Ножица за нокти

Ножица за нокти

Ножица за нокти – основен инструмент за осигуряване на качеството на грижите за своето тяло. Това устройство е съвсем не е като на нокти ножици и различни по материал, форма и дължина на острие и дизайн на пружината.

За какво се използват?

Различни видове щипчиков се прилагат за обрезного маникюр и педикюр. Те така се наричат, защото с помощта на този инструмент не просто пързалки, а напълно се отстранява ципа по ръба на ноктите растеж. Това е достатъчно популярно в Русия явление, макар и осъдени от много майстори. Неговото видимо предимство в това, че на дръжката веднага придобиват добре поддържан вид. Но ципа след няколко сесии на този маникюр грубеет и започва да расте по-бързо.

Големи стригане ще помогне за отстраняване на растящи навътре нокти и могат да се справят дори с удебелени и деформирани табела. Често се случва, че при грибке ноктите ми става твърдо като камък, и чупливи нокти ножици тук не се справят. Но тъй като клещи за педикюр могат да бъдат достатъчно массивны и притежават укрепен корпус, те са в състояние да се справят със своята задача, дори и в най-напредналите случаи. Благодарение на тях човек може да забрави за врастнали нокти на краката, тъй като качествени за подстригване лесно и без болка, за да се справят с този проблем.Важното е, да се избере формата и материала, от който е изработен инструмент.

Видове

В наши дни за подстригване често се използват от майстори маникюр като заместител на обикновените ножницам. Това устройство може да бъде три вида:

 • За отстраняване на кожичките;
 • За маникюр;
 • За педикюр.

Всеки от тях има своите особености, на които си струва да стоя повече. На първо място, се различават за подстригване с дължина рукояток и ножове. Инструменти за педикюр най-массивны. Режещо покриване на по-широко, така че на тях е по-удобно да се работи по-трудно си ноктите на краката си.

Маникюрными щипчиками може да се намали на върховете на ноктите. Освен това, те са идеални при пакетите. Стригане често участват с мъжки маникюре, вместо пили с различни размери и степен на абразивно. Такива инструменти все още се нарича книпсерами или кликерами. Те често идват в несесер и приличат на мини-белезници. Все пак те могат да бъдат изпълнени във формата на многофункционални ключодържатели, където освен щракване присъства, например, сгъваем нож, които са удобни за носене.

Клещи за кожичките се използват, за да се отървете от наросшей на кожата по ръба на нокътя. Без този инструмент не може да си представите обрезной маникюр. Той е подходящ и за борба с заусенцами.

Нокторезачки много по-уместни, когато говорим за детската маникюре от ножици, бръсначи, които са твърде дълги. Тъй като сигурността в грижите за детето има първостепенно значение е да се избере книпсеры или модел със заоблени ръбове. Те не се различават от инструменти, приспособени за възрастни, освен размера.

Критерии за избор

За да изберете правилния инструмент, трябва да се обърне внимание на няколко фактора:

 • Материалът. Обикновено, стригане произвеждат от различни видове стомана. Продукти за домашна употреба обикновено се произвеждат от "инструментална" стомана или стомана с никелово покритие. Тези клещи са краткотрайни при честа употреба и лошо да издържат на корозия. Професионални възможности произведени от висококачествена медицинска стомана. Те не ръжда, осигуряват по-добра защита от микроби и плесен. Но дори такива инструменти се нуждаят от правилни грижи, за дезинфекция и деликатни условия на съхранение.
 • Форма и размер. Преди да закупите ножица, трябва да изберете формата на острие, с която ще бъде по-лесно и по-приятно да се работи. Продуктът не трябва да ви занимавам с ръка или да наранят клиента. Най-често майстори работят с дължина от 7 мм, тъй като салонные инструменти могат да бъдат многократно заточени за сметка на загуба на дължина. За начинаещи, по-подходящи за по-късо острие.

Ако cutting edge дълга, а върховете на дългите и остри, те са удобно ще бъде да се отървете от чеп. Въпреки това, такава ножица не винаги са подходящи за начинаещи, тъй като те по-трудно да оперира.

Що се отнася до формата, има четири:

 • Классическа аз - нож 4-6 милиметра с малка петата. Подходяща за любители, и на професионалисти, но наличието на петата изисква известна сръчност при работа. Струва си да бъдат много внимателни и да държат инструмент строго вертикално, за да не докосвате петата работна област и разкъсване на кожата.
 • "Axe" . Формата на клещи зависи от заточване. Тези клещи са отпуснати към дъното на върховете и, когато се гледа отстрани, приличат на оси. Това е най-удобният вариант за салонного употреба, тъй като повърхността е идеално видими отгоре.
 • "Лястовичка" или "лодка" . Подобна на класическата форма, но при нея липсва петата. За разлика от "топорика", е равна вътрешна повърхност и обикновено се обработва ръчно, а не с диамант кръг. Този метод затачивания е за предпочитане при избора на метални инструменти.
 • Директен . Подходящ за просто изрязване на ноктите и не води до усложнения за използване.

Изберете форма и размер ножове на стойност въз основа на размера на нокътната плочка клиента. Например, използването на твърде големи щипчиков на миниатюрни пальчиках ще доведе до повреда. Дължина рукояток трябва да бъде удобен администратора.

Заточване

Пинсети трябва внимателно да се усъвършенствате. Маникюр устройства, трябва да могат лесно да се справят с епидермиса или ноктите. Недопустимо е да те оставяха неряшливую "бахрому". Ако инструмент има достатъчно острота, а след това и парче ще бъде чист. Най-дълго остават остри за подстригване, заточенные ръчно. Да се уверим в това, достатъчно ли е добър инструмент в найлонова торбичка. Пинсети трябва да е лесно, нарязани на филма.

Удобство

Продуктът си струва да придобие, само ако е удобно лежи в ръката, а дръжките не са прекалено дълги или къси.

Дръжките на инструмента трябва да се свеждат гладко, без усложнения. Ако те отскочат или отиват твърде здраво, трябва да се откаже от покупката. Тези дефекти не минават с времето и изпълнени с увреждания на ръце, както на клиента, така и за майстор.

Пружина

Закрепване на клещи разнообразни. По-добре да спре своя избор на двойна пружина. Тези продукти са по-рядко се чупят лесно, тъй като натоварването на ръцете е разпределена равномерно. При свеждане между режещи ръбове се образува малък просвет, но при по-силно натискане от него не трябва да остане и следа. Правилните остриета се намират на едно ниво, допълнителни нередности и скилидки липсват. Ако тези недостатъци са се появили по-късно, това е знак, че продуктът трябва да се изострят.

Как правилно да го използвате?

Ножица трябва да се държат с една ръка успоредно на работната повърхност, втора ръка провеждането на ръка. Палеца трябва да бъдат на свързания с механизма на останалата част от задавяне пружинку на уреда. Щипчиками винаги трябва да се работи много гладко. Повдигане епидермиса с помощта на нож, трябва да се реже част от нея и продължи да се движи дугообразными движения. Не е нужно да премахвате епидермиса напълно, защото основната си мисия ? защитава ноктите от инфекции. Нека остане кичур ивица. Върховете на ножове, предназначени за работа с заусенцами.

По време на маникюр долния нож винаги трябва да е плътно притисната до ногтю. Няма нужда да разкрие стригане напълно достатъчно ще бъде един милиметър.

Работейки кусачками, не трябва да се стреми да изрежете целия нокът само с едно движение, особено на краката. Много често ногтевая плоча е неравна, и такъв принцип на работа е изпълнен с расслоениями. По-добре да се справят с това в 3-4 приема от краищата към центъра. Растящи навътре нокти не трябва да е много късо, по-добре го допълват, като за френски маникюр.

Съвети за грижа

Не е важно от какъв материал са направени стригане и коя страна ги е произвела, - те не ще служат по-дълго време, ако за тях не се грижи. Да се съхранява инструмент трябва в специално място, например, в пластмасова джоба, така че да острие не се допират. За защита на остри ръбове, поставете специална капачка. Ако острота намалява, време е отново да точат ножовете. При продължително използване на системата трябва да се извършва веднъж на шест месеца.

След всяка сесия на кожички трябва да се стерилизират. Това е не само по-хигиенично, но и осезаемо влияе върху опазването на продукта, неговите свойства.

Няма съмнение, че е разхвърлян инструмент, подложени на корозия, много по-бързо, отколкото тази, която се съдържа в ред. Всеки месец пинсети трябва да се смазват. Това е подходящ битови или машинно масло. Тази процедура ще помогне значително да се удължи срокът на работа на инструмента и ще осигури плавен ход, а оттам и за сигурност. Работи щипчиками трябва само по суха повърхност, особено при косенето на ноктите. Не поставяйте инструмент в калъф или куфар влажен, освен това, не се препоръчва да я съхранявате в мокри помещения, например в банята.

Какво да правя, ако са повредени?

Най-податливи на повреди част от щипчиков е пружина. При авария е по-добре да не се сменя, а да закупят нов продукт, тъй като гладък напредък може сериозно да пострада.

Някои инструменти за лична употреба имат дръжки, не от метал, а от пластмаса, които са много по-податливи на деформация. В подобна ситуация всичко зависи от личен комфорт. В случай на счупване не пречи да се ползват щипчиками, не може да се променя продукта, а да се възползват от подручными средства, например, лента, за да го поправим. Освен това, се случва, че централният винт или тези, на които е закрепена на пролетта, превърне в насипно състояние. Препоръчва да се използват пинсети или отвертка малки по размер, за да закачите им.Понякога дори и при предварителна проверка в магазин за неопитните купувачи придобиват продукт на неподходящо качество. Например, ако режещо платно първоначално с дефекти (неравности), тя неизбежно ще се повреди нежната кожа на кожичките. В такъв случай трябва да отидеш в магазина и да е инструмент. Ако стригане провокира някакъв вид нараняване и повреди, които не са свързани с недостатъчен професионализъм онзи, който ги държи в ръцете си, това не е нормално.

Като наточить в домашни условия?

Да започне процес трябва да бъде с развинчивания инструмент. След това трябва да се изострят, като се обръща внимание първо на вътрешната страна на острието, след това е външната страна. След приключване на процедурата трябва да се контролира остротата на ножове. При нужда се повтаря до постигане на необходимия ефект. Основно пилинг е необходимо зони, които ще влизат в контакт с кожата по време на маникюр. Ако извършват работа от печатната преса, тя трябва да се проведе при минимална скорост. Затачивать препоръчително е винаги в една посока. По-добре е да не се прилага полировочные пръти абразивом по-малко от 8 000.Сомкнутые клещи трябва и до станку опакото. А след това, леко прислоняя ги точильному кръг, проворачивать ги под лек ъгъл за равномерно протачивания само инструмент.

Ръчно направи остриета изделия по-остри възможно, с помощта на обикновен файл. Важно е да запомните, че всеки инструмент има своя ъгъл затачивания. Трябва да се има това предвид, за да не развалят режещо платно. В никакъв случай не си струва затачивать инструмент на теглото. Трябва да ги свали на масата петата надолу, подготовка за работа от вътрешната страна. Движение долджны да бъде еднопосочен. След това трябва да подобрявам същите движения кътчета.За заточване на външни ръбове и стригане трябва сомкнуть, прислонить до някаква хоризонтална повърхност и да се справят с възвратно-поступательными движения. Преди употреба задължително се шлифован и ходи блок за полиране за даване на гарантирано гладкост. Белени детайли, смазани с масло. Шмиргел може да се спасят, ако стригане спешно трябва изострят. Трябва да вземете един лист и го реже кусачками няколко пъти. Провери инструмент може да бъде в найлонова торбичка. Ако маша не е достатъчно остри, прием трябва да се повтори.Такова заточване на достатъчно кратко, най-много за няколко дни и не си струва многократно я повтаря. При първа възможност си струва да се изострят клещи на машината или с помощта на напильника.

Че средствата не са tupilis, можете да ги избършете с мека кърпа.

Най-добрите производители на

По-долу са изброени марки производители маникюрных консумативи, които можете да намерите в руските магазини. Тяхното превъзходство в този пазар няма съмнение.

Mertz

За подстригване, за маникюр и педикюр на тази немска марка са произведени от неръждаема стомана. Те багажник на изнашиваемости и корозия. Производител затачивает нож по специална технология, която позволява да се постигне прекрасни режещи свойства. Тези продукти ще оценят както за професионалисти, така и любители.

