Женско списание » Грижа за ноктите » Инструменти за домашен маникюр: как да изберете видео уроци

Инструменти за домашен маникюр: как да изберете видео уроци

С всяка изминала година, материали за маникюр, не престава да очарова с разнообразието си. Най-популярни са цветните лакове, гел-лак, гел и акрил. Обикновените лакове са подходящи за момичета, които предпочитат често да сменят цвета и дизайна на ноктите. Такива лакове за нокти не се различават устойчивост настилка, но е отлично място за необичаен дизайн.

Покритие на ноктите с гел-лакове, а също и акрил набира популярност в последно време с оглед на трайността на този маникюр е, както и нейната яркост. От това, колко бързо расте ногтевая плоча, зависи от честотата на корекция на ноктите.


Основни инструменти за маникюр

Главният инструмент, който е включен дори и в най-минимален набор от инструменти за маникюр – ножица. Това могат да бъдат ножици за кожичките (с заоблени върхове), както и обикновени ножици за обработка на нокътната плочка (с прави краища).

При избора на ножици за маникюр, за предпочитане пред модели от хирургическа стомана. Обърнете специално внимание на плътността на примыкания ножици и ги заостренность.

Друг важен инструмент се счита ножица или клещи. Те служат, за обработка на ноктите и кожата около ноктите. Те се различават по височина и ширина на режещата пластина, съответно от предварително зададени цели и индивидуалните особености на стойност вземете инструмент лично. При закупуване обърнете внимание на материал и част, скрепляющую две половини клещи, а именно наличието на твърди свързващ елемент от метал. Този инструмент продължават доста дълго.

Пилочки за нокти се различават голямо разнообразие. Те могат да бъдат изпълнени от метал или керамика, така и от стъкло. Те се различават по степен на абразивно и форма. В зависимост от това, колко повърхността на ноктите здрав, трябва да използвате пилку с по-малко абразивностью. Така, за естествена нокътната плочка е доста подходящ стандартна метална модел, но за изкуствени нокти, за предпочитане пред груби пилочки, с абразивностью 80-120.

И накрая, последната, но не по-малко важен инструмент – пушер. Той е предназначен за почистване на нокътната плочка, както и отодвигания кожичките. От една страна този инструмент е на остри пръчки, от друга — заоблени машинка за подстригване.

Пушер може да се намери в метален или дървен изпълнение, но придобият по-добре метални модели, тъй като те са по-трайни.

Материали за изграждане на нокти

В зависимост от начина на изграждане на нокти, списък на инструменти и материали могат да се различават. Така, за изграждане на гел трябва:

 • Ултравиолетова лампа за изсушаване на гел. Много по-удобно да придобият лампи, предназначени за изсушаване на гел и гел-лак, тъй като мощност им е предназначена за това, че повърхността на нокътя ще изсъхне от първия път. Такива лампи обикновено са оборудвани с таймер за сушене.
 • Комплект четки за рисуване. За моделиране на красива и естествена форма на нокътя обикновена четка за нанасяне на гел е достатъчно. Най-добре да закупи комплект четки с изкуствен дрямка.
 • Форми за моделиране на ноктите. Обикновено те стандартен, и ги закупите, може във всеки специализиран магазин.
 • Детайли баба и пилочки за нокти. Се използват за моделиране на ноктите и следващ дизайн след прилагането на гела.
Инструменти за домашен маникюр: как да изберете видео уроци

Удължаване на ноктите в домашни условияОт материалите задължителен минимум се приема:
 • Грунд — за най-добра благополучно гел и нокътната плочка.
 • База или основа.
 • Камуфлирующий гел. Именно с негова помощ се извършва натрупване.
 • Финала. Това се случва с лепкав слой, така и без.
 • В случай, че финалната гел е с лепкав слой, трябва да я изтриете специална течност. Въпреки това в домашни условия тази роля може да изпълнява алкохол или борна киселина.
 • Масло за кожичките. Тя може да бъде с различна форма, мирис, цвят и ценови категории, тъй като почти всеки вариант е в състояние да се справят с влага на епидермиса.

За изграждане на нокти, акрил нужда от друг набор от инструменти и материали:

 • Пушер или обикновена портокалова пръчка – за обмисляне на нокътната плочка, точно преди да нанесете акрил.
 • Четка за нанасяне на акрил. Препоръчително е да се използват специални комплекти от изкуствена кърпичка.
 • Форми за моделиране на формата на ноктите.
 • Бафы и пилочки – за да премахнете излишъците от акрил и моделиране на естествен край на нокътната плочка.

