Женско списание » Грижа за ноктите » Прическа ноктите мопсу

Прическа ноктите мопсу

Първата прическа ноктите мопсу обещава високото психологическо напрежение както на кучето, така и на притежателя си. Ето защо е толкова важно да овладее основите на тази, на пръв поглед, нехитрой манипулация.


Когато започне рязане на нокти

Научи домашен любимец педикюру трябва да щенячьего възраст.

На първо място, при малките кученца се случва бърз растеж на целия организъм, и бързо все ноктите неминуемо ще доведе до неправилно поставу лапи. А това, на свой ред, ще предизвика завъртане на място щенячьих отпечатъци, договорена кредитна линия със силни болевыми усещания.

На второ място, отколкото по-рано от мопсика стъпим навик да се пренасят непривычную за него процедура, толкова по-спокойна ще реагират на нея в бъдеще.

Известно е, че много животни не обичат да раздават своите лапи в чиито ръката и обикновено се противопоставят на всяко насилие над техните крайници. В арсенала си (в зависимост от психотипа домашен любимец) няколко метода приучения до подстриганию ноктите: на тази наредба, награда, наказание и превключване на вниманието.

Прическа ноктите мопсу

Част от животновъдите смята, че е по-лесно пъти накаже психующего преди педикюр куче, отколкото цял живот да режеш един по един когтю в седмицата. Още по-лошо – да се остави всичко, както е, и да се примири с жуткими роговыми "охлюви" с пръстите на краката.

Важно! Ако веднъж подчините мопс на своята воля, това ще улесни вашето разбиране на целия съвместен живот. Домашен любимец ще бъде без нерви да издържат на всякакви манипулации, от хигиенни и завършва с лечебни (инжекции, транспортиране, обличане).

Прекрасно е, ако си купите кученце , вече приученного до педикюру селекционера. Ще ви остане само да се следват съветите му.

Колко често трябва да се намали нокти

Това правят веднъж в месеца, въпреки че е за предпочитане – веднъж на две седмици. Мопсчетата-пенсионерите се нуждаят от подрязване на ноктите е също не по-малко, отколкото на по-младите си колеги. Още повече, че в почтенном възраст ноктите продължават да растат, а са износени (когато ходенето по асфалт) много по-бавно.

Между другото, бягане мопс на асфальтовому корицата задача на собственика на малко облекчава . Е естествено, макар и неравномерно стачивание: автоматично подравниваются средни нокти, но по-лошо – странични. Ноктите на задните лапи са износени малко по-бързо, отколкото за предните (особено при мъжете). И не забравяйте за пети пръст, чийто нокът изисква резитба постоянно.

Ако не сте косите куче нокти, чакайте последици, като например:

 • заболявания на опорно-двигателния апарат – извити нокти ще доведе до неестественному положението на пръстите, косолапию и болка. Постепенно ще се случи деформация на ставите и гръбначния стълб;
 • травмата на меките тъкани – това води до неконтролирано прераждане нокът на петия пръст, не стираемого при ходене. Тези мопс на една кука може случайно се закачат за всеки елемент (у дома или на улицата) и да се нараните;
 • лоша координация и загуба на равновесие при движение – съкратен и нокти, служат за опора, а плевене растеж выворачивают пръстите;
 • цокот щипци – вие винаги ще чуете, като мопс удари в тях, когато вали утолять през нощта жаждата си.

Прическа ноктите мопсу

Правилната прическа ноктите на мопс

В идеалния случай след изрязване на ноктите те не трябва да влизат в контакт с пода по време на ходене/тичане. В когте отделят пульпу (когтевое легло с кръвоносните съдове и нервни окончания) и мъртвата зона, с която ви се налага да работят.

- Трудно съкращаване на черни нокти, където са неразличими границите на маса . В този случай може да помогне на посоката на светлината, който ще се покаже, когато изтече съдове. Pulp-добре се вижда на кафяви и светли талоните: тя прилича на тъмен участък, който идва от тяхната причина почти до върха.

Важно! За да не се блъсне в пульпу, не бързайте, (особено при първото косене) и се режат нокти, с около 0,5 мм за "стъпка". Не се опитвайте обрубить нокът на желаната дължина с един замах – това е изпълнен с увреждания.

Алгоритъм подрезания ноктите:

 1. Мият лапи, малко като ги държите в топла вода. Те не само са чисти, но и распарятся.
 2. Сложи лапа върху хоризонтална повърхност (маса, под), за да поставите когтерезку строго под ъгъл от 45°, не повече от 1-1,5 мм до маса.
 3. Подрезайте нокът, докато не забележите, че парче посветлел или порозовел – следващото движение вече да боли съд.
 4. Шлифуйте всеки обрезаемый нокът пилкой, допуснат за движение в една посока. Това е необходимо за предотвратяване на заусениц.
 5. Ако случайно докосна пульпу, третирайте я водороден прекис.

Запомнете – колкото по-често подстригаете нокти своя мопсу, толкова по-бързо съд се крие в дълбочина, и толкова по-лесно всяка следваща процедура.

Ако не сте в състояние да се справи с паникующим домашен любимец или се страхуват да го наранят – отидете до грумеру или вашия ветеринарен лекар. Странно е, но външни хора често действа на кучето успокоение.

Прическа ноктите мопсу

Как да преподават за подстригване на ноктите

Привържениците на "моркова и тоягата" се препоръчва да се направи педикюр в двойка с помощник, който ще го задържи на "клиента" в това време, когато ще се режат нокти. След всеки обработен лапи давайте на кученцето лечение.

С възрастен вышколенной куче може да се справи и сам, давайки команда "седни!" – след което косите й нокти, като не забравяме да хвалят и да насърчи вкусняшкой в края на изпитание.

Ако кучето е зле възпитан, не се подчинява на команди, истерит и се противи, трябва да го задържи заедно, докато третият се занимава с нокът.

По-трудно онзи, който не успя да намери асистенти. В този случай планът за действие е следният:

 1. трясете мопс за холку, докато той не спира истерить (при подновяване на паника отново смело напред холку и така до абсолютен успокояване);
 2. вземете крака и состригаете нокът, след което се хвалят и да се махаме от psa да играят и да се работи;
 3. след 5 минути се повтаря на сесията, но режете вече 2 нокът, и така по нарастваща до финала.

Важно! Мопс е длъжен да пия – докато той запазва спокойствие, да го хвалят, са обработени и бързо пусна. В противен случай – вземете за холку и не изостават до пълно подчинение на волята на капитана.

Между другото, ако искате по-здраво затегнете урок, режат нокти голодному мопсу. Той уловит връзка между педикюр и вкусняшкой, и следващия път, на драго сърце ще ви предостави свои лапи.

Прическа ноктите мопсу

Има още един трик за приучению мопс да бъде обрязан нокти. Започнете месят му лапи: първо, след разходка, след това, когато домашен любимец седи или да заспива в ръцете си. Той трябва да свикне с вашите внимателни манипулирана от и не трепна, когато перебираете му пръсти.

Мине не повече от две седмици този вид масаж, мопс и дори няма да забележи, че може коварно да се достига до него когтям и вече ги подстригли. Домакините, овладевшие този метод, за да гарантира, че дори при случаен травмировании на маса, кучета безропотно позволи на достричь всички останали нокти.

Видео за подстригване на ноктите при мопс

С подаването на коментар, вие потвърждавате, че се съгласявате с обработката на лични данни в съответствие с политиката за поверителност