Zinger

Продуктите на тази компания затачивается ръчно. В асортимент се предлагат като професионален модел, така и за лична употреба. Достъпни цени и високо качество прави тези кожички много привлекателна опция. Маникюр аксесоари за тази фирма перфектно са се доказали на руския пазар. Асортиментът на компанията е изключително обширна, така че да вземем необходимите продукта в съответствие със зададените параметри, не е трудно. Изделия са подходящи дори и за най-дребните пальчиков.

Solinberg

Стригане Solinberg са изработени от неръждаема стомана, която се покрива от сплав от кобалт и никел. Различават дълъг срок на служба. Благодарение на повишена твърдост на стомана, обработен по специален начин и ръчно заточване на ножове ръб много дълго запазват своята острота. Специална конструкция на дръжките, които са изработени от метал, осигурява удобство при работа. Този инструмент ще продължи дълго.

Ayhan

Този производител е инструмент от неръждаема стомана с кобальтовым покритие. Острието се открояват тяхната здравина и те почти не тупятся. Въпреки факта, че ноктите аксесоари за тази марка не се отнасят до пестелив, той се радва на голяма популярност.

Avon

Фирмата произвежда и стригане от устойчиви на корозия стомана. Острието маникюрных устройства от тази марка, е лесно да се справят с обрязване отросшей на нокътната плочка, както и ефективно премахване на загрубевшие участъци на епидермиса и валяци за боядисване на кожата, които се намират около нокътя. Стригане не травмоопасны и не предизвикват махане на ламинирано покритите нокти.

"Сталекс"

Произвежда инструменти за домашна употреба. Качество на продуктите на тази украинската фирма не отстъпва на западните колеги. Инструменти произведени от стомана, което е преминало специална обработка. Дълго време не се нуждаят от повторно заточване.

Lazeti

Инструменти произведени и затачиваются ръчно. В процеса на производство на неръждаема стомана е подложен на специален механизъм за обработка, която прави материал, устойчив на корозия. Пинсети тази марка са изключително остри, което позволява без затруднения да извърши качествен маникюр и педикюр. Всеки продукт е защитено от специален силикон капачка, за да се предпази от щети.

Коментари

Производителите на щипчиков огромно множество. Да се реши с купуването може да помогне за познаване на мнения на тези, които вече са купили даден продукт.

 • Mertz. Отзиви на купувачи на продуктите на тази марка са положителни. Те отбелязват високо качество и дълготрайност в съчетание с удобството за използване и на достъпна цена.
 • Zinger . Потребителите отбелязват почти безгранична износоустойчивост на тези клещи. Въпреки това си струва пазете се от фалшификати, които значително отстъпват истински изделия като. Пълна лудост от оригинала се отличава, по-специално недостатъчна острота ръбове, склонност към деформации на инструмента.
 • Solinberg. Купувачите отбелязват острота и издръжливост щипчиков тази марка. Надеждност и удобство, изгодно ги отличават, наред с други. Заслужава да се отбележи, че цената им е достъпна за всеки.
 • Ayhan. Може да се твърди, че високото качество и дълготрайност клещи струва своите пари. За разлика от продукти на други марки, стригане на Ayhan не увреждат и не разкъсване на епидермиса, те искат да се ползват отново и отново.
 • Avon. Основното предимство на данни щипчиков купувачите считат разходите. Те са компактни, защитени силиконово капачка, и ги удобен за носене. Но не всички останаха доволни от този инструмент. Някои потребители твърдят, че устройството бързо унищожава при работа и не е много силна.
 • "Сталекс". Групировка обрезного маникюр одобряват стригане на тази компания. Те са безопасни, удобно за употреба и осигуряват професионален резултат. Приятен бонус е тяхната ниска цена. Техните лесно да се намерят във всеки магазин.
 • Lazeti. Купувачите са доволни високо качество на продуктите и удобство на работа с тях. Дори след дълго използване на ножове запазват своите свойства. Те отбелязват ярък и стилен дизайн на опаковката, който е от полза разпределя ги по рафтовете на магазините.

В следващото видео ще научите как правилно да изберете белезници.