Женско списание » Грижа за ноктите » Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

Създаване на декоративен маникюр, понякога изисква много сили, време и редица специални умения. Често искат не просто накрасить ноктите, но и да е красив модел или дизайн, че без определени инструменти и умения, понякога просто невъзможно. За да необичаен маникюр е на разположение на всеки, без изключение, една жена, са били изобретени специални шаблони за различни техники – с тяхна помощ, можете без много усилия да се създаде желания на нокътната дизайн.

Какво е шаблони за дизайн на ноктите

Шаблон представлява определен вид заготовки, предназначени за улесняване на процеса на рисуване. Какъв точно да се използва шаблони за нокти и как да го прилагат зависи от това, каква техника трябва да се прилага.

Условно всички основи за създаване на красив маникюр могат да бъдат разделени на две големи групи:

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

 • на лепилен основа. Такива заготовки лесно се фиксират на нокътната плоча и помагат да се създаде ясна линия и рисунки от тях. След нанасяне на лак на върха на шаблон, той се отстранява, а на мястото му кухини (прорезей) остава конкретна картина. Най-лесният и най-честият пример за подобно устройство – ленти за създаване на френски маникюр. Тези основи имат много предимства: те са достъпни, лесни за употреба и при определено ниво на опит дават перфектен резултат.Ето само те трябва да се използва внимателно – от първия път не може да се изчисли с много лак и времето за частично съхнене, и тогава той може да размазаться при отстраняване на основите;
 • принципът на печата. Такива заготовки за многократна употреба, фигура се пренася върху нокътната плоча като печат с мрежа.

Какви са шаблони и как да ги използвате

В рамките на екрана техника за създаване на маникюр, има основни правила, относно хода на самата процедура. Някои етапи могат да се различават в зависимост от техниката, но основният алгоритъм остава непроменено:

 1. нокътната плоча трябва предварително да се подготви. Този етап включва премахване на остатъците от стария лак,
 2. отодвигание на кожата-епидермиса. Също така за получаване на равномерен покритие може да се полират ноктите мек бафом;
 3. сега може да се прилага първият, основен слой прозрачен лак-защита и след неговото изсъхване слой лак основен цвят;
 4. много важно е, че основният слой е добре просох, затова по-добре е да изчакате не по-малко от половин час. Покритие трябва не само
 5. спрете да се придържаме, но и след силно натискане не трябва да остане на пръстови отпечатъци;
 6. сега можете да записвам шаблони или да причини фигура печат. Ако клеящаяся основа твърде лепкава, Вие страх за целостта на основното покритие, може да бъде няколко пъти прилепить шаблони за кожата на ръцете – това ще стигне лепкавост. Нататък шаблони прикладывается към желания сайт;
 7. на следващия етап – нанасяне на лак на парцели прорезей в детайла;
 8. свалете шаблон тогава, когато лак вече е малко пресъхна, но все още не е напълно суха;
 9. след нанасяне на рисунки за нокти телевизията защитно покритие.

Има няколко разновидности на ногтевых шаблон, и всеки от тях има своето специално предназначение и дава определен ефект. Да разгледаме основните разновидности.

Шаблони за френски маникюр

Френски маникюр разнообразни в различните си варианти той е подходящ както за ежедневна употреба, така и за специални случаи. Този дизайн е много популярен – той ненавязчив и винаги изглежда добре на ръка. Френски стил предполага нанасяне на свободен край на нокътната плочка ленти лак бял (класически вариант) или друг цвят.

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

За процедурата е на разположение в домашни условия, са били изобретени специални листове. Те изглеждат като извита дъга ивици, и имат клеящуюся основа. Всичко, което е необходимо за получаване на идеална гладка линии – това е стик шаблон върху подготвени нокти и боя очерченный им на върха на желания от вас цвят.

За многократна употреба на листа за стемпинга

Стемпинг сравнително ново време в ногтевом дизайн, популярността на тази техника е получила поради факта, че благодарение на нея жените се появява възможност буквално за няколко минути да създадете уникални рисунки на нокти. Основен инструмент техника – плочи и печати с выбитым модел.

