Женско списание » Грижа за ноктите » Нокторезачки - правила за избор на ножици и техните професионално заточване

Нокторезачки - правила за избор на ножици и техните професионално заточване

Нокторезачки - правила за избор на ножици и техните професионално заточване

Видове режещ арсенал за маникюр

Ножици за маникюр могат да бъдат разделени на видове:

  • Пряко за рязане на ноктите, образуване на тяхната дължина и форма
  • Премахване на кожичките
  •  

Тези видове се отличава с дизайн. Ножици за кожичките са със заоблени краища, както и за рязане на ноктите – директни. Обща черта на всички маникюрных уреди – малкия си размер.

Как да изберете нокторезачки?

В процеса на избор на ножици за рязане на нокти много проста. Всички, без изключение, можете да използвате всеки от тези инструменти. Основните фактори, които трябва да се вземат предвид в процеса на избор на инструмент – материал, който се използва за производството, удобство за държане в ръка, смыкание ножове, заточенность.

Първо е необходимо внимание да се обърне на материала. За производството на ножици за маникюр най-често се използва медицинска стомана, цинк и никел. Медицинска стомана смятат за най-добрият материал за този вид инструменти. Директни ножици от медицинска стомана най-добрите, те държат по-дълго заточване, не ръжда. Тези добри качества увеличават срока на годност на продуктите. Не пестете при покупка на маникюрных инструменти. В края на краищата по-добре веднага да си купите модел е по-скъпо, отколкото всеки сезон да придобият нова.

Огледайте внимателно инструмент, след като сте решили с материала. Режещите ръбове трябва да бъдат директни, без, the kinks и чакъла. В идеалния случай е равна и гладка повърхност. Непременно вижте как те се разкриват и затварят.

Моля, обърнете внимание, че всеки модел трябва да се затвори доста гладко и плътно. Директни ножици, затваряне на идиот, не купувайте. Това показва ниско качество. При използване на такъв механизъм съществува риск от увреждане на ноктите или кутикул.

По цялата дължина на острието трябва да е много плътно влизат в контакт помежду си, докато върховете, прави и заоблени, се събират в една точка. В тези модели е много важна подробност, която позволява да се работи само с върха на инструмента. Колкото по-малко при маникюре стъпка, толкова по-слаб риск от пакети за нокти или вероятността поранить кожичките.

Пръстен от вътрешната страна трябва да е гладка. Те трябва да са удобни за държане в ръка, за да те не выскальзывали и не сдавливали пръстите. Пръстени оказват влияние върху качеството на маникюр. Те трябва да се подреждат на една линия. Не забравяйте, че удобство на пръстените " за разлика от параметри на режещата част, са с големината на субективно. Сами, преди покупка проверете тяхно удобство.

Следващата съставна част, която не трябва да пропуснете при избора на маникюрных уреди - това е на винт. Препоръчително е да изберете модел с перка, която може да се регулира. Това ви позволява без много труд да положи инструмент за заточване на сервиз, където капитанът ще премахне или ще отслаби винт, вернув гарантирано острота.

Качество до голяма степен зависи от правилния избор на съветника за заточване. Не икономисвайте от своята красота.

Ножици за кожичките

Преди да направите покупка на инструмент за кожичките трябва внимателно да си кожичките и странични опори. Оказва се всички хора са различни. Има дебели и гъсти, тънки и ефирни, със средна плътност. И за всеки вид кожичките се нуждае от своите модели. Това трябва да се вземат предвид.

  1. За по-тънка кутикула, трябва да изберете модел, които са с най-тънка мембрана и ножове. Тя още се нарича ножици игла. С тяхна помощ може да се подцепить още много тънка кутикула, срежете ги внимателно.
  2. За дебела кутикула има професионални ножици, с дебел острието и дебели ножове. Те могат да се използват за обработка на сухи участкочков кожата страна на ролките на ноктите.
  3. Нормално ципа - мека на пипане и с дължина около един милиметър. Изберете за нея трябва да се стандартни професионални ножици.

Детски нокторезачки

Специалисти са създали и изключително безопасни инструменти за маникюр. Те могат без никакви опасения да се използват за рязане на ноктите при деца. Този модел е със заоблени в краищата, което го прави безопасен. Тях да се нараните, просто е невъзможно. Те са универсални и се използват за отстраняване на косми в ушите.

Отличителни черти на детските ножица е специална заточване и укороченная режещата част, което значително ускорява рязането на ноктите при деца, но със заоблени краища остриета премахнат вероятността поранить дете до нула. Материал – неръждаема стомана, която се използва за производство на хирургически инструмент. Остри ножове не тупятся в продължение на три години.

Заточване на ножица маникюрных

Трябва да знаете как правилно затачивать инструмент. Най-добрият вариант – това се дължи го на сервиз, но ако това не е възможно, то е възможно и в домашни условия да се направи това професионално.

Ножици малка по размер могат да се изострят малко въртящи се абразивни блок с фин структура. За обработка на вдлъбната ръба на модели, трябва да се допълват по ръба на бара.

За определяне на затъпяване, трябва да се обърне внимание на вида на режещата повърхност. Ако ноктите инструмент има характерни бели петна на повече от един от милиметъра по дължината на ръба на платното, тя трябва да се изострят. Колкото по-малко петна, толкова по-лесно и по-лесно се изострят модел. Ще бъде достатъчно да прекарате им на станку. Петна на повече от два милиметра, които говорят за това, че инструментът уморена силно. Наточи му трябва по-дълго. Можете да се обърнете към специалист за пръскане.

Преди шлайфане важно е да вземат под внимание факта, че такъв козметичен инструмент заточени само на машината с диамант кръг. Да го закупите може да бъде в строителния хипермаркет. Тук можете да си купите и шмиргел, където насаживается кръг. Все пак, не забравяйте, че този механизъм е доста скъпо, така че по-добре помислете, където можете да го наемете.

Внимателно огледайте модел на обект наличието на ответна реакция. Отстранете реакция, подкрутив болтик, скрепляющий част до момента, в плътно прилепване един към друг плат.

Остриетата на ножица трябва да подогнуть така, за да остана клирънсът на сайта на тяхната връзка. Това трябва да внимателно, за да не се счупят.

Включваме машина за минималната скорост и прекарваме по алмазному кръг последователно една и втори кант панели. Правим това по цялата дължина с еднаква сила.

Проверяваме заточване на ножици и повтаряме още веднъж. Проверени заточване на много тънка или дебела хартия. Има вариант проверката на очите. В този случай трябва да се вземе предвид дебелината на петна, които след заточване, трябва да бъде около 0,2 милиметра.Остава да премахнете с помощта на обикновена салфетка или кърпа без кърпичка в края на ръбове съюз. Ноктите инструментът е готов за работа.

Цена

Днес в продажба се срещат професионални ножици на различна цена. Най-евтините модели, основно, са изработени от непрочных материали, освен това те не са заточени, не е удобно за пръстите на ръцете, не е много добре подхващат на кутикуле кожата, оставяйки съюз. Не гони евтина модел. Не се скъпя за здравето.