Женско списание » Грижа за ноктите » Прахосмукачка за маникюр

Прахосмукачка за маникюр

Прахосмукачка за маникюр

Професионалните козметични салони, където се извършват процедури за грижа за ноктите не може да мине без такъв желаната неща, тъй като прахосмукачка за маникюр. Много жени придобиват го и за употреба в домашни условия.

За какво е необходим?

Полиране и шлайфане на ноктите на ръцете и краката, не е без образование прах – остатъци от рогова тъкан, сушени маникюрных лакове и бои. Последните съдържат много вредни химически продукти – разтворители, пигменти, канцерогени. Фини прахови частици, усукани във въздуха, попадат в белите дробове, което може да предизвика алергии, астма, трахеит и други заболявания на дихателните пътища.

Те влияят отрицателно на кожата, очите, водят до главоболие. Затова е толкова важно почистване на работно място от прах, след провеждане на всяка процедура.

Освен това, на самото работно място в маникюрном центърът трябва да изглежда перфектно чисто и подредено. Ако дихателните пътища защита от вреден прах с помощта на марля превръзки по лицето, а след това с останалите проблеми да се справи само прахосмукачка за маникюр. Подобни устройства улесняват работата на съветника и придават маникюрному салону по-голяма представителност.

Принцип на работа

Независимо от вида на маникюрного прахосмукачка всички те работят чрез електрически мотор, който с голяма скорост 2500-3000 об/мин върти лопатите, благодарение на което въздухът, заедно с налични в нея прах се прибере в качулки и постъпва в колектор на прах под формата на чанта. От време на време трябва да бъдат почистени, но има и за еднократна употреба пластмасови контейнери, които след попълване просто выкидываются и се заменят с нови.

Принцип на работа е малко по-различна от обичайните битови прахосмукачка, но има някои разлики. Уред за маникюрного салон трябва да е компактен, не е тежко. Ако той-вградени, а след това автомобилът трябва да го поставите на масата. Тегло на тези агрегати обикновено не надвишава 2 кг, ниво на шум - не повече от 48 db, мощност на двигателя 20-30 Вата. С тези си характеристики той няма да попречи нито на клиента, нито за нокти-капитанът, пестеливо изразходва енергия и лесно се пренася, ако моделът не е построена. Се хранят с такива домакински уреди от мрежата 220 V.

Разновидности

Видове маникюрных прахосмукачки няколко, те всички имат своите характеристики и предимства.

Аспиратор – най-популярният модел на подобни прахосмукачки. Тя е с пластмасов корпус с мощен вентилатор, скоростта на въртене на лопатките може да достигне до 3000 об/мин. Качествени модели се правят почти копчета, ниво на шума в тях не превишава 62 db, което осигурява приятна обстановка в маникюрном салон. Прахът постъпва в подвижна чанта филтър, след употреба той лесно се отстранява с выводящей тръби и се заменя с нов.

Има 2 варианта на подобни извлеци: вградени или преносими. Първият вид се монтира плътно в ноктите на масата, на предния панел на острието и вентилатора са разположени хоризонтално или под малък ъгъл. По време на процедурата ръцете трябва да се държат точно над абсорбатор за сигурност фен затворен защитна решетка. Достойнство вградени модели на абсорбатори - висока мощност, липса на излишните вибрации, удобство на работа на трудно записани уред. Недостатъците са както невъзможността да се прехвърляте уреда на друго място и необходимостта от монтиране на маса, изрязване на дупка в масата.

Преносими абсорбатори представляват една малка лента с вертикално разположен вентилатор, който се свързва към мрежа чрез обикновен захранващ кабел. Предимствата на този вид пред вградени уреди е, че те могат да се прехвърлят на всяко място, важното е, че в достъпна близост е изход. Корпусът е направен от пластмаса, вентилатор затворена метална защитна решетка, а теглото обикновено не надвишава 1,5 кг.

Отделен вариант е да се подови аспиратор за маникюр, която има по-голяма мощност и е в състояние за кратко време да се справят с каквото количество прах. Масивен корпус с електрически мотор, вентилатор и колектор на прах се инсталира на пода, а един маркуч отива от нея до работното място. Въпреки най-голяма ефективност на почистване, подови аспиратор консумира повишена мощност и отнема много място в салона.

