Женско списание » Грижа за ноктите » Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео

Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео

Украсяват своите невен, без да посещавате салон, — мечтата на повечето модата. Днес в арсенала на нокти дизайн се появява новият "трик": стемпинг за нокти. Щампи са създадени с помощта на специален гумен печат метален диск и акрилни бои, която елиминира използването на стикери и ръчно рисувани. Устройството сложна наука, а технологията на нанасяне е толкова проста, че да доведе невен в реда за 10-15 минути. Използването на стемпинга значително намаляване на разходите за услугите на капитана нийл арт.

Ефектен експрес-маникюр

Да създаде атрактивен маникюр модерни момичета трябва възможно най-бързо. А освен красотата, модата, се чудят как да спестят. В този случай стемпинг — идеалното решение. Инструмент дава възможност за:

Штампики за невен рационализируют използване на вашето свободно време. Но трябва да закупите инструменти и овладяване на техниката на работа.

Инструменти, необходими за рисунки

Стандартен набор от стемпинга за нокти продава се във всеки магазин за козметика. В него обикновено се включват:

Избора на комплект, проверявайте качеството на материалите. Дискове и плочи трябва да бъдат достатъчно твърди, а скраперы — абсолютно гладка, без грубост. Вижте на сертификати, холограми. Добър стемпинг-набор не може да струва евтино.

Освен основните материали погрижете се за наличието на покритие на-база, средства за основите и декор, течност за премахване на лака, топовом покритието.

Обикновените лакове направи фигура е доста трудно. Тяхната структура може да е воднисто, затова препоръчваме да използвате шеллак или средство с гелеобразной структура.

Особености на технологията

Техника на нанасяне на стемпинга на нокти, покрити с гел-лак, е аналогична на работата с обикновен декоративен средство. Красиви нокти-дизайн въплъщава, както следва.

Нанасяне на гел-лак

 1. Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видеоИзмийте си ръцете, суха кърпа и нанесете антисептик.
 2. Опилите ноктите мека (240 песъчинки) или твърда (180 песъчинки) пила за нокти. Това е необходимо, за да изчистите блясък. Прах смахните четка.
 3. Обезжирьте невен средство-дегидратором. За здравината на гел-лак покритие използвайте грунд, който изсъхва 1-3 минути.
 4. Нанесете база за гел-лак и подсушете 1 минута в UV лампа.
 5. Скрийте нокти, гел-лак в един слой и подсушете на лампа 2 минути. Нанесете втори слой и също така сухи. Разпространението на излитане не трябва.
 6. Покрийте ноктите топ и подсушете на лампа 2 минути. Махнете дисперсионный слой с помощта на течности или алкохол, салфетки.

Нанасяне на стемпинга

Стемпинг за нокти, гел-лак е добре, защото фигура може да бъде коригирана. Но гелевое покритие действа само като основен тон, на ноготках тя отпечатывается лошо. Възползвайте се специални с акрилни бои или обикновен лак.

 1. Почистете диска с ацетон. Така моделите ще бъдат ясни и чисти.
 2. Нанесете грунд на ноготок изсъхне на лампа. Нанесете основния цвят, сухота в лампата.
 3. Капак на метална плоча избрания от вас цвят, махнете излишните скрапером. Трябва да се накланя стъргало под ъгъл от 45 градуса и задръжте върху диска.Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео
 4. С нокът отстранете лепкав слой с помощта на алкохолна салфетка или памучен диск, напоена с течност за премахване на лака.
 5. Нанесете модел, печат, опитвайки се малко да го вози на мълчалив повърхността. Прехвърлете го в ноготок по същия начин. Подсушете на лампа 2 минути.
 6. Скрийте ноготок топовым покритие и подсушете на лампа 2 минути.

Непременно махнете дисперсионный слой. Ако резултатът не ми хареса, винаги може да се определи — просто убивам лакочистител. Това трябва да е до изсушаване на в UV лампа.

Степминг за нокти (видео)

Трикове стемпинга

Всеки маникюр изисква тренировка. От първия път не можете да го направите красив принт, така че трябва да се въоръжите с търпение. Майстор на нийл арт препоръчват следното:

 • Тренират в прилагането на стемпинга за невен на покритието, което трябва да стреля. Така вие наловчитесь правилно да се печата, да работя с скрапером и отпечатывать модели.
 • Изберете внимателно течността, удаляющую с плоча останките на гел-лак. В състава на средства не трябва да бъдат масла, защото фигура ще бъде размита.

