Женско списание » Грижа за ноктите » Маникюр на морето

Маникюр на морето

Маникюр на морето

През лятото се предлага възможност не само да релаксират, но и да се грижи за състоянието на своите ръце, да опита нов стил на дрехи и козметика. Производителите пускат нова линия от продукти за всеки годишен сезон, както и гримьори препоръчват да се използват модерните тенденции в изграждането на имиджа. Въпреки че морската маникюр в основата си остава класически, всяка година се появяват нови козметични продукти и идеи как да декорирате ноктите си в съответствие с мебели и начин на живот.

Маникюр за море се оказва привлекателен не само по силата на това, че го изкушат да опитате, отивате на почивка в друга страна, или които се намират в новия за себе си обкръжение. Самият морски стил е свързана с такива понятия като свобода, безгрижие, раскованность, радостта и близостта до елементите. Различни варианти на този маникюр е поразителен като комбинация от цветове, така и от възможността да разкажа историята от почивка край морето с помощта на лаконичных, но атрактивни бижута, допълват маникюр – страз, пайети, стикери и рисунки.

Характеристики

Време на ваканция ни дава възможност да вземете най-интересен и нов за себе си стил на маникюр. Плажния маникюр взаимства идеи от самата природа – цвят, фактура, рисунки, продиктувани от това, което виждаме около себе си, намирайки се на брега на морето. Маникюр естествен начин се допълва с избрания от вас модерен купальником, обувки, аксесоари. Така се създава нов образ и специално лятно настроение.

При избора на варианти на морския маникюр в почит са тези цветове, които са пряко свързани с море, небе, пясък, тропическа растителност:

 • синьо с различна степен на насищане;
 • син;
 • бял;
 • аквамариновый;
 • тюркоаз;
 • зелен;
 • сребро;
 • златист.

Това лято в морския маникюре творчески да се използват всички цветове и нюанси; единственото условие е отражение на морска или плажна тема при разработването на дизайна.

Тема на морето може да се реализира с помощта на вълнообразни переплетающихся цветови ивици, които образуват приказно модел. Голдън общия фон на маникюр, може да "омываться" синьо или синьо модел на върха на нокътя.

Някои пръсти могат да се "обличат" в шарени тельняшку не само класическите бяло-сините цветове, но и почти всички други. Ярки ивици на ноктите – това е в основата на съвременния морски маникюр. Шарени фигура изгодно да се комбинират с по-нежна однотонным вариант на маникюр, на оживен тематичен модел, например, на котва или на рибата.

Като декор е широко разпространено използването на следните елементи:

 • страз, които могат да имат най-разнообразна форма, която победи на тема морето и плажа;
 • фигурки, изобразяващи риби, делфини, морски звезди, миди, раковини, водорасли, кораби, яхти, лост, спасителни кръгове, палмови дървета, камъни, корали, перли;
 • стикери с тематични рисунки;
 • мъниста;
 • златен глиттера.

За да маникюр изглежда стилно и свежо, не си струва да се претоварвайте му детайли и цветове. Няколко съчетани или, напротив, контрастиращи нюанси, няколко декоративни елементи – и прекрасен маникюр е готов.

Тъй като лятото минава поразително бързо, и аз искам да опитате различни варианти на ноктите дизайн, а след това направи траен маникюр с помощта на гел-лак, едва ли ще изглежда атрактивна идея. Както е известно, след отнемане на ноктите е необходимо да се даде известно време за почивка, а стилно изглежда по време на толкова рядко на ваканция искам всеки ден. От друга страна, ако съвсем не се отнася до вашия приоритетите, а след това налагане на гел-лак ще ви помогне да създадете перфектния си маникюр дълго време. Промяна на богата декорация на ноктите може, без да причинява вреда лаковой повърхността.

Модни тенденции

На мода са ярки и оригинални комбинации от цветове – синьо и златно, розово и бяло, червено и синьо, оранжево и зелено. Въпреки това, най-често срещаните цветове на маникюр, по време на почивка, остават синьо, бяло, зелено и златисто.

За тийнейджъри, които търсят по-затруднен нокътната дизайн, подходящ неочаквани комбинации от цветове, включително и такава контрастен вариант, тъй като комбинацията на черно и бяло.