От материали при акриловом изграждане на нокти е необходимо:

 • Акрилования прах.
 • Течност за обезмасляване на нокътната плочка. По-добре да си специални комплекти за моделиране на ноктите акрил. Течност за обезмасляване в тях може да се различават малко от обикновените възможности.
 • Грунд – за по-добро фиксиране на материала на нокътната плоча.
 • Ликвид – течност за периодично измиване на четката от акрил на прах.
 • Покритие – покритие за определяне на общо резултат.

Инструменти за грижа за ноктите

Често инструменти за домашен маникюр, значително се различават от професионални комплекти. Цялата работа е в това, че за редовно почистване и моделиране на ноктите в домашни условия-просто не е необходим огромен арсенал от инструменти и материали. Ето, че за това е необходимо:

 • Нокторезачки. По-добре да изберете модел от хирургическа стомана, а също така преди покупката трябва да се обърне внимание на качеството на плътността на прилепване на ножица и степента на тяхната заостренности.
 • Пинсети или белезници. За премахване на кожичките или моделиране краища на нокти са подходящи стандартни клещи с метална пружинкой.
 • Пилочки. Всяко момиче знае, че пилочки трябва винаги да са под ръка. В края на краищата в случай, че ноктите ми, ще се счупи или ще започне да се придържат към дрехи, трябва веднага да се възползват от стандартната желязна пила за нокти, за нокти, за да не повреди по-късно цялата нокътната плоча.
 • Желателно е да има ванночку за нокти. Можете да избирате модели, както за всеки ноготка поотделно, така и за гмуркане цялата страна. Хранителни ванички с маслени разтвори, както и витаминизированными средства просто са необходими за подхранване на кожата на нокътната плочка и редовна грижа за кожата на ръцете .
Инструменти за домашен маникюр: как да изберете видео уроци

Инструменти за домашен маникюр


 • В много маникюрных комплект се срещат различни инструменти за премахване или отодвиганию кожичките, както и специални инструменти за отстраняване на мръсотия под ноктите. Често с тези функции могат да се справят обикновен пушер или портокалова пръчка с острия и затупленным двата края. Така че за минимален домашно набор от инструменти за грижа за ноктите такова разнообразие едва ли ще бъде по-търсен. Въпреки това, ако има желание за закупуване на комплекти за трайни ползване, отдавайте предпочитание на скъпите варианти, изпълнени от стомана.

Материали за дизайн на ноктите

Модерни специализирани магазини предлагат различни продукти за дизайн на ноктите. Дори и най-неопитен новак в това начинание да успее да създаде красив маникюр с голям асортимент от материали за дизайн.

Кристали – популярните материали за декорация, да работят с които достатъчно лесно, както изглежда, резултат ефектно и красиво. Кристали изпълняват от метал, пластмаса и стъкло абсолютно различни форми. Независимо от материал, придават им върху обикновен лак или гел-лак и дават на корицата, за да изсъхне.

Бульонки. Тези малки цветни топки не толкова отдавна са станали изключително популярни в дизайна на нокти. За тях обикновено се използват в комбинация с конвенционалните пайети или декоративни елементи. Придават те на всяко покритие и застывают след пълното му изсъхване.

Инструменти за домашен маникюр: как да изберете видео уроци

Материали за дизайн на ноктитеФолио за маникюр може да бъде разделена на отрывную и переводную. Ако отрывную използват в целия нокът или за декор част на нокътната плочка, след това преводна фолио се закрепва по съвсем различен начин. Обикновено тя е матирана, от една страна и, съответно, гланцирана с друг. Матирана страна я прикрепен към ногтю, а след това рязко се откъсне. Останалата част от фолио върху ногте покриват увековечи покритие.

Переводные етикети. Отлични са подходящи за тези, които искат да създадат бърз и оригинален маникюр, не заемайки при това творчески способности. Переводные етикети и стикери са популярни, тъй като просто трябва да се намокри стикер вода и се разделят на горния прозрачен слой фигура от хартия. Нататък закачите този слой на ногте с помощта на всеки покритие.

Лента отлично се допълват всеки маникюр, защото при цялата эффектности дизайн, е лесно да се създаде дори и ако не сте заклет администратора. Единственото нещо, което си заслужава да се помни при наклеивании ленти за маникюр – повърхността на нокътя трябва да е суха. Лентата трябва да отреже малко по-малко, отколкото трябва, за да се избегне нейното обелване по-късно.

Всички видове пайети също са средство за дизайн на ноктите. Използват ги като по цялата повърхност на нокътя, така и да създадете дизайн, като обхваща отделните елементи на картината. Пайети са достатъчно големи, или повече прилича на прах. Независимо от формата, нанесете ги по-лесно само пухкава четка леко похлопывающими движения.