Женско списание » Грижа за ноктите » Маникюр според фън шуй

Маникюр според фън шуй

Маникюр според фън шуй

Древното буддистское учение фън шуй отдавна е станал част от поп-културата, езотерика и дизайн. И сега "наука вода и вятър" се използва не само в азиатските страни, където тя възниква, но и по целия свят.

Преди известно време ориентиране по фън шуй се използва при подреждането на дома за привличане на добър час и късмет, в психологията на поведение за създаване на здрави взаимоотношения. Сега учение за хармония проникло дори в сферата на красотата. По-скоро, основи на фън шуй са популярни в ногтевом услуга.

Кои пръсти боядисване?

Основа за създаването на маникюр за фън-шую остава класическа – хигиенни маникюр на вашата преценка. Ключов елемент тук са различни цветове. Има няколко фактора, които определят местоположението на нюанси на ноктите си. На първо място, това е принадлежност към определена природна стихия. На второ място, всичко зависи от предпочитанията на клиента – в какъв аспект от живота си бихте искали да повлияе положително. И накрая, третият фактор – това е пръстите на ръцете. Всеки изменение и ръцете си дал своето значение. И, което е най-интересно, има съществени разлики между пръстите на дясната и на лявата ръка.

За всяка стихия

Традиционно се откроява пет елемента: земя, вода, огън, метал и дърво. Това е квинтесенцията, на която разчитат майстор при създаването на маникюр за фън шуй. Най – важното- да определи вашата стихия, в края на краищата всеки отговаря на набор от определени имоти. Също така всеки елемент има своя "стихиен цвят", който капитанът отделя един или два пръста, освен основните нюанси.

Да се изчисли цифра е много просто. За него е подготвена специална формула. Трябва да се вземат годината на раждането си, се изважда от последните две цифри 4. Резултата от изчисленията трябва да се раздели на 9. Номер на елементите, ще стане остатък от делене. В случай, че остатъкът е равен на нула, при брой ще стане на 9.

Например, да вземем за година на раждане 1987. От 87 изважда 4, получаваме 83 и разделете на 9. В крайна сметка имаме 9 с остатък 2. Така че, 2 – и има номер на вашата стихия. Остава само да погледнете в списъка и може да пристъпи към маникюру!

 • 1 – Елемент Вода, символ на ново начало, богатство и емоционална зрялост. Съответно, при избора на цветове е по-добре да се даде предимство на "вода" нюанси: синьо и синьо характеризират спокойствие, бяло – чистота и лекота, черно – практичност. Също така можете да използвате рисунки и модели свързани с водата, вълна, морските организми, снежинки и капчици.
 • 2, 5, 8 – Елемент на Земята означава комфорт и стабилност във всички сфери на живота. Най-предпочитаните цветове са кафяво и жълто, което се характеризира с надеждност и спокойствие, бежови и кафяви нюанси – хармония и добро настроение. Моделите могат да бъдат кръгли или квадратни, което се характеризира камъни, а също така можете да използвате различни техники на маникюр, за олицетворения на пясък.
 • 3, 4 – Елемент Дърво. В азиатските страни най дърво е от бамбук – той символизира гъвкавост и креативност. От първостепенно значение са различните нюанси на зелено и кафяво, както и черен цвят. Те привличат спокойствие, стимулират творческото развитие и хармония. Цветя разпечатки с разнообразни насекоми и растения е добре дошъл.
 • 6, 7 – Елемент Метал е присъщо на хората със силен характер. Ако искате да привлечете богатство и твърдост на духа, използвайте всички цветове на цветни и златните нюанси, а също и сиви и златни, металик и черно, които, освен това, да гарантират хармония със себе си и околните, успех в начинанията. Декоративни елементи от фолио, мъниста, кристали и камифубики ще бъдат идеалното допълнение към този маникюру.
 • 9 – Елемент Огън се характеризират с момичетата от "взривно" характер. Такива личности привличат активна енергия, страст и сила в живота си. А за това трябва да се боя ноктите във всички нюанси на червено, винарна и оранжево. Допълнително използвайте модели с образа на пламък и слънцето, както и на кристали и други блестящи елементи.

Кои пръсти се отделят?

По законите на фън шуй дясната ръка се смята за "отдающей" с ръка. А именно чрез нея си положителна енергия произтича и се завръща в лявата ръка, с пълна сила. Следователно, лявата ръка – "домакин". Познавачи на учението вярват, че дясната ръка е господстващо положение и значението на пръстите си върху нея много по-важно, а лявата ръка служи само отражение на дясната.

