чехли по стаите). По-добре да използвате не тъканни кърпи, хартия или за еднократна употреба.
 3. Дезинфицируйте инструмент при клиента и след кончината му. След всяко използване на абсолютно целия инструмент трябва да се обработват (пилочки, четки, подпори за пръстите на краката и разбира се на ренде). Техниката също е желателно дезинфекцирани периодично.
 4. Въпреки факта, че поставите на ванночку за еднократна употреба пакет 2 пъти в седмицата е все пак си струва да го дезинфекционен разтвор.
 5. Не имайте навика да се губят инструмент на масата, например, ако правите клиент само покритие, отстранете от инструменти за маникюр.
 6. Препоръчително е да се използват различни набори от инструменти — един за ноктите на ръцете, друг за педикюр (има в предвид, подстригване и ножици, пилочки и бафы).
 7. Много важен момент от скрабами и кремове, по-добре използвайте флакона с дозаторами, не изваждайте крем за ръце, използвайте плешките.
 8. В края на приемане на клиенти, подредете работното си място, задължително вырастете боклук и почистете масата.

Как ефективно да се използва маникюр материали

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

В маникюре, тенденцията за "скъпо-качествено" работи пълноценно. Наистина добър маникюр, материал и инструмент е скъпо, затова дори не издържат на високи доходи трябва да бъде в състояние да го пази и консумират в достатъчно количество (на един клиент има предвид), но не повече отколкото е необходимо.

Спестяване на manik юрного материал:

 • Дребния расходный материал, като салфетки, памучни дискове, фолио, кремове и ексфолианти, изглежда съвсем не е скъпо, но ако го изразходват бързо и не пестеливо, за сметка на честите покупки, вие ще разберете, че той също е ценност. Затова използвайте материалите, с пълен дебит на 1 клиент. При маникюре при вас трябва да изчезнат — 2 кърпички за еднократна употреба, 1 портокалова пръчка, на 1 дял дезинфекторов за кожата и инструмент, 2 крема, при използване на опаковка (ако крема е твърде тлъст, ще бъде достатъчно 1), чифт памучни дискове за почистване на нокти.
 • При подготовката се изразходва колосално количество материал, ако направите ноктите си по-дебел или по-дълъг, отколкото трябва, тъй като целият излишък ще спилен, а това е много важно. Моделируйте ноктите първоначално са идеални за корекция на формата и опил са били минимални — той е коварен, но е възможно изкуство.
 • Гел система не обичат претоварване, всеки слой има своя пропорция, от това зависи качеството и уеднаквяване на нанасяне заедно с още ноской. Не бъдете мързеливи, за да премахнете излишния с четки.
 • Системи за отнемане на покрития също обичат умереността, премахване на изкуствена трева с ноктите лесно и за това не е нужно да се удави ноктите в течностите за отстраняване.

Оформяне на кабинета на съветника на маникюр и педикюр

Какво трябва да стане първокласен майстор маникюр

Няма значение къде планирате да работят у дома или в салона за красота, вашето място трябва да се говори за професионализъм, умения и да се създаде ви комфортни условия за работа.

Като гръмна маникюрщице оборудване на работното си място:

 1. Маса. На масата не трябва да има нищо излишно. Лампа подложка за ръце, поставка за пилочек и четки за рисуване, средства за грижа и отнемане на покрития — това е всичко, което ви е необходимо, останалата част от инструмент изваждайте според услуги. Лампата е по-удобно прикручивать до торцу на масата, без стойка (това спестява място).
 2. Около масата трябва да застане урна.
 3. На масата или над него ще ви се наложи полк, го наричат полк-презентация, така че тя трябва да бъде в очите на клиента. На нея выставите работата си по белева, и разбира се покритие, покажете богат асортимент от (за удобство на клиента, все пак още направете палитра отделно). Твърде много инструменти и техники слагайте в рафтовете на масата и подсобной нощни шкафчета, те няма защо да се събира прах, който заема излишно място.
 4. На стената си струва да украсят сертификат или снимки на най-добрите си работи, да не се придържа само снимки, спечели доверието на клиентите със своите творби.
 5. Направете ценова листа на услугите, тя трябва да бъде близо до клиента. В нея си струва да се направи и свободно място за акции.
 6. Украшайте работното си място, например, в чаша с пилочками, можете да поставите елемент на декора. На перваза На прозореца вазочку с живо цвете.
 7. Използвайте вытяжками (при възможност).
 8. На отделен рафт, за предпочитане е произведено (това е за удобство) выставите съд или уред за стерилизация, клиентът трябва да види, че те е грижа за чистотата.
 9. Имайте в своето стопанство в каре, се случва клиентите да са студени, особено при педикюре.
 10. Ако не разполагате с педикюрного стол, а след това използвайте мека възглавница за удобство на клиента.

Поздравления! На първия урок се предава, че са се превърнали в професионален стъпка по-близо до целта. Да бъде отличен майстор на ноктите изкуство не е трудно, просто се отнасяйте към това не като работа, а като за творчество. С нашите онлайн уроци ще успеете!

Преминете към урок №2