Женско списание » Грижа за ноктите » Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

През последните месеци маникюр котешко око е станал толкова популярен, че технологията му на нанасяне просто пленява интернет, а много потребители търсят снимка или видео на това, как да се създаде зашеметяващ ефект "котешки очи" обикновен или лак на основата на гел.

Някои и изобщо распечатывают няколко снимки на желания маникюр и се изпращат в салон, за да кабинковия майстор пресъздаде всички ноктите на клиента.

Как изглежда маникюр "котешко око"

Техника на нанасяне маникюр "котешко око" е доста проста. Централен тайната му се крие в използването на специален лак и магнит към него. Функция на този слой се състои в това, че самият лак изглежда по-гладко и блестящо, с наситен тъмен цвят, със сребрист отлив. Ако погледнем по-отблизо на снимката или да погледнете в очите на котката на видео, вие ще видите този необикновен блясък. За да направите този ефект е необходимо при нанасяне на лак е много близо и до повърхността на нокътя магнит от комплекта.

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

От къде идва това име, маникюр? Всичко е доста просто: при покриване на ноктите след нанасяне на гел-лак е оформена ефект, подобен със същото камък, т.е. светлината се концентрира в една малка частица, което го прави да изглежда като очите на котка, с тесни зеници. Ако постепенно се върти камъка по отношение на светлината, ще видите, че тенията се движи и променя своето местоположение. Така стоят нещата и с лак.

Фото галерия:

Характеристики на използвания материал

Основните характеристики на покритие на базата на магнитни свойства може да се нарече:

 1. присъствието в състава на микроскопични, не са забележими с просто око човек метални частици – те и са отговорни за ефекта на трептене на ноктите;
 2. да не высушенному последния слой трябва и специален магнит – именно неговото влияние и е в състояние да се направят някои рисунки и модели;
 3. за равномерно разпределение на метален компонент периодично встряхивайте малка бутилка;
 4. за перфектния маникюр използвайте лакове ярки, наситени, тъмни нюанси, тъй като е в комбинация с тях се създава невероятен контраст сребро частичкам.

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

Техника на изграждане на маникюр с гел-лак

Маникюр с ефект "котешко око" може да се сами в домашни условия с помощта на специален гел лак. Преди да се пристъпи към създаването на това с интересен дизайн може да видите няколко видео уроци, както и по снимка определите какъв е цвета на лака желаете да закупите и използвате.

 1. Първото нещо ви трябва да бъде известна технология за създаване на маникюр с помощта на гел лак. Ако тя не ви е позната, а след това и разглеждаме няколко видео с подробни инструкции стъпка по стъпка по време на работа. За тези, които са запознати с тези материали за украса на ноктите е време да помагам и, накрая, да се направи великолепен маникюр в стил "котешко око". Подгответе ноктите по всички правила на използване на гел-лак: изгладете повърхността на ноктите, обезжирьте нокътната плоча дегидратором, а след това покрийте я с един слой от основното покритие.
 2. Вземете предпочитания от вас цвят лак с ефект на котешки очи и прокрасьте всеки ноготок. При това, опитайте се да не действа на повърхността на нокътя, а ако това се случи, след това внимателно избършете околоногтевой валяк средство лакочистител. Ако вашият гелът е течна консистенция или слабо пигментированный – трябва да се направят 2 – 3 слоя (всеки слой внимателно подсушете лампа), ако е гъста и тъмна, достатъчно ще бъде едно покритие.
 3. След нанасяне на последния слой задръжте магнита със същото име "котешко око" колкото е възможно по-близо до накрашенному ногтю и задръжте за около 10 секунди. Когато магнитен ефект се прояви може да се премине към изсушаване в ултравиолетовата лампа.
 4. Последната стъпка става определянето на гел-лак топовым покритие, което предотвратява маникюр бързо от увреждане и осигурява дълготрайна носку.

Самата техника "котешко око" предполага ярък и привлича погледи ефект, но за да придадат още по-голяма нарядности можете да използвате кристали, стикери за нокти, лепнину или други елементи на декора.

С всяко следващо нанасяне може да се правят експерименти. Например, вие сте виждали на снимка или видео от интернет, интересен модел и искате да го повтаря. При следващото създаването на маникюр, свитък или преместете вашата магнит, за да се придаде на ноктите някоя интересна рисунка.

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

Обърнете внимание как лесно и бързо може да направите такъв маникюр с помощта на специална серия от Bluesky Shellac :

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на

Как да постигнете повече дълбочина на наклона

Въпреки факта, че "котешко око" ярък и притегателен вариант на маникюр, да се постигне още по-голяма дълбочина и завладяващ реалистичен вид на ноктите, можете спазвайки следните съвети и препоръки:

 • в основното покритие, нанесете черен гел-лак и внимателно го подсушете. Едва след това се прилага цветно покритие с проблясващи ефект. Тази техника е да се засили 3D ефекта и резултатът ще бъде още по-ярка. Ако при създаването на черна подложка са направени някои незначителни недостатъци, не се притеснявайте, тъй като в крайна вариант им се вижда не ще. За да можете да сравните "котешко око" с подложка и без това на много снимки в интернет;
 • използвайте магнити, със силен притегателен ефект – това ще ви позволи бързо да постигне желания ефект;
 • внимателно встряхивайте флакон лак преди да нанесете, както и се загрява до стайна температура;
 • дълбочина на цвета и чистотата на линиите на наклона ще зависи от броя на слоевете лак. Най-добрият вариант е двухслойное нанасяне;
 • някои специалисти по маникюру преди финалната прилагането на fortifier облекчаване на лепкав слой, но този вариант не работи с всички производители. Проверете го на типсах преди да се нанесе върху ноктите си.

Ако искате да научите още някакви трикове, маникюр, обърнете внимание на видео уроци и статии със снимки в интернет, тъй като опитен майстор често експериментират и се разпространява в мрежата на получените резултати.

Какъв магнит се използва

Разбира се, най-добрият и най-правилният избор при създаването на "котешки очи" ще бъде прилагането на магнит от комплекта с лак. Но, ако го няма под ръка, или пък производителят не посочва съвместната доставка "лак + магнит", може да вземе абсолютно всеки, но най-важното е да го магнитни свойства са много силни.

Също така внимавайте за това, каква фигура предполага вашият магнит от комплекта. При желание на други модели и наклони може да се закупи отделно полза са тези аксесоари за маникюр евтино. За това, кои те са, също така можете да видите на снимка или видео за създаването на маникюр.

Маникюр Котешко око, снимка идеи, технологията на нанасяне на