Освен това, всеки пръст носи определено послание:

 • Палец отговаря за интелект, различен вид умствена дейност, допринася за успеха в търговската сфера. Отбелязвайки този нокти, вие ще забележите, как нещата са отишли в планината, късметът ще ви съпътства във всички начинания.
 • Показалец – символ на вашето алтер-его, вторият природата със сложен характер, характеризира арогантност и презрително отношение към околните. Но, накрасив този ноктите си, да укрепите твърдост на духа, ще станете по-арогантен и стрессоустойчивым човек.
 • Средният пръст се характеризира темперамент, склонност към конфликти. Акцент на този пръст ще привлече растеж в бизнеса, значителен приток на парични средства.
 • На безименния пръст дава активна енергия, физическа сила и добро настроение. Символизира стабилни взаимоотношения, включително романтични с противоположния пол.
 • Кутре – символ на равновесие както душевно, така и физически, той също се характеризира семейство и брачни връзки. Се произвеждат чрез боядисване този ноктите, ще се радвате на склонност към компромиси и да се изгладят конфликтите.

За привличане на пари

За да привлече финансово изобилие в дома си, трябва на първо място да се боядисват ноктите си в съответствие с зонированием в онази част на къщата, където съхранявате пари. Това може да бъде работен кабинет, където си струва сейф, или залата, където се съхраняват всички скъпо имущество. Най-подходящи за привличане на търговски успех се считат за големия и средния пръст на дясната си ръка. А най-правилните нюанси за тази процедура – метал: злато и сребро, жълто и сиво, освен това според традиционните схващания фън шуй, най-ярки и сочни нюанси на червено привличане на пари.

За привличане на любов

Ако основната ви цел е създаването на романтични отношения, за привличане на любовта в живота си, най-добре е да се боядисват ноктите си в спалнята, в така наречената "любовна зона" в съответствие с зонированием "ба-гуа". Важното е, да не правя маникюр в банята или в кухнята. Поради любим местоположението на водата любовта от живота си, ще "течове". При избора на цветове е най-добре да се разчита на всички нюанси на червеното – като се започне от коралови и завършва с марсала – това е символ на чувственост и страст. Придружавам на най-добре безименния пръст, защото не напразно той е предназначен за годежен пръстен.Кутрето също играе своята роля в привличането на романтика – той е отговорен за създаването на бесконфликтных отношения и появата на чувства.

Много майстори маникюр интуитивно отделят в отделни цвят на средния и безименния пръсти. Както се оказа, не безосновательно!

Комбинация от цветове

В маникюре на фън шуй съществуват основни тонове и цветове на стихията. Правилното им съчетание гарантира успех в привличането на желаното в живота си. Цвят елементи, които разгледахме по-горе, а сега нека разгледаме основните нюанси:

 • Бежово – стабилност и спокойствие.
 • Белият – символ на чистота и спокойствие.
 • Син – помага за укрепване на духа и развитие на вътрешния пръчка.
 • Синьо – оказва положителен ефект върху психологическия аспект на живота.
 • Зелен – цвят на жизнената енергия и вътрешна хармония.
 • В жълто и златно – поръчител на физическа сила и душевно равновесие.
 • Червено – олицетворява страстта и оптимизъм.
 • Оранжево – символ бъдеш весел.
 • Кафяво – мир на топлина и приятелско отношение.
 • Лилав – цвят власт и хладнокровия.
 • Розово – характеризира нежност и мекота на характера.

Примери и майсторски класове

За създаването на маникюр за фън шуй ще ни трябват органични инструменти. Колкото по-экологичен и натурален продукт, толкова выраженней ще бъде ефектът. За начало е необходимо да се проведе нормален подготвителен маникюр. За това се възползвайте от ванночкой за ръце с добавянето на различни етерични масла. Например, масло от чаено дърво дезинфекцира, както и масло от розово цвете – успокоява и дава приятен аромат. След това може да нанесе на распаренные ръце кокосово масло или масло от жожоба – те подхранват кожата и допринасят за обновяването на клетките.

За премахване на кожичките по-добре да се възползват от портокалова пръчка, а след това по желание коригира формата на ноктите пила за нокти. Майстори съветват да не се провежда обрезной маникюр, тъй като това противоречи на формула фън шуй. Преди прилагането на избраните нюанси по-добре покриване на ноктите прозрачна основа под лака. Може да се премине към използването на цветен лак.

Най-хармонични комбинации от цветове се считат за, например, с бяла рамка и златни природни акценти, комбинация от черна основа с червени цветове на стихията или смесването на сини нюанси.

Как да направите маникюр на фън шуй вижте в следващото видео.