  Покритие-основа опитайте се да се събере без пайети. На изображението добре изглеждат на контрастиращи гел-лаке, пайети ги правят неясни.

 • Боя със скрапера, която сте използвали, избършете с кърпа. Не чакайте, докато изсъхне.
 • На метален диск лак съхне по-бързо, отколкото на ноготках. Прехвърляне фигура стои възможно най-скоро, в противен случай той ще се вижда не напълно.
 • Не работи в близост до климатика, отворен прозорец в топла стая. Вие не разполагате с време, за да принтирате стемпинг.
 • Боя или шеллак нанесете по цялата повърхност на екрана плоча. Така той по-равномерно ще влезе по-дълбоко. По-добре веднага да помисля ъгъл на поставяне на фигурата на ноготках.Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео
 • Не се прилага върху ръцете на крем, така стемпинг не отпечатается.
 • Стреля остатъци от боята може да се покрива с памучна свещ пръчка, потопена в течност за премахване на лака. Опитайте се да се направят ленти лепенката върху кожата или диск, а след това се оттегли. Но това вече е висш пилотаж.
 • Изображението обхваща боя изключително внимателно. Опитайте лайфхак от майстори маникюр: нанесете върху чинията-шаблони закрепитель.

Качествен и чист стемпинг-дизайн на ноктите е възможно, ако правилно изберете оцветяване съединения. Останете акрилни лакове — рисунки ще бъдат цветни и обемни.

Как правилно да изберете лак?

Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео Обикновено в стемпинг-комплект вече се предлагат бои на основата на акрил или гел. Ако те се свършат, или сте закупили, определени, без да се бои, виж им алтернатива. Избор на лак, който ще направи моделите, обърнете внимание на следното:

 • Консистенцията. Гъста средство ще осигури яснота рисунки, не ще се разпространи и ще попречи на размазани щампи.
 • Пигментация. Играйте на това контрастира: маникюр трябва да има ясна граница на фигурата и фона. Изберете подобни нюанси лакове, рискувате да получите намазана дизайн.
 • Основа. Допуска се използването на гланцов покритие, но е най-добре изглежда матиран фон.

Искате да работите с бои? Няма проблем! Декоративно покритие позволява да се създават безпрецедентно красотата на моделите. Акрилни състави са сравнително евтини и се продават в комплект. Ярък тръба не трябва да се търсят, те се продават във всички магазини за козметика.

Имайте предвид, че акрилна боя, лесно се пренася голяма фигура. Фините линии и миниатюрни елементи за по-лесно носене лакове.

Модни акценти

При избора на колора покритие, се фокусира върху тенденциите стемпинг-дизайн на ноктите. В полза нюдовые тонове, които придават маникюру чистота. Спирайте на бежевом, бледо-коралово, пудровом, представители, избирайки го под оттенък на кожата.

Класически маникюр — червено цвят във всичките му вариации. Не се отказвайте от винен, алого, бордо, розово или теракота. На върха На нийл-артовой мода — неон. Експериментирайте с киселинните комбинации от жълто, розово, синьо и зелено.Стемпинг за нокти: какво е това, как да се ползват, снимки, видео

Фактурата обхваща също имат значение. Стемпинг можете да създадете с помощта на кадифе матов средства, за да ги използват като основа. Разбърква се и среща с метални цветове, но избягвайте перлата структури.

Фигура за стемпинга невен модерни фэшн-вее предлагат следните:

 • Ефективна геометрия. Строги ленти, триъгълници, квадрати и форми изглеждат модерно и необичайно.
 • Изискан реколта. Дантелени мотиви, ажурная ногтевая плоча, закачливо фрагмент на една ръка невен последен писък на модата.
 • Хищную анималистику. Зверски принт отново на мода, което ще зарадва amatures, маникюр а-ла-зебра, тигър или леопард и дори имитация на змийска кожа.

Онези, които са подозрителни погледи към експерименти с стемпингом, се препоръчва да се обърнете към класически сочетаниям черно и металлика, черно и нюда, negative space (частично видни парцели ноготка).

Важното в създаването на привлекателен маникюр — за овладяване на техника за пренасяне на щампи и имат вкус, за да изберете комбинация от нюанси.

Видео по темата: