Женско списание » Грижа за ноктите » Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Производителите маникюрной продукти – твърди работници. Те се стремят постоянно да се моля на модата новости и идва с най-необичайни варианти за декорация на нокти.

В последно време към върха на популярността в областта на нийл арт се стреми шеллак котешко око – това е магнитен лак, който дава гладко лъскаво покритие наситен оттенък.

Сребристи переливы, сходни с бликом камък цимофан (котешко око), са създадени с помощта на специален магнит. Име новомодного маникюр, обяснява акценти на камък.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Ефект вълшебно сияние предоставят метални частици, които се намират в състава на шеллак. Когато специалист подносит на корицата магнит, късове се събират в триизмерни модели.

Първоначално производителите на магнитен лак предлагали единственият вариант, създаващ на повърхността на нокътя вертикални райета. Постепенното разширяване на асортимента, е довело до появата на средства, които заиграли на женски ноготках вълни, звезди, на зигзаг, криви и диагонални прави. Но и чудото магнити не напускат рафтовете. Работейки с тях и гел-лак, може да постигне фантастични ефекти.

За равномерно разпределение на метални прашец се препоръчва периодично се разклаща флакон. Що се отнася до палитра, тя е много богата. По-бързо от останалите раскупаются флакончики с богата наситен съдържание. Комбинацията от ярки цветове и цветни частици ви позволява да създавате страхотни нокти дизайн.

Ако гел-лак се отнася до линията на Bluesky, към него ще отговарят на магнит всяка търговска марка. За да получите аксесоар трябва задължително, в противен случай ефектът на скъпоценни камъни не се показва. Bluesky Cat Eye – прекрасен начин за възстановяване на слоящихся, чупливи и слаби нокти. Удобна пискюл улеснява прорисовку и не позволява растекания средства.

"Котешко око" на марката Kodi се различава балансирана консистенция. Той не позволява на образованието плешиви петна и белесых петна.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Козметичен продукт за себе си разравнивается повърхност на табелата и не изисква намесата на майстор. Шеллаки Kodi се нанася върху черна или тъмна основа или веднага разпространяват на основното покритие.

Nightwish Cat Eye от марката TNL – чудесен вариант за чувствителни личности, които са предразположени към алергични реакции.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Това покритие може да се носи непрекъснато, а промените – по желание или по малко образование чипс и пукнатини.

Плътност на състава помага за покриване на плоча в един слой, без страх за бледност или пропуски. Любительницы многослойности могат да се боядисват невен два пъти подред. Наситен переливчатый цвят отразява красотата на естествен камък.

За покритие держалось здраво, специалистите съветват в първите два дни след извършване на маникюр, да се въздържат от контакти на ръцете с топла вода. Разходка в парна баня и сауна, също е забранено. В случай на нужда в работа с химикали трябва да се носят ръкавици.

Как да шеллак котешко око: инструкция

Как да направим маникюр шеллаком "котешко око"? Всички действия прости и тях ще усъвършенстват дори подрастващи.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Материалите трябва малко – това е основното и максимална покритие, както и самият "котешко око". За да засили ефекта и по-голяма изразителност набор могат да бъдат допълнени с черен гел-лак. И така, започваме.

  1. Подготовка на ноктите е проведено в три стъпки. Първо извадете старото покритие и придават пластинам желаната от вас форма, а след това обезжириваем повърхността.
  2. Нанасяне средство-рамка се придружава от сушене под лъчите UV-лампа или LED-устройство (една-две минути са достатъчни).
  3. Укрепване на ефект с помощта на черен шеллак и внимателно подсушете този слой.
  4. Покриваме всеки ноготок "кошачьим око" и подносим магнита възможно най-близо до чинията. Чакаме 15 минути, което позволява на инструмента привлечен частици. Отново ги оставете да изсъхнат пръсти.
  5. Завършек – нанасяне на топового покритие и протирание нокти обезжиривателем. Притрушиваем плоча кристали , луксозен пясък или с течни камъни.

Ако нямат желание да поставят черна основа, лак трябва да се прилага в два слоя. След първото боядисване изчакайте изсушаване средства и продължавайте да се отдадете на всеки пръст последователно.

Видео: технология за нанасяне на гел лак "котешко око".


Специални умения магнитен лак не се изисква, той се нанася лесно и просто.

Покажи колко красива изглежда шеллак котешко око, може да е на снимката. Неговата особеност е цвят, който позволява да получавате на всеки оттенке различни резултати.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

За магнити и срок на експлоатация маникюр

Магнити се продават поотделно или вървят в комплект с пакет за шеллак-маникюр. Издаването им в няколко вариации дава неограничен простор за въплъщение на най-оригиналните идеи.

Шеллак котешко око: фото дизайн, как да направим маникюр у дома

За създаването на играта на светлината върху ноктите трябва да се поднася към тях магнит след нанасянето на последния слой средства, без да се чака изсъхване. Това е изискване на забавяне на процеса, защото над плочите трябва да работим поотделно.

Разкрой още няколко тайни за работа с магнит.

  • Винаги съхранявайте устройството на разстояние 3 – 5 мм от декорируемой плоча. Да се избегне разваляне на крайния резултат, не го пипай.
  • Дръжте магнит към ноктите за около 10 секунди. След няколко сесии ще можете интуитивно да се чувстват точното време и автоматично да се спазва разстояние.
  • За постигане на промяна дестинации линии и модели може да е чрез експеримент. Нанесете магнит като нищо – поне по диагонал, макар и по вертикала и хоризонтала. Опитни майстори съчетават всичко по три направления и получават най-сложни рисунки.

Видео: техника за нанасяне на гел-лак "котешко око" и стемпинга MoYou London.

P. S. Ако искате да шеллак с ефект на котешко око угоди на вас колкото е възможно по-дълго, да не се допуска попадане на невен агресивни средства под формата на разтворители, спирт и ацетон. Не позволявайте на блестящи повърхности царапаться и не скоблите с върховете на ноктите на битови предмети.

Правете домакинската работа в защитни ръкавици. При спазване на държавата на тези прости правила, ще имате красиви дръжки в продължение на 2 – 3 седмици. Да се отървете от покритие ще ви помогне специална течност, растворяющая гел-лак.