Обрезной маникюр

Доскоро миналата обрезной маникюр, който е и се нарича класически, е единственият начин за привеждане на ноктите в ред. Въпреки своята агресивност, той се радва на огромна популярност. Взето той е по стандартната схема. Първо ръцете отпаривали топла вода, а след това обрезалась ципа. Въпреки това, взето такъв маникюр доста често, тъй като ципа след тази процедура отрастала два пъти по-бързо и става всеки път по-груба. По този начин, образовывался един порочен кръг.

 

Напредъкът не стои на едно място и до това маникюру днес прибягват много по-рядко. По-популярни и да жалят, днес е не обрезной европейският маникюр, който също може да се нарече класически.

В някои страни такава маникюр просто е забранен, така и в вътрешна фризьорски салони днес вече почти не се правят. Ако клиентът не пожелае или случаят е твърде изоставен, където ще ви помогне само този вид маникюр.

Обрезной маникюр

Ако желаете да върне на вашите ръце, бивш луксозен блясък и привлекателност е много бързо, все пак трябва да се прибегне до обрезному маникюру. Този начин, макар и трудно, но все пак най-ефективният и се извършва достатъчно бързо.

Освен това, тя може да се направи за себе си, без да се прибягва до услугите на специалисти. Този маникюр е възможно да се направи и у дома, важното е да се знае последователността на цялата процедура.

 

 

Този маникюр е популярно се нарича "мокър", за сметка на това, че предварително трябва да се държат ръцете си в гореща вода. Обаче, това далеч не е приоритет процедура. Напротив, всичко е манипулация започва точно тогава, когато ноктите са още сухи.

1. Първо придават формата на ноктите. За тази цел те трябва просто да подпилить. Използва по-добре стъклен пилочку. Тя ще помогне да се предотврати махане на ламинирано покритите нокти.

Обрезной маникюр

Подпиливать ноктите трябва да са в една посока, започвайки от ръба на нокътя и се изравнява пилочку до средата на нокътната плочка. Ако карам пилкой в различни посоки, расслаивания ноктите не може да избегне. За да добавите краешкам на ноктите гладкост, трябва да ги обработва полировочной пила за нокти.

2. В обемът на набираме гореща вода, добавят в нея, течен сапун и морска сол. При расслаивании на ноктите може да се добавят няколко капки йод.

Обрезной маникюр

Това е добро средство от много подобни проблеми. Също така може да помогне на желатин. За нокти е изключително полезна.

3. Когато ръцете ви са добре отпарятся, отодвиньте кожичките с дървена шпатула. Като правило, за тази цел се използват портокал пръчка. Тази процедура трябва да се извършва много внимателно.

Обрезной маникюр

Ако желаете да направите не обрезной европейският маникюр , след което на този етап трябва да го завършим. Но ако сте решили да действат по стария начин, тогава е нужно да се режат кожичките.

 

 

4. Кожичките трябва да се почиства остри щипчиками или ножничками. Опитайте се да се реже цялата полосочку веднага, а не подстригване на отделни парчета. Ако са се образували заусеницы, а след това трябва да премахнете кусачками, но в никакъв случай не се забави. В противен случай може да навреди на кожата около нокътя.

Обрезной маникюр

5. При такъв маникюре се отстранява не само ципа, но и на цялата огрубевшая кожа, околната нокти. Когато ръцете распарятся, всички мъртви клетки стават нюанс, те ще станат по-леки, отколкото на здрава кожа.

6. Последният етап от тази процедура е пилинг на нокти и нанасяне на крем.

Обрезной класически маникюр — предимства и недостатъци

Всякакви манипулации с външния си вид имат и положителни, и отрицателни моменти. Този маникюр не е изключение.

  1. Първо, почиства ципа много бързо расте и става по-твърд и по-дебел. Поради този атрактивен вид на ноктите изчезва скоро и жени в отчаянье отново и отново извършва подобна процедура. Обаче, това още не е най-ужасни последици.
  2. По време на процедурата голям риск от увреждане на нокътната плочка или операция себе си. А това може да доведе до предотвратяване на инфекция, което е много опасно.

Но има такъв маникюр и едно достойнство. Въпреки факта, че тя е единственото нещо, то е много смислен. Плюс е, че такъв маникюр в рамките на няколко минути може да направи вашите ръце красиви и привлекателни.

Обрезной маникюр

Въпреки това, ако редовно и правилно да се грижат за собствените си ръце, а след това до такава процедура може и изобщо да не се прибягва. Но, ако вашите ръце е нужна бърза помощ, а след това обрезной маникюр — това е нещо, което ви е необходимо.

 

 

И вече след няколко минути си писалки ще блесне красотата и изглежда просто перфектно. Не забравяйте, че понякога е по-добре да похарчите малко повече време и да доведе ръцете си в порядък по-мек начин.

Как да обрезной маникюр — видео

 

Подобни статии