Женско списание » Грижа за ноктите » Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит

Магнитен гел-лак е нова тенденция в дизайна на ноктите, много знаменитости в снимки и видео показват целия си магнитен маникюр.

Магнитен гел-лак съдържа фини частици метал, които се активират ако се държи над боядисани с малък магнитен диск. Технологията е много проста: настаняване на магнита по-горе не е пресъхнала лак кара метални частици в лаке се събират в красив и необичаен триизмерен модел или да даде ефект на скъпоценен камък, като "котешки очи".

Различни модели магнит създават различен ефект, което позволява на протоколи за нокти-арту, изглежда привлекателен и обаятелен. Дори ако не използвате магнит, ноктите след нанасяне на магнитен гел-лак ще изглеждат по-ярки и блещукащите. Магнитен маникюр може да декоративни кристали, течни камъни, пайети и други аксесоари за нокти.

Магнитен гел-лак за нокти-въпроси и отговори

Мога ли да използвам обикновен магнит за магнитен лак?

Не, ако имате нужда от елегантен дизайн нокти. Магнити за магнитни лакове са с различни шарки. Обикновен същия магнит няма да магнитен дизайн, той само ще стимулира образуването на неровного расплывчатого петна по лаке.

Възможно ли е магнит за магнитен гел-лак използвате нормалния лаке за нокти?

Няма. Обикновените лакове за нокти не съдържат магнитен прах. По този начин, на магнита няма да даде на обикновен лак никакъв ефект.

Възможно ли е магнит една марка се използват с магнитен лак друга марка?

Отговорът е Да. Тъй като всички магнити за маникюр, специално проектирани за използване с магнитни лакове.

Възможно ли е обикновен лак за нокти се използва като базов слой, преди да се приложи магнитен лак?

Да, това няма да се отрази на магнитен ефект на ноктите.

Как мога да удължи магнитен ефект на лак за по-дълъг период от време?

Въпреки магнитни мотиви върху ноктите, като правило, се размива с течение на времето, нанасяне на базов и топового покритие помага за запазване на дизайн за по-дълго.

Как да изберете магнитен гел-лак и инструменти за него?

Препоръчително е да се шеллак за магнитни маникюр е гъста, добре пигментированным (това ще го поставя в един слой). И инструменти, и гел-лак е най-добре да се купуват от реномирани производители, чиито продукти се тества от време и не съдържа опасни компоненти. Например, много известни гел-лакове на германската компания Lianail , едни от най-добрите за съотношението цена-качество. Обръщайте внимание на външния вид на инструменти и лак. Такъв е случаят, когато "да се съди по корицата" и може и трябва да бъде.Уважаеми марки са опаковани си несесер в стилни калъфи от качествена пластмаса, изкуствена или естествена кожа или дори дърво.

Лак с магнит: подготовка за нанасяне и инструкции стъпка по стъпка

Как се подготвя ноктите за нанасяне на лак с магнит:

 • Уверете се, че напълно отстранени с нокти по-рано нанесени лак. За да направите това, използвайте лакочистител.
 • Нанесете прозрачен основен слой и подсушете го в UV-лампа и две минути. Прилагането на основния слой не е необходимо, но това лекарство може да помогне за укрепване на ноктите, за да ги предпазите от оцветяване и лак с магнит ще се задържи по-дълго.
 • Изберете цвят и дизайн магнитен лак за нокти. Обърнете внимание на магнит, който обикновено вградена в капачката на лака. Ще видите ленти за метал, които създават изображението, като успоредни линии, звезди, криви и т.н.

Лак с магнит, като се насладите на:

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 1
Нанесете първия слой лак с магнит за всеки нокът, не използвайте магнит в това време. Първият слой е просто помага да се изравни цвета. Подсушете го под UV лампа за 2 минути.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 2
Нанесете дебел втори слой лак на един нокът. Важно е да се използва магнит, когато лак все още е влажна, тъй като това ще създаде по-силен ефект върху структурата на лака.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 3
Задръжте магнита върху ноктите си в рамките на 5 секунди (ако друго не е посочено в инструкциите за употреба). Не докосвайте магнит повърхността на нокътя.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 4
Подсушете лак на UV-лампа 2 минути.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 5
Да Не се прилага третият слой магнитен лак, след като е направил 3D фигура с помощта на магнит. Това може напълно да развалят дизайна.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 6
Нанесете финишно покритие и сухи в UV-лампа 2 минути. Въпреки, че в прилагането на най-високо покритие не е необходимо, тя може да помогне за предотвратяване на образуването на чипс, вдлъбнатини или размазывания на фигурата.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 7
С помощта на течност за обезмасляване махнете лепкав слой на нокътя.

Магнитен гел лак: инструкция за употреба лак за нокти с магнит 

Стъпка 8
Не се колебайте да експериментирате с магнит. Опитайте се да магнит по-близо или по-далеч към ногтю или под друг ъгъл, за да се създаде повече дълбочина или друга форма на фигурата на ногте.

 

В случай на обикновения лак с магнит, а не шеллак, последователност на действията, остава непроменена. Само изсушава ноктите под UV лампа не е необходимо, за да се изчака за съхнене на лака (с изключение стъпка, с помощта на магнит, тогава лак не трябва да изсъхне).

За премахване на лак за нокти с магнит, използвайте същата лакочистител и топки памук, памучни тампони или други материали, с помощта на които можете да премахнете обикновен лак. Отстраняване на дебел слой лак за нокти с магнит може да отнеме повече време, в сравнение с обикновен лак, но никакви трудности да възникнат не трябва.

Магнит за нокти и съвети за употребата му

Обикновен домакински магнит (такива като магнит за хладилник) може да създаде ефект на магнитно-лаке за нокти, но резултатите ще са непредвидими. Така че за датирането на ноктите с помощта на магнитен лак трябва да използвате специален магнит за нокти или магнитна писалка.

 • Магнитна писалка изглежда като обикновена писалка за писане. Само "пише", а по-скоро се рисуват й за нокти, държейки на разстояние 0.5 мм от магнитно покритие. Е такава дръжка от 50 рубли.
 • Магнит за лак за нокти , като правило, идва с лак за нокти, без допълнително заплащане. Но ако не ви харесва модел на нея, а след това можете да изберете магнит с необичаен модел "по душа" в специализиран маникюрном магазина (или онлайн магазин). Цена — от 70 рубли. Използвате магнита е много просто: трябва и го ногтю на разстояние3-5 мм и ще чакам10-20 секунди преди появата на лаке на фигурата.

За изпълнение на магнитното маникюр ви трябват:

 • Пила и нокторезачки за да се придаде на ноктите на добра форма.
 • Специален магнит за нокти или магнитна писалка.
 • UV-лампа (за шеллак).
 • Течност за обезмасляване на ноктите.
 • Основно и финишно покритие.
 • И, всъщност, магнитен лак или гел-лак.

Известни фирми-производители на лакове за нокти и магнити: Рира, Lancome, Avon, Lianail, TNL Magnet, Golden Rose.