Подобна на "зебра", смягченная цветен декоративен елемент, изглежда идеалният вариант за тези, които търсят едновременно оригиналност и лаконичности.

Ако радикален вариант не ви хареса, да комбинират по-леко или пищен цвят (сок от нар, розов, праскова, вино) със златен или сребърен.

Друга модна тенденция е използването на градиентной техника на наслагване на цветове от по-светъл към по-тъмен оттенку. Тази техника позволява на сымитировать волнующуюся повърхността на морето: вълна цветове, толкова плавно се припокриват, че в резултат на впечатляват колышущейся вода.

Класическият френч могат да бъдат допълнени с орнаменти във формата на плодове, което придава изискан и кратък основа на свеж летен вид.

Като цяло, в този сезон е добре дошъл използването на ярки цветове лак, изгодно оттеняющих щавени кожи, и тематичен декор. Дължина на ноктите може да бъде такава, каквато ви е удобно, но кокетни къси овални или правоъгълни ноктите сега отново е на мода. Ако става дума за наращенных ноктите, това е средната дължина – това е точно това, от което се нуждаем.

За избраният вариант на маникюр вас не се провали в неподходящо време, изберете устойчиви и качествени материали. Популярните сред младежите неонови нюанси выигрышны от гледна точка на тяхната яркост, но губят своите качества след продължително излагане на слънце. Че това не се случи, използвайте основа преди да нанесете лак.

Градиентный маникюр може да има всяка гама, по-специално, розово-сиреневую, персиково-бежовата, жълто-оранжева. Тези напълно тематични нюанси отлично се съчетават с кристали и пайети. Формата на ноктите може да са с правоъгълна или полуовальной, за да може да демонстрира владеене на прехода един цвят в друг.

Фактура за маникюр и може да се отрази на околната среда. Тя може да бъде блестяща и е идеално гладка, като спокойно море в слънчев ден. Или фактура може да бъде груб, с различни влияния, имитирующими насипен пясъка. Такава фактура, в частност, ще се прикрият някои дефекти (топографията) на ноктите, които не успяха да се адаптират по-рано друг начин. Идеи за лятото днес се предлагат толкова много, че основният проблем се оказва изборът на най-добра от възможности.

Ако предпочитате френски маникюр, той също така ви позволява да експериментирате с тях, за да се постигне истински морски или плажен характер. Морската френч элегантен и лаконичен: класически бели връхчетата и тъмно син фон, украсен с златист котва; прозрачно-перла фон и сини върховете, допълнени от ярки стикери или кристали. Добавянето на ярко-червен цвят ще даде сдержанному френчу специална пикантность.

Идеи за дизайн

Ярък и красив дизайн на ноктите може да се направи сто различни начини. Комбинация от цветове, текстури, рисунки и орнаменти ви позволи да се разшири варианти на добра морски маникюр до безкрайност. Добавяне на изображение на палми или миди, вие не само завършите избраната идея, но и създаде специален безгрижно настроение за себе си и за околните.

Украса, освен основната си функция, способни на улавяне на впечатления и спомени не са по-лоши снимки или дневник. Разбра дизайн е като на още един начин за натрупване и трансфер на информация, която ще мине на по-висок етап в усъвършенстването на това изкуство.

Вашият личен опит, съвети дизайнери или спомени от минали години могат да лежат в основата на плажния маникюр. За начало си струва да се определи това, което ще ви въплъщение на идеите си. Набор от необходимите инструменти и средства включва:

 • маникюр, определени, ако планирате да се грижи за естествени нокти себе си;
 • качествена основа под лак, която ще позволи да се удължи срока на експлоатация на вашия покритие и ще запази здравето на ноктите;
 • лак 2-3 тематични нюанси;
 • финишно покритие, което ще затвърди резултат;
 • няколко варианти за декор;
 • лепило за закрепване на декоративни елементи;
 • тънка четка, ако имате намерение да се прилага върху ноктите фигура себе си;
 • специални самозалепващи ленти, които ще облекчи поставянето на идеалната "тя";
 • средство за премахване на лак, ако е необходимо, коригира дизайн;
 • памучни дискове;
 • масло за кожичките, необходимо за грижа за ноктите всеки ден.

Как да наникюр в морски стил вижте в следващото видео.

