Женско списание » Грижа за ноктите » Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

Днес съществува огромно количество различни видове маникюр: однотонное покритие, френски, омбре, лунен маникюр, стемпинг и др. Всеки един от тези видове, могат да бъдат допълнени с различни декоративни елементи: пайети, кристали, акрилни рисунки. Не по-малко разпространена е лентата за дизайн на ноктите, която използват за предоставяне на маникюру яркост и елегантност. В тази статия ще ви разкажем за това, как да се ползват от такава панделка, за примери на приложения и малки тайни, сделающих си лента идеален маникюр.

Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

Всичко за лентата

Лентата е самоклеящуюся ивица, извършена в различни цветове. Тя е много удобен за използване и струва съвсем евтино, което ви дава възможност да закупите веднага няколко комплекта за бъдещи проекти. Ленти се предлагат в различни ширини, препоръчваме ви да изберете най-тънка, тъй като тя е най-подходящ за такава работа. Най-често срещаните цветове са златни и сребърни, но можете да изберете по свой вкус-от класически черни или бели до различни цветни ленти.

Освен това, предимството на използването на този елемент е, че можете да го прилагат, за създаване на директни линии на ноктите си. Лентата не само ще ви колоритен интериор, но и ще ви помогне в случай, че сте начинаещ и все още зле притежават четка за рисуване.

Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

Има определени правила, които трябва да се спазват, за да ви лента маникюр остана колкото се може по-дълго:

 • Лентата е много лепкав, така че тя може да се използва заедно с всеки покритие: обикновен маникюрным лак, гел, гел-лак или акрил. Въпреки това е важно да се помни, че да се придържаме само на сухи, сушени на лампа ноктите.
 • За да се лента добре се е държал на нокътната плоча, да я записвам, не до края, оставяйки краищата свободни.
 • След фиксиране на лента за ногте трябва леко да мине през нея специална пръчка, за да не остава въздух.
 • Препоръчваме да се прилага максимална покритие два пъти, за да се лента е по-добре държал в ноктите си и е защитено от различни щети.

Как да направите

За работа с панделки ви е необходим набор от инструменти, който се използва за създаване на обикновен маникюр. Единствената разлика ще бъде нуждата от закупуване на самата лента и нокторезачки, ако по някаква причина нямате под ръка.

 1. Започвайте с обрезного маникюр, който ще помогне на ноктите изглежда ухоженно и внимателно, независимо от проекта. Махнете стария маникюр, ако той е имал, премахване на епидермиса, задайте ноктите с желаната дължина и с помощта на пилочки корректируйте форма. След това трябва да обезмаслени ноктите, премахнете с тях отломки, мръсотия и прах.
 2. Нанесете основното покритие, което ще гарантира по-добро сцепление на гел-лак с нокътната плоча. Всеки пръст, сухи в лампата.
 3. Нанесете основното покритие. С такъв дизайн може да се комбинира с абсолютно всеки инструмент: обикновени маникюрным лак, гел, гел-лак или акрил. Не забравяйте да изсъхне накрашенные ноктите.
 4. Работата започва с панделка. Изберете необходимата ви райета, изрежете желаната дължина и внимателно наклейте на ноктите в съответствие с задуманным модел. Монитор размер на лентата, ако тя се застъпва за край, внимателно отрежете до необходимия размер. Не забравяйте за отстъпление от ръба на нокътя.
 5. Нанасяйте максимална покритие, за да заключите позицията на лентата. Ако е необходимо, направете това два пъти, така че стабилността на маникюр ще бъде по-висока.

Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

Примери за дизайн

След като сте се научили сами да работи с лента за дизайн, ви предлагаме да се запознаете с примери на подобни документи, за да може да имаш вдъхновение за собствените си идеи.

 • Однотонное покритие, изпълнено в черен цвят, много добре може да се комбинира със сребърна или златна панделка.
 • До лентам може да добавите вече предпочитан модницами кристали или пайети, които могат да се повтаря контурите на лента, или се установяват в съседни пръсти.
 • Може да се играе на асиметрия, като залепите ленти по различен наклон. Това ще привлече вниманието към вашия маникюру и ще изглежда много ефектно.

Лентата за дизайн на ноктите: как да го ползват правилно, какви видове има, фото и видео уроци

 • Опитайте се да използват един ногте две различни тонове и да ги лента. Този дизайн ще има плавен преход, че ще позволи на избраните цветовете на биологично бъдат комбинирани.
 • Можете да използвате ленти за създаване на определени линии на ногте. Технологията при него е същото, само след залепване на лентата му е необходимо внимателно свали. На това място ще се появи тънка плоска ивица, която начинаещите е трудно да рисувате с четка.

Ако следвате всички правила на работа с лента за дизайн, вашият маникюр ще бъде много оригинални и дълготрайни. Удивляйте приятели и познати необичайни дизайнами и совершенствуетесь в тази посока.

Видео по темата на статията