Женско списание » Грижа за ноктите » Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Изпълнението на маникюр – това е много отговорен и сериозен процес, който се състои от няколко манипулации с ас и ръце. Затова ние внимателно избираме квалифициран майстор, на когото може да се повери на своите пръсти. От професионализъм и точност специалист зависи не само красив маникюр , но състоянието на нашето здраве. Всеки майстор трябва с голямо внимание се стерилизират маникюр инструменти и аксесоари, за да не се поставят някаква инфекция на клиента.В много салони има стерилизатор за маникюрных инструменти, с помощта на който се провежда дезинфекция и дълбоко почистване уреди, след всяко използване.

Капитанът, пренебрегающий стерилизация маникюрных инструменти, може с действията си да станат причина за появата на различни заболявания при клиента. Не са изключени всички видове вирусни и бактериални инфекции, гъбички, кожни заболявания, а също и по-сериозни заболявания. Добри стерилизатори за маникюр, убива всички бактерии и микроби, като предотвратява заразяване на клиентите. Въпреки това, чрез прилагане на маникюр в домашни условия, не трябва да забравяме за стерилността на инструментите.Необходимо е редовно извършване на дейности по почистване и обработка на маникюрных принадлежности, особено ако от тях се радва някой друг от вашето семейство. За да направите това, използвайте дезинфектанти, които трябва да се избърсват ножнички, пили, клещи и на останалото след всяка употреба.

От нашата статия ще научите, какво е стерилизатор, и как в него се случва инструменти за обработка. Също така ние ви разкажа за вида на маникюрных стерилизаторов. Кажа, много по-различен топката кварцов стерилизатор от сухожарового на тоалетна, както и ще дадем полезни съвети за това, как се прави дезинфекция на консумативи за маникюр в домашни условия.

Салонная стерилизация маникюрных инструменти

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Добър специалист ноктите на услугата трябва отговорно да се отнасяме към стерилизация на работните инструменти. В професионалните салони обикновено се провеждат следните мероприятия за почистване и дезинфекция на маникюрных групи .

  1. Дезинфекциране – в процедура за унищожаване на причинителите на инфекциозни болести с повърхността на предметите.
  2. Предстерилизационная почистване – процес на отстраняване на механични, мазнини и протеинови отлагания и остатъци от медикаменти.
  3. Кастрацията – пълното унищожаване на всички видове микроорганизми, които се намират на повърхността и във вътрешността на продуктите.
  4. Допълнителна обработка, включваща в себе си за дезинфекция на ръцете на съветника на клиента, както и работни повърхности и помещения. За ръце се използват специални дезинфектанти, които могат да се купят в аптеката.

Обикновено в професионалните салони за красота прекарват предстерилизационную почистване и дезинфекция на един етап, с помощта на съвременни дезинфектанти. За тази цел инструментите се потапят в разтвор на посоченото в инструкциите за лекарството време, а след това измити с течаща вода. След това изсушени елементи са подложени на почистване в стерилизатори за маникюр (въздушни или парни). До такива устройства, прикрепена инструкция, която трябва стриктно да се следват.

Видове и характеристики на стерилизаторов

Днес експертите ноктите на услугата се използват различни видове стерилизаторов за маникюр, които са бързината на изпълнение, начин на излагане на инструменти и стойност. Нека разгледаме най-често срещаните от тях.

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Топката кварцов стерилизатор, в който се извършва обработка на инструменти, тяхната пълна дезинфекция, както и унищожаването на бактерии и носители на различни заболявания. В такова устройство, благодарение на на въздушния режим на отопление кварцови топчета, се случва дълбока стерилизация. Инструменти за Обработка с помощта на този маникюрного стерилизатора ще ви отнеме само от 5 до 15 секунди. Кварцов топката апарат, наричан по-различно "гласперленовый стерилизатор", затопля предмети до 250 C⁰.Освен това, под въздействие на висока температура, трябва да падне само работната повърхност уреди, докато в сухожаре (още един вид стерилизаторов за маникюр) се обработва целия инструмент. Струва топката дезинфектор значително по-евтино сухожара, и да ги използвате може веднага няколко майстори едновременно. За комфортно настаняване на голям брой инструменти за маникюр всеки майстор може да намали броя на предмети с изискванията на Години, т.е. до три устройства.