Има много удобни настолни модели прахосмукачки за маникюр в корпус с цилиндрична форма. Те са на горния етаж 5 дупки за всеки пръст. След обработка на ноктите на четката се поставя върху прахосмукачката, всеки хензел и заема своето място. Така можете удобно да държи ръката си на стойка за дълго време. Вид на такива уреди е много елегантен и оригинален.

На какво да се обърне внимание при избора?

Преди закупуване на маникюрного прахосмукачка трябва да се вземат предвид тези критерии, като мощността на двигателя и скоростта му, ниво на шум при работа, маса и размери. Задължително трябва да се обърне внимание на наличието на защитна решетка, тя трябва да пречи на забавяния по-малки предмети и защита на пръстите си при извършване на процедурите. Мощност на уреда трябва да бъде такава, че той е в състояние да изготвя въздух-прах поток на разстояние 15-20 виж Добър прахосмукачка в състояние да се отърве помещение не само от вредните микрочастиц, но и от остри миризми, лакове и разтворители.

Вградени модели е да се избере, само ако оформени окончателно интериор на салон и никакви промени не се очакват. В този случай е необходимо да се осигури близо до уреда за наличието на контакти.

За удобство и мобилност, най-добре да изберете переносную модел качулки с пластмасов корпус. Тя без проблем се поставя на всяка хоризонтална повърхност, заема малко място, не изисква монтаж. Най-добро решение ще модели с наклон стойка за ръце, те позволяват на клиента да не изпитвате дискомфорт по време на дълъг маникюр.

В зависимост от задръстванията на уреда си струва правилно да изберете количеството колектор на прах, да се определи, колко често трябва да се сменят филтри и найлонови торбички за прах. За по-големи салони с постоянен приток на посетителите си заслужава да закупите мощен външен агрегат, а за дома переносную качулки в пластмасов корпус с малки размери.

Време на непрекъсната работа също играе важна роля, много подобни уреди имат ограничения върху тази сума. Някои устройства имат допълнителни полезни функции: таймер, автоматично стартиране или ярка подсветка. За престижната козметичен салон тези бонуси ще немаловажными. Също така обърнете внимание на дължината на захранващия кабел, той трябва да могат да стигат до най-близкия контакт.

В допълнение към техническите характеристики на козирки за маникюр, важен аспект е фирма-производител. Необходимо е да изберете доказани компании, които сигурно са се доказали на пазара на козметични продукти. Заслужава да се помисли още няколко марки.

Популярни модели

Производител Max с 2011 г доставя на пазара на средства и уреди за маникюр, отличаващи се с високо качество и популярност сред жените. Маникюр качулки " Max Буря ", "Max Ultimate " се предлагат в няколко разновидности, за всички прахосмукачки се дава гаранция 18 месеца.

Абсорбатор с филтър "Max" Буря " е със стилен корпус бял цвят със стойка за ръце. В комплекта има сменяеми 3D-пакети за събиране на прах, те са многопластови, т.е. осигуряват максимална изолация и да не се разкъсват. Уред удобен за носене и лесно се инсталира на всяка хоризонтална повърхност. Лицевата част с вентилационна решетка и поставка за ръце са разположени под малък ъгъл, този модел се нарича "пясъчен часовник".

Технически характеристики на уреда:

  • мощност 32 W;
  • ниво на шум при работа – 40 db;
  • скорост на въртене на лопатките – 3100 об/мин;
  • производителност – 164 куб. м/час;
  • автомобилът – 280х350х155 мм;
  • тегло на уреда – 964 г.

При тези обороти и мощност, аспиратор "Max Буря", справя се добре с всякакви обеми от прах, работи толкова тихо, че позволява да се говори, да не повишава глас.

С изключение на този на продукта, на компанията Max представени издълбана абсорбатори за маникюрных салони "Max" Буря " и "Max Ultimate", преносим аспиратор "Max Ultimate 2 " и мощен апарат е специално за педикюр с поставка за краката.

Мощен преносим прахосмукачка "Emil X2 " с двигател 60 Вата ще гарантира чистотата на въздуха при всяка интензивност процедури както в салона, така и в домашни условия. Те са подобни на извлечение от "Max Буря" форма "пясъчен часовник" и отлични технически характеристики. При скорост на въртене на вентилатора 3100 об/мин уредът е с производителност 400 куб. м/час ниво на издаваемого при работа шум 62 db.

