Женско списание » Грижа за ноктите » LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео)

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео)

С помощта на LED-лампи за сушене на ноктите процедура маникюр, предусматривающая нанасяне на ноктите с гел-лак или шеллак, намалява в пъти. Материал под влияние на избиране, led крушки радиация напълно изсъхва в продължение на десет-петдесет секунди, докато при сушене в класическата UV-лампа на този етап на процедурата е от две до три минути.

Така, с сноровкой, напълно маникюр с гел-лак може за половин час, докато при използване на ултравиолетовата лампа процедура може да работи в час.

Характеристики на led устройства

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео) LED-лампа за изсушаване на ноктите са малки устройства, в които се случва застывание (сзо) нанесени върху ноктите с гел-лак, шеллак, както и на основния слой и довършителни покритие. За акрил устройство не е подходящо, тъй като основният компонент, чрез който се случва полимеризация на този материал, е киселина, след като гел-лак втвърдява под влиянието на ултравиолетовите лъчи на определена вълна.

Такава вълна е в състояние да даде само качествена лампа, ето защо специалистите съветват да не се гони най-евтини продукти, както и да придобият модели на известни марки, непременно да се запознаят с коментари за тях в интернет сайтове. Нестандартни устройства не са способни да дадат достатъчна дължина на светлинния лъч, за да възникна сзо падаща върху ноктите покритие, макар че топлина и леко суха шеллак способни. Затова лак, прикрепен с помощта на такива устройства, дълго време не се пази.

Както и класически ултравиолетови уреди, шеллак ЛЕД-светлини, след това се изсушава чрез ултравиолетова светлина. Но, докато класическите модели работят за сметка на луминесцентни лампи, в устройства от ново поколение монтирани светодиоди. Сред предимствата на LED-апарати отделят не само възможност бързо да се справят със сушилня падаща върху ноктите материал, но и от това, че лъчите не предизвикват парене на нокътя.

Но да се работи с този апарат, трябва да бъде внимателно, например, ако грунд, който се нанася върху ноктите за по-добро сцепление гел с нокът, по време на сушене случайно ще се окаже върху кожата, ще доведе до много болезнени усещания, и ще бъде трудно да се премахне (ревюта, два дни не излиза).

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео) Плюс ЛЕД-светлини е трайност (ако говорим за качество на устройството). Тогава средният срок на действие на флуоресценция на уреда е оценен на 3 хиляди часа, LED-лампата е в състояние да продължи, 50 хиляди часа, което е шест години беспрерывной работа. За разлика от UV-лампи, светодиоди с течение на времето мощността на излъчване не губи, така че може да не се страхуваме, че гел-лак до края не схватится и шеллак ще се окаже недосушенным.

Не можем да оставим без внимание фактът, че ЛЕД-устройството е в работен режим консумират значително по-малко енергия, отколкото луминесцентни лампи, което позволява да се спести значителна сума. По тази причина, в процеса на работа е корпус led устройства не се нагрява. Още един плюс LED-апарат е, че светодиодите, за разлика от флуоресцентни лампи не съдържат живак, така че са безопасни за околната среда и не изискват специални условия за обезвреждане.

Недостатъците на уреда

Но ЛЕД-устройства имат и недостатъци. Поради това, че дължината на светлинните вълни, които излъчват led лама, различни от вълна флуоресцентни тела, повечето от светодиоди, са способни да работят само с тези видове лакове, които са разработени специално за този уред.

Факт е, че класически устройства излъчват светлина в по-широк обхват, отколкото LED-лампи. Съответно, по време на сушене на нокти с UV-лампа всеки втрива в ноктите с гел-лак намира "своята вълна", докато led имат по-малко възможности. Затова преди покупката шеллак, основи или топового покритие, трябва да се уверите, че може да се сушат под led крушки. В противен случай лак може да не изсъхне.

Вярно е, че в последно време се появиха устройства (например, SIMEI Hybrid), които совместили характеристики на светодиодни и флуоресцентни уреди, способни да се справят с всякакъв вид гел-лак. Втрива в ноктите материал, те се изсушават на четири пъти по-бързо, се изчисляват на 80 хиляди часове работа.

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео)

Много по-малък от ЛЕД-устройство луминисцентно лампам цена: струва led лампа десет пъти по-скъпи от традиционния аналог. Специалистите препоръчват да се купуват само качествени модели на известни марки, тъй като евтини, с задача да се справят лошо, и времето, прекарано в полимеризацию покритие, отива толкова, че и при изсушаване на UV-лампи, а това се случва, че шеллак изобщо не се втвърдява.

Параметри на лампи

Лампи, предназначени за сушене на лак за нокти, имат различни размери. Сред тях има както обемисти устройства, което позволява да изсъхне веднага две ръце, така и по-компактни модели. Някои от тях са предвидени само за маникюр, но има и такива модели, които ви позволяват да направите педикюр. За домашна употреба подходящ мини-устройства, специално внимание при покупка трябва да се обърне на намиращите се в уред лампочкам, отражателям и други, облегчающим маникюр приспособлениям.

Самото устройство обикновено се изявява затворен корпус, който е врата за ръце (някои друга форма, може да има мини-устройство за домашна употреба). При покупка трябва да се обърне внимание на факта, че ултравиолетовите лъчи по време на сушене в никакъв случай не попадат в очите.

