Женско списание » Грижа за ноктите » Безворсовые салфетки за маникюр и техните алтернативи

Безворсовые салфетки за маникюр и техните алтернативи

Всички, които са свикнали да изпълняват маникюр у дома, със сигурност са се сблъсквали с малък проблем – при отстраняване на лака памук дискове за нокти остават малки въси. Понякога те успяват да забележат само след нанасяне на основния слой. В такъв случай не остава нищо друго, тъй като всичко да направя първо. За тези, които все още се радва на памук дискове, имаме добра новина – има специални безворсовые кърпички, които е здравословно да се улесни цялата процедура извършване на маникюр.Днес ще ви разкажем за тази малка, но необходима нещо, опишете възможностите за използването му, ползите и да се учим, може ли нещо да се замени.

За какво се използват салфетки?

Спомни си колко често се прибягва до използването на памучни дискове при извършване на маникюр. Във всеки от тези случаи, вместо памучни дискове може да се използват специални кърпички. Това е много по-удобно, по-лесно и по-икономично. Начините на използването им достатъчно много:

 • теглене на обичайното декоративно покритие или гел-лак;
 • обезмасляване на ноктите със специални течности;
 • теглене на лепкав слой с гел-лак, след извършване на маникюр;
 • инструменти за обработка с антисептични средства.

Идват такива салфетки обикновено в насипно състояние опаковки. Тяхното количество в една опаковка може да достигне 1000 парчета. Те представляват малки квадратчета, плътен, леко еластичен влакна.

Ако използвате памук дискове, да знаеш, че от тях за нокти често остават въси. Повечето от тях безопасно изчезва по време на измиване на ръцете. Но някои, крив заради някакви дефекти на ногте или кутикуле, остават и се проявяват само след нанасяне на основния слой. Естествено, че всичко трябва да започне отначало.

Ако по време на изпълнение на маникюр използвате безворсовыми кърпички, да не се притесняват от такива проблеми. Те не оставят ворсинок и добре се отстранява старото покритие, така че качеството на маникюр като цяло ще бъде по-висока. Се ползват от тях точно така, както и обикновени памук дискове – овлажнява в необходимата течност и се извършва обработката.

Предимства на безворсовых кърпички

Безворсовые салфетки за маникюр и техните алтернативи

Такива салфеточки имат много предимства. С тях вие позабудете за много неудобства.

 • Добра впитываемость и качествено задържане на влагата.
 • Салфеточки добре пропускат въздуха.
 • Изработени от химически чист, действително нетоксичен материал.
 • Имат различна плътност и размер. Можете да ги избере по своя преценка.
 • Не дразнят кожата и не предизвикват алергични реакции.
 • Бързо и качествено да се отстранява старото покритие.
 • Плътен материал не експандиран и не оставя ворсинок на ноктите си.
 • Големи опаковки – достатъчно дълго.

Тяхното удобство ще оцените в първата употреба. Вече не ви се налага да се сблъскват с проблема невъзпят ворсинок и повреда на маникюр.

Да, може да се замени?

Някои момичета се чудя възможно ли е тези кърпички с нещо да се замени? Ако по някаква причина не успява да закупите специални кърпички, има два варианта на решаване на този проблем.

 1. Използва плат – бязь или chintz. Метър плат, нарязани на малки квадратчета, за да може да продължи дълго. Но нишки, простиращи се по ръбовете на лоскутов, могат да ви същото неудобство като памучни дискове.
 2. Втората възможност – купете си обикновени мокри кърпички, извадете ги от опаковката и го оставете до пълно изсъхване. Нарежете ги на квадрати с правилния размер. По качество те ще са близо до безворсовым салфеткам.

Както виждате, възможностите за замяна можете да намерите, но това не винаги е препоръчително. Такива салфеточки, въпреки обемни опаковки, струва съвсем евтино. Стойност на опаковката, в която се намира на около 900 салфетки, започва средно от 5 USD. Можете сами да сметнете за колко време ще ви е достатъчно. Разходите са доста изгодни.

За закупуване на безворсовых салфетки, съжалявам, няма да се наложи. Те са уникално, за да се справят със своята задача много по-добре, отколкото памучни дискове . В заключение ви предлагаме да видите кратко видео, от което можете да получите представа, как изглеждат тези прекрасни салфеточки.