Към недостатъците на подобно средство, с помощта на които се извършва пълна стерилизация и дезинфекция, се отнася неизбежна деформация и постепенно blunting инструмент, направен не от топло-устойчиви здравно сплав. И тъй като не всички майстори на инструменти от подобна стомана, има вероятност, че режещата повърхност в най-скоро време ще изискват заточване. Тъй като топката апарат изпълнен с кварцови (по същество пясък), която е абразивом, той допринася за още по-голям притуплению работната повърхност маникюрных инструменти.

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Сухожаровой шкаф – един от най-популярните стерилизаторов за маникюр, принцип на действие, с което се основава на термична обработка. Такъв стерилизатор добре се справя с поставената задача. Средно обработка на метални уреди за маникюр се случи при температура от 200 до 260 C⁰. Време на работа на този начин за стерилизиране на маникюрных инструменти зависи от конкретния модел, а също и от температурата на обработка и е от 30 до 120 минути. Към минусите на подобен апарат може да се дължи на висока цена и за дълго време, при което се извършва кастрация.Същият този принцип на работа и ще автоклав. Подобни маникюр стерилизатори също функционират с прилагането на суха пара.

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Често ултравиолетов стерилизатор погрешно се включват в тази група, но под въздействието на UV-лъчи вирусите на хепатит и ХИВ продължи своето съществуване, което представлява огромна опасност за здравето на капитана, така и на клиента. Ултравиолетовите шкафчета добре да се използва за съхраняване на вече продезинфицированных и напълно сухи инструменти за маникюр. Също така за тези цели ще отговарят на специални херметични корита, от които се извличат аксесоари в присъствието на клиента.Ако не знаете как да се насладите на маникюрными стерилизаторами, а след това да се запознаете с режима и правилата за експлоатация можете да инструкции за употреба.

Пълна дезинфекция на всички необходими уреди отнема около 1,5-2 часа, така че на добър майстор трябва да бъде няколко маникюрных групи. Освен това, всички спомагателни материали, включително кърпички, портокалови пръчици, памучни дискове и други неща, също така да се поддържат чисти.

Дезинфекция в домашни условия

Стерилизатор за маникюрных инструменти: всичко за правилна дезинфекция

Дори личен комплект за маникюр, който ползвате само вие, се нуждае от редовно почистване и грижа. Дезинфекция маникюрных инструменти в домашни условия се извършва със същите инструменти, за които писахме по-горе. За това е необходима внимателна работа с ножове и външни повърхности инструменти, с помощта на етилов спирт и разтвор на хлорамида, с помощта на стерилна марля или салфетка.

Въпреки това, сам да произвежда качествена spay на продукти без специално маникюрного стерилизатора е почти невъзможно. Някои майстори препоръчват да се поставят уреди, разложенные върху фолио или друга огнеустойчивой повърхността, във фурната за 15 минути, предварително загряване до 200 C⁰. Въпреки това, този начин съвсем не гарантира пълното унищожаване на носители на инфекции и бактерии . Затова е по-добре да разпределят средствата за придобиването поне на най-ниска цена стерилизатора за маникюр, за да сте сигурни в качеството на обработка на продуктите.

Сега знаете основните аспекти на стерилизация и дезинфекция на маникюрных инструменти. За определяне на материал, ние препоръчваме да видите полезно видео, чийто автор е чудесна Светлана Соколова. Тя ще ви кажа за всички нюанси на обработка на продуктите, произведени от различни материали. Познаването на тези тънкости, ще можете сами да извършват почистване на маникюрных консумативи, които не позволяват увреждане. Следвайки нашите съвети, ще трайно запазване на вашите ножнички, стригане и маша в първоначалния си вид. Приятно гледане, мили дами!