Корпус се състои от лъскава пластмаса ABS бял цвят, приятен на вид и на допир. Дръжте ръцете си на стойка за дълго време ще е много комфортно. За защита на пръстите и препятствия, попадащи в перката на по-малки елементи на предния панел има хромирана решетка. Прах се събира в двуслойни торбички бял цвят. Включен уред, с помощта на кнопочного прекъсвач, находяща се на шнуре захранване от 220 V.

Руският производител "Ultratech " заема висок рейтинг на пазара на продукти за маникюр и педикюр. Те са представени атрактивни на вид цветни модели маникюрных прахосмукачка с корпус от пластмаса. Модели на "Ultratech SD-117 " с капацитет от 24 Вата осигуряват надеждна качулки на прах при почти безшумна работа. Размери на уреда 265х315х130 мм, тегло - 1,95 кг На стоките се дава шестимесячная гаранция.

Преносими прахосмукачки "Ultratech" са изработени от цветни пластмасови, който е защитен от действието на разтворители и други агресивни вещества, използвани при маникюре. На разположение има модели в червено, жълто, лилаво, бежово, черно и бяло. Фен е затворен хромирана решетка, уредът се включва с помощта на бутона на предния панел, кабел стандартен – за 220 V.

Аспиратор "Air Magic " от ЕКО представлява мощен уред с подово локация. Тя е подходяща за големите салони, където се изисква редовна интензивна вентилация. Освен прах, тя премахва острите миризми на химически разтворители. Освен масивната подово корпуса бял цвят, уредът е снабден вытяжным пластмасов маркуч-тръба, на края на който се намира над работно място.

Автомобилът качулки 700х350х350 мм, тегло 18 кг, така че предварително трябва да изберете мястото на нейното инсталиране. Нивото на шум е относително ниска за такава мощност – 40 db. Уреда позволява ефективно почистване на въздуха в помещението на 80-90%. В комплекта има специални двойни филтри за пречистване, които лесно се заменя.

Как да направите със собствените си ръце?

Направи си сам един уред за маникюр/педикюр доста просто. Основната му част – електрически двигател с капацитет 30-60 W с ножове се среща в много устройства. Това може да бъде обикновен кухненски или настолен вентилатор, компютърен охладител. Най - важното-да към този единици подходящ захранване с подходящо напрежение. Вентилатор за кухненски абсорбатори, продаваният в строителните магазини, вече има захранващ блок с трансформатор за работа си струва, само се свържете с потребителската мрежа.

Ако маникюрная аспиратор, произведени от компютърен охладител, тогава трябва да изберете най-подходящия за него подходящ блок, стандартни напрежение у тях, на 5 и на 12 В спазването на поляритета.

След избора на основната работна част трябва да помисля сигурно прибиране на въздуха и осигуряване на отвеждане на прах. За преносими прахосмукачка, за да може да се използва пластмаса, дърво или друг материал, който лесно се поддава на обработка, важното е да се подстрижете дупка за корпуса на вентилатора и сигурно го повали. Мек, лесно в преработен материал, необходим още и за това, за да закачите на предния панел качулки защитната решетка.

В задната част На вентилатора се побира гъвкав пластмасов маркуч, трябва да вземете подходящ по диаметър. Той се екскретира в колектор на прах от всякакви подръчни материали.

Ако е решено да се направи себе си стационарен маникюр, прахосмукачка, а след това качулки можете да използвате гъвкави гофрирани акрилни или пластмасови маркучи, които лесно да се намери в продажба.

Удобно решение ще изведат такъв маркуч директно на улицата или в отвор на вентилация. Това ще ни избави от необходимостта да се променят непрекъснато прахосмукачки.

Коментари

Много жени, редовно водещ процедури, маникюр и педикюр говорят за ползите от тези прости устройства. Те наистина осигуряват чистота и комфорт, премахва главоболие от различни химически вещества с остър мирис. Не по-малко показателно е да се грижи за здравето си, което е по-важно за красота ноктите. Затова прахосмукачка за маникюр, заедно с лакове, бои и набори от инструменти трябва да присъства във всеки козметичен салон.

Най-популярните и удобни признават леки преносими екстракт от пластмаса с тегло не повече от 1,2 кг. Ги ценят за бесшумность работа и възможност за инсталиране на удобно място където достатъчно светлина. От фирмите-производители предпочитат ефективно, надеждно зарекомендовавшим себе си пылесосам "Max" Буря " и "Ultratech".

Във видеото по-долу - демонстрация на работа на прахосмукачка за маникюр Max Ultimate.