Изборът на стил маникюр диктува не само вашите вкусове, но и обстановка, в която да демонстрира своя нийл-арт. Ако си на почивка край морето не включва бизнес срещи и официални събития, можете да изберете всички сочни цветове и оригинални орнаменти, редуващи се толкова често, колкото е възможно. Така, морска атрибут, изпълнена в стила на съвременната анимация ще подобри вашето настроение и подбодрит на хората около вас.

Ако ви предстои официална среща, бизнес вечеря, изберете цветовата гама е по-тих и по-строги, като се отдава предпочитание на неброским прозрачен синкав, бял, перламутровым нюанси. Няколко декоративни елементи в морски стил ще добавят елегантност маникюру, не утяжеляя му. Този вариант е универсален, така че експерименти може да се започне с него. По-сложни и подробни опции за маникюр изисква време и тренировки.

Може да предложи следните интересни идеи за маникюр за лятото, прекарано на брега на морето:

 • маникюр "ден-нощ" с променлив сини и златисти основните цветове, в които са нанесени съответните украса (златна или сребърна луна, отбрасывающая леки отблясъци на повърхността на тъмно-синьо "вода"; черупки или морска звезда, украшающая златисто-пясъчен "плаж");
 • маникюр в стил "залез на морето" от 3-4 цвята (синьо, лилаво, розово, жълто), наложени преминаването плавно един в друг вълни; на този фон са нанесени черни рисунки, изобразяващи пейзажи от летящей чайки, палми, яхти, вулкан, фара, с една дума, всичко, което ще ви заобикалят в този момент;
 • маникюр в стил "риба везни" , дребния вълнообразни фигура на които може да се нанесе с помощта на тънка четка за рисуване и бял лак; в сребристо-синьо или розово-сиреневом фона той ще изглежда много привлекателно;
 • маникюр в стил "камъчета" , в рамките на която цвят и форма "камъчета" можете да изберете по свой вкус, предпочитат пясъчен, сиво-перлени, синкаво-сиви нюанси;
 • маникюр "морско дъно" , в който водна дълбоко в симулирана с помощта на няколко слоя прозрачен лак, външните на плоски или изпъкнали декоративни елементи под формата на раковини, морски звезди, риби, корали, сандъци със съкровища, миди, камушков и т.н.;
 • класическа "тельняшка", в която могат да се използват както класически, така и оригинални нюанси, декоративни елементи в рамките на морска тематика (котва, спасителни кръгове, бинокли, телескопи, въжета, вериги, кораблики);
 • маникюр в стил "пясъчен плаж" , където основната жълто или златисто равен или гръндж фон се съчетава с блестящи сребърни или ультрамариновыми вълнообразни връхчетата;
 • лунен маникюр сребристо-бял цвят, с участието на морето и палми, който перфектно засилва щавени кожи на ръцете;
 • синьо небе градиентный маникюр с рибки, морски звезди, мехурчета и веригата страз , който внушава мисли за романтика морски пътешествия.

Доста пикантен изглежда маникюр, която съчетава различни цветове, текстури и рисунки в рамките на една и съща концепция. Например, 2 ноготка могат да бъдат "облечени" в синьо-бяла тельняшку с арматура, други 2 – в "рокля" лек оттенък, на който е разпръснат той цветен грах. Фактура основа може да бъде и гладка и грапава, с вкраплением пайети. В последния хензел и хубаво да блестящ златист лак.

За смуглых ръце отлична подходящ градиентный маникюр с използване на модния цвят на морската вода, в която най-деликатните зеленикаво-сини влива в почти бял.

Като украса на обикновена правоъгълна ноктите могат да се прилагат не само рисунки, но и надписи. Смисълът на тези "послания" вие определете за себе си; това могат да бъдат всякакви думи, носещи положителен смисъл. Руски дами предпочитат да използват думи на английски или френски език, но може да нанесе и йероглифи, попрактиковавшись за началото на хартия и рафиниране на тяхното значение.

Популярни цветове

За пътувания за почивка до морето, запасете се не само идеи, но и необходими материали. Прост траен маникюр с помощта на гел-лака може да се направи предварително и стик, подходящи за случая украса на универсална основа, отивате на плажа или на парти.