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

Варианти на основите с нанесен дизайн в рамките на стемпинга много. Това могат да бъдат метални пластини с гравиран образ, пластмасови основи, и те могат да имат най-различен размер – от малки плочи до доста големи професионални платки. За пренасяне на дизайн, с плочи нуждаете от специален печат – малко устройство с дръжка и мека гумена или силиконова подложка за отпечатъци.

Процесът на създаване на дизайн се провежда, както следва: лак се нанася на шаблони, неговите излишъци се почистват със специална мека шпатула. След фигура се пренася на печат чрез надавливания им за определен елемент на модела, след което с помощта на същия този печата на фигура отпечатывается на ногте. Процедурата преминава много бързо, а резултатът е просто изумителен.

За лунния маникюр

Лунен маникюр се счита за една от разновидностите на френски, той се различава само място за нанасяне на дугообразного на фигурата. В тази техника полукръг оцветена парцел лунулы – място, в основата на нокътя, което често е лесно да се фокусират върху здравословното ногте за сметка на различен от останалата част на плоча цвят. Разбира се, закрашивают не самата естествена дупка, огъване формират един и същ на всеки ногте и размерът му може да бъде всеки.

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

За създаване на такъв маникюр могат да се ползват като обикновени ленти за френски дизайн, така и със специални стикери. В първия случай шаблони се наслагва по обичайния начин, това не само около свободния край, а очерчивая дъга в основата. Принцип за използване на заготовки няма да има никакви функции.

За airbrushing на ноктите

Тази техника не е често се използва в домашни условия, тъй като за неговото прилагане се изисква специален инструмент – аерограф. За ноктите дизайн се използва малко устройство вариант – мини-пневматичен кран, който в предвидения диапазон разбрызгивает най-малките капчици боя. Обикновено тази техника се използва за създаване на красиви градиент-преходи цвят на нокътната плоча, но и с прилагането на восъчна техника придобива нова посока.

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

Шаблони и представлява табела с клеящимся снованием, която прикладывается и е фиксирана за ногте. Нататък се извършва процедура за пръскане на боя, а след премахване на етикети остава красив, ясен фигура.

Винил шаблони за създаване на чертежи

Винилови стикери работят на същия принцип, че и на хартиен носител на лепилен основа. Заготовки с избрания от вас модел се пренася на нокти, отвори в плоча прокрашиваются лак на желания цвят, хастар се отстранява, а ясен и красива фигура остава на нокътната плоча. Огромно предимство на този начин за пред обикновените стикери – разнообразие от модели и спецификата на материал, който осигурява плътно прилепване етикети към повърхността. По този начин, при използване на винил шаблон, лак не затекает по него, а картина се получава свеж и равномерен.

Шаблони за маникюр: видове, като се ползват за дизайн на ноктите и как да се направи със собствените си ръце

Обикновено такъв тип стикери се продават комплекти по 12 броя – те са разположени на едно парче. Цената на винил накладки не е висока, и дори с оглед на тяхното прилагане на еднократна ефектен и нестандартен маникюр е на разположение на всяка жена или момиче.

Как да направите шаблони за маникюр със собствените си ръце

Шаблони за създаване на красив маникюр можете да направите и сами, без да губите твърде много върху това никакви средства. Има няколко възможности за това ""workaround"":

 • истинска находка за amatures, оригинален дизайн – това е лепенка. Му край може да се реже всякакви желания начин, а благодарение на своите функции, сегмент лесно заключва в ногте. По този начин може да се създаде като класически френски маникюр, така и да формира сложни модели поетапно плуване наклеиванием лента на различни места;
 • още една алтернатива – лента лепило. Тя може да се прилага по същия скотчу този начин, не е ограничаване на въображението си.

Видео: художествена рисувани нокти стемпингом

При наличието на необходими инструменти за боядисване нокти в техниката стемпинг много лесно да се направи в домашни условия. С стъпка по стъпка техниката на изпълнение на маникюр, може да се запознаете с видеото по-долу:

Видео: използване на шаблони Vinylist в домашни условия

Шаблони могат ефективно да се използва както с обикновени лакове, така и с гел-варианти. Този маникюр ще се окаже по-устойчив, и да го носите, ще бъде възможно по-дълго. Във видеото на етапи, показващи всички етапи на създаване на необичаен и резултатно дизайн в лилаво-виолетови цветове. Детайлно разкри тънкостите на процеса – от залепване шаблон, до даване на фигурата хомогенност.