Женско списание » Грижа за ноктите » Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Съвсем наскоро в ногтевом изкуството се появи маникюр с течни камъни, и за най-краткия период от време новата техника е намерил своите фенове. Автор на интересен и оригинален дизайн се превърна в многократна шампионка на конкурси по нэйл-арту Катрин Деян. Какво представлява популярна сред жените техника?

Понятието за "течна камък"

Под този словосочетанием подразбира статуи или витражный гел, който с добавяне на пигменти придобива ефект естествени или полу-скъпоценни скъпоценен камък. При изпълнение на техниката задължително се смята за създаване на рамката на формата на красив модела, за да гел не растекся и придобива желаната форма и объемность.

Един от ефектните се счита за маникюр с течни камъни с помощта на фолио в ролята на кант, тази технология се нарича "златен глас".

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Какви камъни се получават в тази техника? Абсолютно всички. Например, добавяне на гел зелен пигмент, получаваме смарагд, син се превръща в бирюзу, жълто - това е кехлибар, червен - съответно рубин.

Маникюр с камъни - достатъчно скъпо, тъй като цената на гелове и необходими за нейното прилагане, материали немаленькая. Но по това време вече са се появили достойни колеги, които ще ви помогнат да постигнете максимално сходен ефект.

Разкриваме тайни "ценно за маникюр"

Техника, представлява трислойна нанасяне на чинията първо контур, а после витражного гел, а след това скульптурного. Последният се създава ефект на лупа, впоследствие наполняющейся пигмента, и в крайна сметка се появява на скъпоценен камък.

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Идея за маникюр с камъни първоначално е разработена за ноктите, нарощенных с помощта на акрил, тъй като те притежават удобна дължина и добра плътност на плочата. Но популярността на новата техника е да разшири границите на използване, и сега тези процедури се извършва и върху естествени нокти.

Необходими материали и професионални инструменти

Преди да започнете маникюр с камъни, трябва да се запознаете със списъка на необходимите принадлежности.

  1. Гелове. Тази техника се предвижда наличието на 5 вида: гел-защита на задължително трябва да бъде без отклонения, наличието на оцветяват арт-гел за френча, контурите са създадени от гел-бои или на арт-гел с черен цвят, но е задължително да имат немасляную разпространението, която след изсушаване в UV лампата ще отпечататься фолио, витражный арт-гел на всеки оттенък, статуи гел (неговата консистенция трябва да е гъста).
  2. Четката. За да направите маникюр с камъни, трябва да закупите 3 вида: ъглова (с нея се прави френски маникюр), "на косъм" за право контур и модели, основна за нанасяне на основния слой.
  3. Фолио. Специалистите ноктите на услугата се препоръчва да се използва специализирано фолио, предназначени за маникюр, но може да се замени с обикновена. Избраният за маникюр цвят (злато или сребро) зависи от камък.
  4. UV-лампа. Благодарение на нея се случва не само бързо изсушаване, но и по-добро втвърдяване на камък.

Инструкция за създаване на базов дизайн

Първите стъпки в нова техника специалистите препоръчват да се прилагат с най-проста, а именно да се направи френски маникюр с камъни.

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Стъпка 1. Привлича на върха на нокътя елемент на френча - с усмивка, след това се суши в UV лампа за около 2 минути.

Стъпка 2. Да се нанесе от гел-защита и изпрати ноготочки в UV лампа.

Стъпка 3. Началото на създаването на камъни. С помощта на четка "на косъм" и черен арт-гел нарисува модел контур. В края на полимеризовать на лампа.

Стъпка 4. Нанасяне на злато. Се приема фолио (малко повече, отколкото ноготок) и е залепен матирана страна, се притиска добре и по-бързо идиот отдирается. В края на пътеката ще се превърне в позлатените.

Стъпка 5. С помощта на четка "косъм" по контур се нанася жълто и сребристо гел - така, за 2 нюанси са имали по-плавен преход. Сушене.

Стъпка 6. Нанасяне на витражного гел. Цвят зависи от вида на възпроизвежданото камък.

Стъпка 7. Маникюр с камъни трябва да има обем, така че на субстрата се нанася статуи гел, който създава ефект полусферы. Отново изсушаване в UV лампа.

Стъпка 8. Покритие на ноктите финишным гел за запазване на получените дизайн. Нанася му се базова четка. Завършек: изсушаване на лампа.

Съвместимост на течни камъни и естествени нокти

Както беше казано по-рано, маникюр с камъни е създаден за изкуствени нокти. А възможно ли е да се направи ноу-хау на естествени? Според специалисти, е възможно само ако предварително да се нанесе върху чинията гел-лак (основа) за френча и премахване на образувани около ноктите лепкав слой. Неефективна само да изпълнява маникюр с помощта на шеллак. По този начин се осигурява устойчивост на основния слой.

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Маникюр с течни камъни върху естествени нокти има един проблем: понякога приложими в процеса на боя растекаются. Така че преди процедурата чинията трябва внимателно шлифован с помощта на бафа, като се гарантира най-добро закрепване.

Тенденцията опции

Разглеждах снимките технология за "течен камък", много момичета искат да започнат обучение с комбинирана техника. Но майстори предлагат да експериментира в лунна маникюре, където почти цялата ногтевая плоча е ярък нюанс, с изключение на полукръг в основата.

Маникюр с камъни. Дизайн на ноктите с течни камъни

Ако е планирано маникюр за официалното събитие преди началото на 8 стъпки в предоставена по-рано на основната техника направете основата на течен камък с помощта на средства "кадифе пясък". По този начин скъпоценен камък и в този вариант ще се окаже в кадифена подложка.

Най-добри дизайни са създадени за нокти малка дължина. За какво говорим? На първо място, камъкът трябва да присъства не на всички, а само на един пръст. От друга страна, размерът на камъка зависи от дължината на нокътя. Съответно, колкото тя е по-къс, толкова по-малък камък. В този случай, маникюр превръща в истински бижута, изкуство. Въпреки това крайният резултат ще бъде зашеметяващ. Само си представете колко елегантно изглежда россыпь рубини, изумруди и жемчугов на къси нокти!

Във всеки случай, каквато и да е дължина на нокътната плочка, маникюр с течни камъни винаги ще предизвика възхищението на другите и да подчертават индивидуалността на своята любовница.