Женско списание » Грижа за ноктите » Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Сред amatures, маникюр, има консерватори, даде предпочитание на класическия стил и иноватори, които се намират в постоянно търсене на нещо необикновено и ново. За тези и други дами технология е разработена с панделка.

С овладяването на нея, може да себе си направя класически френски дизайн или екстравагантен вечерен, в изпълнение с клеящимися ивици. Това ще ви помогне да спестите средства и време, без да жертвате начин.

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Какво представлява лентата за маникюр?

Маникюр представлява светеща табела, на върха на която се поставя ивица лента със самозалепваща основа. Дизайн, цвят и лента може да бъде най-разнообразна. Свободен избор и за декоративни покрития, където може да се използва като гел и лак.

Декоративни бижу се продава в специализирани магазини или поръчана онлайн през интернет. За честа на приложение и експерименти с дизайн изгодно закупуване на целия комплект.

Още повече, че работи с материали лесно могат да се справят дори начинаещи. Най-популярната е кичур ивица, с ширина по-малко от 1,5 мм. Нежни линии придават на маникюру изтънченост и финес. Ассортиментная линия засяга избор на текстури: злато, сребро, пайети, в ивица, меланж и др.

За какво е нужна?

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Лентата прави процеса на оформяне на сложни рисунки е по-лесно. Нормално покритие с необичайна тапицерия изглежда доста по-интересно и скучна. Залепваща основа позволява да се използва материал без много труд. Ако искате да допълнят дизайна на ясни и прави линии, по-добър вариант не се намери.

За работа смотрелась леко, е необходимо да се спазват някои правила при използването на декора:

 1. При наклеивании ленти трябва да не достигне до краищата на кожичките 1-1,5 мм. Фиксиран близо или припокриване на лентата бързо сорвется.
 2. Когато се прилага довършителни покритие трябва внимателно да се запечатват краищата.
 3. За изрязване на материал е по-добре да се използват остри ножици , защото от качеството на парче ще зависи чистота на маникюр.
 4. Основен помощник в креплении ивици е пинсети. Заострени краища на инструмента по-лесно поддевать и да изградят материал.

Възможности за използване

Изобретателен майстор излезе с лента няколко възможности за използване. Тя може да служи като декоративен дизайн, допълват фигура и да бъде помощен материал за създаване на ясни граници.

В първия случай ленти са залепени пред закрепителем на готовата композиция, а във втория – за основно покритие, но преди поемането на повърхността се отстранява:

 1. Един от вариантите е очертаване на цветови зони. Първо в чинията се прави оформление, след това всяка зона е покрита с различен цвят лак . За удобство може да използвате шаблон . След изсъхване на покритието по границите поставили лента. Като фиксирането на средства, използвани закрепитель.
 2. Материалът може да се прилага за онези граници , но тя се поставя в основно покритие, а след нанасяне на лака изсъхне и се отстранява. В този случай границата ще имат гладки контури непокрити плочи, които са съчетани с цветни композиции изглеждат доста интересно.
 3. Удобно с помощта на ленти с клеящимся основание да прави ясна граница между двете тонове. След нанасяне на лак на една зона, трябва да се повърхност и залепите инкрустация по ръба на фигурата. След това се боядисват следващата част от плоча. След изсъхване се отстранява внимателно помощен материал. В резултат на това между цветови зони ще бъде ясен контур.

Как да направим маникюр с панделки?

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

За създаването на маникюр в домашни условияс лента технология, е необходимо:

 • маникюр, определени за обработка на ногтевых плочи и кутикул, набор ленти;
 • пинсети с тънки щипчиками;
 • основно покритие;
 • цветни лакове;
 • портокалова пръчка;
 • закрепитель;
Ако в работата се използва шеллак , за да изсъхне нужда от ултравиолетова лампа . Като фиксирането на материала се прилага финишно покритие.

Стъпка по стъпка:

 1. Изтриете с ногтевых плочи старото покритие.
 2. Направи ванночку за омекване на ноктите и овлажнява специален начин. След 2-3 минути да премахнете остатъците със суха кърпа.
 3. Обработва епидермиса по обичайния начин.
 4. Обезмаслени повърхности на плочите и покриване на основния лак. Подсушете.
 5. Първо се нанася цветен лак или се създава художественото оформление на множество тонове. След изсъхване на определени граници на фигурата са приложени лепило страна ленти, изрязани по размер на нокътната плочка.
 6. Ако цветни покрития не се предвиждат , а след това веднага се придържат ивици.
 7. Следващият етап се извършва определяне на аксесоар закрепителем , който се нанася върху табела два слоя със задължителна просушкой всеки.
 8. При извършване на маникюр гелевыми лакове трябва да се следват същата последователност , но във връзка с изсушаване на всеки слой под ултравиолетовата лампа. Ленти са определени преди финишным покритие.

Идеи за маникюр с панделки

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Голямо Разнообразие от съвременни материали дава възможност да осъществим най-неочаквани решения при оформянето на ноктите.

Технология с панделка не прави изключение:

 1. Класически френски маникюр ще искрят по нов начин , ако границата френча направите лъскава тънка ивица. Да се създаде този ефект може да бъде на всички пальчиках, или само по една на всяка ръка.
 2. Хубаво изглежда вариант с ленти с различна ширина , въплътена с един пръст на ръцете си. Или на същия принцип, но с помощта на еднакви тънки ленти, поставени на едно разстояние по повърхността на планката за създаване на ефекта тя.
 3. Геометрични фигури върху чинията симетрични, асиметрични и хаотични форми , украсени с ленти ленти с различна дебелина, а ще създаде сложна екстравагантни пистата. В действителност ще може да я изпълни, дори и начинаещ. Важното е да се прояви търпение и акуратност.
 4. Модерен маникюр, с дупката , допълва блестящ интериор , ще изглежда интересно и изключително. Тънка ивица подчертае контура на луночной област.
 5. Още една идея за нокти се превърна в арт дизайн, изпълнени на фона на светлия лак. Върху основата са залепени декоративни ленти, създаване на правилни или хаотична зона. След това се нанася цветен лак върху повърхността на зони в един или повече цветове. Нататък ленти се отстраняват, и на повърхността се определя закрепителем. Получава се комбинация от цветни фрагменти на светла основа.

Течна лента за маникюр

Маникюр с панделки за дизайн на ноктите

Не толкова отдавна на пазара маникюрной продукти се появи течна лента. Предлага се продукт, в флакончиках, подобни лаку. Средство значително улеснява процеса на художествено оформяне на ноктите и практически елиминира грешки при изпълнение на работата, тъй като нито се опита покритие все още се застъпва за контура на нокътната плочка.

Особено е известен този проблем при изпълнение на водния маникюр, наклон, с дупката, с помощта на плочи за стемпинга . До последните още се избегнат подобни проблеми помогна скоч, който е необходимо да изрежете и стик около третираната зона. Това е спасявала положението, но се нарече процес на удобно е трудно. Така че с появата на течна лента изпълнява художественото оформление е много по-лесно.

Принципът на действие се състои в нанасяне на средства за кожна покривка около една чиния. Това може да стане с четка, която се фиксира върху капака на флакона. След 3-4 минути течен грим се втвърди, се превръща във филм.

След изпълнение на маникюрных процедури фолиото внимателно се отстранява, а заедно с нея и лак, пусната на зоната на нокътната плочка. По този начин, течна лента служи като помощен материал, предотвращающим изход лак за чужбина нокти. Течността е по-рано выпускалась само розова. Сега се появи в асортимента на продуктите са с различен цвят.