Морска тема идентифицира, но не се ограничава изборът на цветове на лака . Разнообразие от нюанси, ассоциирующиеся с морето (синьо, синьо, сиво, бяло, лилаво, аквамариновый, лилаво, черно) или с жители на морското дъно (сребро, корал, перла), растителност или плодове (зелен, праскова, кайсия, розово), иначе казано, всички възможни нюанси ще ви помогнат да създаде своето уникално произведение на изкуството.

Ако предпочитате класиката, освен синьо, бяло и златисто, няколко скромни бижута във формата на миди или звездите ви нищо не се изисква. Ако сте млади и оригинален затруднен маникюр е част от вашия стил, избирайте ярки неонови цветове, отлично съчетани с тъмна кожа.

Въпрос относно това, какъв тип маникюр предпочетете – устойчив гел или обикновен лак – се решава въз основа на състоянието на ноктите и режима на времето. Ако ноктите са здрави, а времето е малко – гел-лак, ще се окаже за вас най-добрият вариант. Ако обичате експериментите и имате много свободно време – изберете обикновен лак, който е по-лесно да правите снимки и да се прилага.

Съвети на специалистите

Специалистите маникюр съветват на почивка винаги да се опита да достигне 2 цели: подобряване на състоянието на ноктите с помощта на комплекс от козметични процедури (почистване, храненето, хидратация, лечение микротравм) и постепенно да си изгради свой стил, маникюр, което се съобразява като време на годината, така и на изискванията среда (официални или ежедневни). Най-подходящия маникюр винаги се основава на решаването на тези 2 задачи в комплекса. Избор на нюанси и декор – това е въпрос на вкус. Поддържането на здравето на ноктите – това е въпрос на ваша отговорност пред самите себе си.

Сред тенденциите на този сезон можете да изберете тези, които най-добре отговарят на вашия настоящата стил, който може да се промени и да не се окаже сериозен е необходимо. Достатъчно е само да добавя няколко нюанса (декор, нови нюанси, техника налагане на инсулт), както и морски маникюр ще бъде готов.

Първоначално погледна нийл-арт използват етнически мотиви, характерни за страната, в която прекарвате своята лятна почивка. Геометричен гръцки модел, изображение на местните животни (костенурки, делфини), растения или талисмани ще бъдат както никога място.

Коментари

"Отпускной" маникюр, като правило, е лишен от официалната строгост и позволява на всички възможни експерименти със стилове, фактурами, цветове и интериор. Море и пясък, чайки и палмови дървета, камъни и перли, обитателите на морето и корабите – буквално всичко може да послужи като тласък на развитието на идеи за нокти-арт. Наличието на въображение и значителен запас от време, човек може да реализира своите заложби на истински артист, нека дори да става дума за създаване на картина в миниатюра – на повърхността на собствения си нокти. Потребителите на Мрежата с желание споделят своите идеи, положителен и отрицателен опит за нанасяне на морския маникюр. Най-често се празнува богатство на възможности за декор и стил, присъщи на тази версия на ноктите дизайн.

Съвременните дами се оказват изключително богат дори по време на почивката си, тъй като отговорностите, които на тях се пада социална роля, не свършва нито на почивка, нито по време на почивка в чужбина. Възможност просто да се отпуснете и да забравите за всичко на света най-често се превръща в поредната илюзия. Така че много хора предпочитат да не се променя съществено на обичайния стил на маникюр, а за украса да се използват готови варианти – етикети, фигурки или кристали.

Въпреки това перфектният маникюр е възможно да се създаде само в идеални нокти, затова ваканция трябва да се използва и за подобряване на тяхното състояние. Наличието на свободно време ще ви помогне какво да правите с ръцете си сериозно. Правете, за тях хранителни и смекчаващи вината вани, лечение на ноктите и кожичките специални масла, не пренебрегвайте крем за ръце.

Да бъдеш в чужбина, можете да се запознаете с нови за вас варианти за маникюр, традиционни за други държави (например, бразилски или японски). Отзиви за тези видове маникюр, обикновено са положителни, тъй като те се основават на броя естественото подобряване на състоянието на ногтевых плочи.

Почивка на брега на морето – това е не само запомнящ опит и шанс да възстановите своето здраве. Това е също и възможност да се упражнявате нийл-арта, да научите за съвременните тенденции в ногтевом дизайн, развиват своите артистични способности. Богатство на идеи и допълнителни материали за маникюр ви позволява да вземете интересни варианти за разрешаването му за почивка на брега на морето.