Избор на светодиодна лампа за маникюр, предпочитание по-добре да дадете устройството, в което е брояч на време, и има функция auto прекъсване. Това ви позволява да следите на времето, дава възможност под въздействието на ултравиолетовите да държат ръцете ясно определено в инструкциите време, без страх недосушить или изсъхнат.

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео) При избора на ЛЕД-устройство за изсушаване на ноктите, трябва да се обърне внимание на мощност. Например, някои продавачи привличането на купувачи най-евтините стоки, продажба на устройства с мощност 2 Вата. Ако не се обърне внимание на тези параметри, парите ще бъдат выкинуты на вятъра.

LED-лампа може да бъде разделена на два вида – обикновени и сверхяркие. Към обичайните включват лампи капацитет до 12 Вата (за работа в домашни условия, за отзива, много подходящ за мини-устройството от 6 до 9W). До сверхярким включват уреди с по-висока мощност, на голяма популярност се радват на 18 и 45 Вата.

Трябва да се има предвид: колкото по-силна лампа, толкова по-бързо ще изсъхне шеллак. Затова за работата в мрежа е най-добре да закупите по-мощно устройство: тя намалява времето за изсушаване на ноктите, а защото спестява време и пари.

Също така при избора на устройство трябва да се обърне внимание на рефлектори, които се намират във вътрешността на уреда. Основното им предназначение – ефективно разпространение на светлината по странични панелям устройство. Колко добре ще бъде те да се справят с дадена задача, толкова по-бързо ще бъде да се втвърди нанесени на ноктите с гел-лак. Преди да купите, трябва да сте сигурни в наличието на качествени огледални рефлектори.

Cd-устройство

За домашен маникюр ще отговарят на мини-устройството. Например, има модели на китайски производител, наречена "мост", те са много евтини, но мненията са събрали добри. Направени са във формата на телефон, по краищата на която са специални приспособления, които не позволяват на устройството да се плъзга. Изчислява продукти на ниска мощност (от 6 до 9W), в проекти, които предвиждат наличието на няколко led крушки.

LED лампа за сушене на ноктите: как да изберете (снимки, видео) Въпреки ниска мощност, много по устройство доволни. Лек, компактен, работи от мрежата, както и много ЛЕД-светлини, действа само на определени видове гелове. Макар и да има случаи, когато не подействовал дори и за предназначени за LED лампи лъки, такива коментари в интернет по-малко.

Класиран "мост" само за трийсет секунди работа, след изтичането на които лампа угасва. Това не винаги е удобно, тъй като гел-лаку за пълна полимеризация може да се наложи за около 45 секунди, но по ревюта, обикновено е достатъчно: тънки слоеве лак на някои производители са в състояние да изсъхне в продължение на десет секунди. Ако времето се оказва недостатъчно, устройството може да се включи отново. Тъй като таймер не е предвидена, ако материалът трябва да се сушат по-малко от тридесет секунди, времето трябва да засекать себе си.

Нанесени върху пръстите шеллак в това устройство може да се суши по два начина. Първият е по-удобен и предвижда първо сушене четири пръста, след това – отделно голям. Ако се прилага вторият метод, могат да се сушат на всички пръсти на ръцете си за път, но той е малко по-трудно: пръстите се съберат във "добре", а самата лампа да се наложи, от друга страна на теглото.

По време на полимеризация, за коментари, се усеща малко топлина на нокътната плоча. Също така жените съветват защитава кожата на ръцете от въздействието на ултравиолетовите: поне устройство по-нежен, отколкото UV-лампа за маникюр, в някои случаи на кожна покривка след процедурата става твърде сух. С тази цел можете да си купите специални ръкавици с отрязани върховете на ноктите. Ако не може да намери, жените съветват нарязани на старата хлопковую ръкавица.

Грижи за устройството

За ЛЕД лампи за маникюр служи възможно най-дълго, за тях трябва да се грижа правилно. След всяко прилагане е необходимо да се провери, не изгаря ли в устройството на един или на няколко крушки. Макар и не така силно се отразява на качеството на маникюр, тъй като при използването на UV лампи, скорост на изсъхване се забавя, особено ако максималната мощност на уреда ниска и led крушки малко.

Не може постоянно да си устройство във включено състояние. Това може да предизвика прегряване механизъм и да доведе до повреда на устройството. Ако върху корпуса на устройството са останали капки гел-лак, трябва да ги премахнете. Поддеть замразени маса, трябва внимателно с остър предмет. Да се използва за тази разтворители или други химически средства е нежелателно, тъй като те могат да повлияят отрицателно на корпус на устройството, и дори разъесть му.

Преди и след процедурата задължително се справят апарат дезинфектант. Това трябва да се направи, навлажнете гъба в разтвор: распыливать е невъзможно, тъй като средство може да влязат в контакт и да ги развалят. Ако по време на полимеризация надвишава определеното в инструкциите на два пъти, устройството трябва да бъде посочена в сервизен център. Това показва, че ЛЕД-лампата е дефектна.

Ако устройството е във включен режим в началото на потрескивать и се появи миризма, трябва незабавно да го изключите, да изключите от мрежата и да се отдаде на ремонт. Също така е невъзможно да пускате устройство на пода – ЛЕД лампа не притежава противоударными характеристики и могат да се счупят.