Женско списание » Грижа за ноктите » Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

Модерен маникюр е истинско изкуство. Такова оборудване, като специална прахосмукачка, ултравиолетова лампа, различни видове апарати за педикюр и маникюр, просто трябва майстори на нокътната индустрия. От качеството и мощността на инструмента и оборудване, зависи чистота, сигурност и качество на самата работа на майстора.

В последно време рядко са тези, които прибягват към услугите на специалист само за хигиенично почистване на нокти, лечение обикновено включва в себе си обработка на фрезером кожичките и ороговевшей част от кожата около нокътната плочка, покритие със специален материал за укрепване или изграждане на нокти. Такива неща винаги изисква опиливания и смилане на плочи, в резултат на което се появява фин прах, който замърсяват работната повърхност и вреден при вдишване нея човек. Затова прахосмукачка за маникюрного масата на работа с химически материали, просто не е необходима.

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

Лице, което предоставя услуги по изграждане на нокти, постоянно излага здравето си на опасност при вдишване акриловую или гелевую прах. Да, и за клиента тази процедура може да се превърне в неприятна изненада под формата на алергии. Така че ще бъде правилно, ако се оборудва работно място според правилата за безопасност и стандартите за санитарно-епидемиологична станция и инсталирате качулки на работния плот. Но това е само изберете този уред не е толкова лесно, на начинаещите майстори не винаги знаят, че трябва да се обърне внимание и от което започнеш при избора.

Разновидност на абсорбатори на ноктите маса

Преди да закупите прахосмукачка за маникюр, струва си да се помисли внимателно и да се предвидят всички нюанси на работа, а именно: какви количества да речем слушалката върху работната повърхност, не ще ли той да пречат по време на процедурата, каква е неговата мощност, звуков фон, време беспрерывной работа, трябва да се види дали в периодичната смяна на филтри — всички тези аспекти са много важни и в случай на зле замислени покупки може да донесе доста неудобства в работата.

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

И така, започвайки с размери, като правило, най-новите модели да изглеждат по-плътни и не тромаво, но все пак, за да ги инсталатора е на място. Във връзка с това специалистите в индустрията на нокътната мода все по-често определят една прахосмукачка за маникюрного на масата. Този вариант е много по практичней и ви позволява да изтриете работна прах на 100%. Постига този резултат, благодарение на неговото местоположение, под работната повърхност, където са най-малките частици и остатъци от материал, незабавно се абсорбира уред. Заслужава да се отбележи, че тези два основни вида в различни модели и от различни производители, може да бъде допълнена с различни характеристики, а именно:

  1. Наличието на специален филтър за пречистване на въздуха и за поглъщане на миризмата. Уреди с такава функция могат да бъдат вградени в маси, така и да бъдат преносими. Стойността на този апарат е значително по-висок от обикновено и изисква допълнителни разходи за редовна подмяна на филтри.
  2. Наличие на таймер и автоматично стартиране.
  3. Допълнително осветление понякога се определя на абсорбатори с цел подобряване на условията за работа.

Съществува голямо разнообразие от модели и видове на абсорбатори, прахосмукачки за работния плот майстор на маникюр. Както разходите, така и функционалност за всеки тип значително се различават един от друг. Но основният спорен въпрос е изборът на вградената техника или не.

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

Предимства вградена качулки на маникюрном плот

Така че, за професионалисти в тази индустрия винаги ще бъде важен естетичен вид на работното място. Вградена прахосмукачка за маникюр почти незабележим и съвсем не е скъпо за овладяване на пространството. Върху повърхността на масата се вижда само метална сеточка, тя се намира под ръка по време на изпълнение маникюр, това положение е доста удобно и за клиента, и за майстор. Едни от качествени и скъпи вградени прахосмукачки, се считат за космос италиански производител, те се различават материал и допълнителни функции при работа.

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

По-евтини аналози на такива уреди, като правило, са изработени от пластмаса и са малка част от металните части на механизма. Мощност апарати за изсмукване на прах, функции, вградени в масата, ред по-горе преносими уреди. Те са способни да работят в бесперебойном състояние по няколко часа подред и имат големи гаранционни срокове, което е важно при постоянна експлоатация. Единственият недостатък се смята това, че в изпълнение на педикюр изисква преносим вид на прахосмукачка.

Много майстори прибягват до инсталирането на козирки за маникюр със собствените си ръце.

Специалисти определят качулки подобно на кухненски вида, в масата е изрязан отвор за почистване, монтаж, се извършва свързване с ток. При желание прахосмукачка за маникюр, може да се оборудва с допълнителна торба за прах, филтри и сеточками от попадане в механизма на грубите елементи материал. Всичко зависи от желания, способности майстори, запознат с подобни уреди, и отчитане на всички детайли, работа на дизайнера нийл.

Често при оборудването на кабинета за нийл работа в дома прибягват до инсталирането точно домашно абсорбатори. За по-пълно усвояване на неприятни миризми при работа с акрилен материал използват гофрирани, меки тръби, които се отделят от екстракт на улицата. Разбира се, някои неудобства доставя тръба под масата, и не съвсем приглядный вид може да не се хареса на мнозина, но ефективността на този механизъм е доста висока.

Прахосмукачка за маникюр: видове, като изберете

Обобщаване на резултатите

Така че, отдават предпочитание на вградени или преносим пылесосам, нещо индивидуално и зависи не само от обема на работата, но и от сорта на предоставяните услуги. За педикюр по-лесно да купуват един прахосмукачка за работа с две различни повърхности. Дизайнерско оформяне на преносими устройства е доста разнообразно, че не могат да се радват на майстори за красота. Могат да се вземат въз основа на изискваните характеристики, функционалност и външен вид апарат и да го наличие на масата хармонично и удобни както за клиента, така и за себе си.