Женско списание » Грижа за ноктите » Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

С термина "скрепер" означава инструмент, предназначен за премахване. Различни видове шаберов се използва в различни социалната, в стоматологията и други области на човешката дейност. Качествен скрепер за маникюр – това е незаменим инструмент за всеки човек, който е свикнал "да се мисли за блясък на ноктите". Понякога скрепер се нарича пушером или маникюрной шпатула.

 

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

 

 

За какво се прилага?

 

Преди да ви разкажа за вида на шаберов и правилата за тяхното използване, си струва да научите, какво е това? Основната цел на маникюрного шабера – това е отодвигание кожичките и премахване на птеригий (така се нарича тънка кожа, която се натрупва в долната част на нокътя). По този начин, този инструмент е необходима, за да се грижи за пръстите на ръцете и краката (има и педикюрные шаберы).

 

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

 

Премахване на птеригий – това е задължителна хигиенична процедура, благодарение на която не допуска появата на заусениц. Така че пушер се прилага за почти всички подготвителни процедури при извършване на маникюр, включително и за подготовка на ногтевых плочи към процедура на изграждане.

 

Вид на инструмента

 

Разглеждайки снимки на различни маникюрного инструмент, може да се отбележи, че шаберы са различни:

 

 • еднопосочни, които имат една работна повърхност;

 

 • двустранни, има две работни повърхности. По-широка, изпълнена под формата на ножовете, се прилага за отодвигание кожичките. Тясната страна, напомня по форма на axe, равна лопатката или копие, използва се за почистване на нокти и премахване на птеригия;

 

 • с гумен връх за намаляване на риска от нараняване на нокътната плочка;

 

 • педикюрные плешките, отличава се с по-широка работна част.

 

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

 

Формата на работната повърхност пушеры се делят на :

 

 • плоски;
 • овални;
 • полукръгли;
 • квадратни;
 • кръгли.

 

Изработени шаберы от различни материали. Най-често, качествен инструмент е изработена от медицинска стомана. Има и пушеры от дърво или пластмаса, но това е по-често срещаните варианти, тъй като те са по-здрави от стомана.

 

Как да изберете пушер?

 

Тези, които прави маникюр от себе си, трябва задължително да се получи качествено скрепер. Но как да изберете наистина добър и удобен инструмент?

 

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

 

Вероятно всички знаят, че инструменти за маникюр трябва да бъдат индивидуални, като четки или гребени. Вземете форма шабера трябва да отговарят на формата на ноктите.

 

Много важно е да се обърне внимание на качеството на инструмента. Дръжката трябва да бъде равна с нескользящим покритие върху метални инструменти на дръжката може да бъде покрита с bossed). Режещата част от пушера трябва да бъде гладка, тя не трябва да се оставят драскотини по нокътната пластина.

 

Преди да купите инструмент, си струва да го тествате, лесно след работната част на задната страна на ръката. Ако този инструмент е добре фишове и не драскотина на кожата, означава, че той е качествен.

 

Скрепер за маникюр: общ преглед на модели и правила за ползване

 

За самостоятелна работа по-добре закупуване на двупосочен скрепер, тъй като с него могат да се изпълняват след три операции:

 

 • бутане изложени на кожичките;
 • изтриване на птеригий;
 • почистване на ноктите.

 

Важно е да избраният инструмент е удобно лежи в ръката си, в противен случай, с него ще бъде трудно да се работи. Така че изберете инструмент трябва да е този човек, който ще работи с него.

 

Основната характеристика на шабера е качеството на заточване. От този показател зависи, как ще служи като инструмент.

 

Качествен маникюр инструмент затачивается ръчно. Скрепер ръчно заточване няма драскотина ноктите, а вероятността разрез при работа по инструменти изключително нисък.

 

Правила за ползване

 

Малко качеството на скрепер, трябва да знае, как да използвате тези инструменти.

 

 

Ето основните правила :

 

 • трябва да действаме внимателно, груби движения могат да доведат до появата на съкращения. Бол така, неправилни действия могат да наранят матрица (основата на нокътя) и ногтевая плоча ще расте с изкривяване;

 

 • инструмент са под остър ъгъл към нокътната плоча и леко лек натиск, произвеждат сдвигание на кожата на долната част на нокътя. Председател фрагменти от кожа и внимателно срезаются обратната част от шабера;

 

 • ако кожата се измества лошо, не трябва да се положат по-големи усилия. Трябва да се увеличи времето за омекотяване на кожичките на вода;

 

 • след всяка употреба скрепер трябва да се дезинфекцира. Метален скрепер може да се вари, дезинфекцирани под ултравиолетовата лампа или просто се избърсват с алкохол. Дървени и пластмасови шаберы се вари;

 

 • да се съхранява скрепер е необходимо в случай, така че той не е в контакт с други инструменти;

 

 • повече от веднъж годишно (при редовна употреба) трябва да скрепер заточване в специални работилници.

 

При правилно използване на шабера никаква опасност за здравето на естествени нокти за използване инструмент, не се представлява. Ако не се нарушава технологията на изпълнение маникюр, нокти ще бъдат красиви и здрави.