Женско списание » Грижа за ноктите » Японски маникюр - това какво е?

Японски маникюр - това какво е?

Японски маникюр - това какво е?

Не всички жени знаят за японски маникюре. А този вид грижа за ръце дава прекрасни резултати, които ще се харесат дори и на най-капризную красота. Японски маникюр – какво е това? Защо той се счита за по-ефективен?

Япония – това е невероятна страна. В него живеят приятелски настроени и трудолюбиви хора. И това не са само думи. Това впечатление се задвижва от нея много от нашите сънародници там, които са посещавали или са останали да живеят завинаги.

Японците смятат за най-учтив нация. Те выдержанны, спокойни и изпълнени с достойнство. А всичко, което те правят, идват и въплъщават, се основава на традиции, които жителите на Страната на Изгряващото Слънце е почитан, проучване и свято изпълняват в условия на съвременния живот. Разбира се, това не се отнася до високотехнологични процеси. Но това, което е свързано с красотата, темпо на живот, култ близки, отношението към една обща кауза – засяга европейците и американците, които са бързи на мисъл и дела.

При японците много красиви обичаи. Това е цялата дейност, които са подложени на строг тях. Например, да проведе чаени церемонии, трябва много да знаят и могат: как се движат, как да варя чай, коя прибори трябва да бъде на масата, какъв сорт чай се сервира сутрин, а какъв вечерта и. т.н.

Освен това, ние японски остро чувство за обожание към всичко красиво място, по-специално, към красотата на лицето и тялото. Японки обичат да се грижат за себе си, и при тях има много малки тайни (въпреки това, както и всеки народ). Красотата на една жена е немислимо без добре поддържани ръце. При японците процедура за маникюр – това е създаването на красота, разбиране на произхода му, церемония по почитане на природата.

Японски маникюр – истински ритуал, който доставя удоволствие и положителни емоции, както знаем, се правят чудеса. Това се улеснява и възстановителни процедури с използването на специални техники и естествени лекарства.

Японски маникюр - това какво е?

Предимства на японски маникюр

Японският маникюр е признат в целия свят още от 1958 г., в родината му история датира от повече от четиристотин години. За великолепни резултати такъв вид маникюр се отнасят към най-ефективни и естетически.

И така какви са предимствата на японски маникюр пред останалите видове грижа за ноктите?

 • Японският маникюр е подходящ и за жени, и за мъже, тъй като основната му цел не е декорация на нокти, както и тяхното отопление.
 • Маникюр придава блясък, здрав блясък на ноктите.
 • Нормализира обменните процеси в нокътната пластина.
 • Възстановява еластичността и здравината на ноктите.
 • Допринася за бързото възстановяване на ноктите след премахване на изкуствени ногтевых плочи.
 • Ускорява растежа на нокти им придава невероятен блясък.
 • За маникюр използват само естествени съставки.
 • Простите техники за маникюр.
 • Сигурност за кърмещи и бременни жени, безопасността за плода.

Японският маникюр е препоръчително да се прилагат не само тогава, когато на външния вид на нокътната плочка се влошава вследствие на неблагоприятни фактори, но и когато са напълно здрави. Това е един вид профилактика и придаващи на ноктите още повече блясък и сияние.

Японският маникюр е показан:

 • при влошаването на здравето на ноктите, вследствие на лошо или монотонна храна
 • при чупливост на ноктите
 • при прекомерна сухота на ноктите
 • при проблеми с растежа на ноктите
 • при слоении ногтевых плочи
 • при увреждане на ноктите химикали

Процедура японски маникюр

Техника на японския маникюр е изключително лека и приятна. В продължение На цялото действие ви обгръща атмосфера на хармония, репутация, а също и фините изискани аромати.

 • На първо място, специалист провежда диагностика на ноктите, оценява тяхното състояние, да след това да вземе необходимите компоненти за тяхното възстановяване. Нататък ноктите се обработват със специален дезинфектант състав, за да се избегне проникване на бактерии в тъканта при манипуляциях с епидермиса, ногтевыми валяци и най-нокътната плоча. Също така се прави лек масаж на ноктите, който ги подготвя за нанасяне на специални серуми. Всички компоненти - това са природни вещества, притежаващи лечебни свойства.Те съдържат червен чай, екстракт от растения, семена от лотос, водорасли от Японско море, жен-шен, както и протеини.
 • В епидермиса се прилага средство за нейното омекотяване на базата на екстракт от краставица. Ципа пръчка се отстранява от чемшир Татибана. Трябва да се отбележи, че капитанът никога не използва метални инструменти. Цялата процедура трябва да бъде максимално деликатен и гармонизирующей. Специалист по време на маникюр детайлно разказва как за вещества, които него се прилагат, така и за тяхната съдържателна въздействие върху ногтевые плоча.
 • След отстраняване на кожичките на ноктите се втрива масло от жожоба, а ръцете са изложени на водно масаж, използвайки камък "Юми".
 • След тоник, масаж капитанът внимателно осушает ноктите и се нанася върху тях минерална паста "Няма". Паста съдържа витамини, минерални вещества, морски пептиди, перлени трохи, кератин. Състав запълва всички неравности по нокътната плочка, пукнатини, желобки. В резултат на това повърхността на ноктите е равен, се проявява блясък, естествен розов оттенък.
 • Следващият етап е определяне на резултата с помощта на полировочной прах "Хонг". В нейната формула съдържа пчелен восък и други вещества, които създават на ноктите постоянен защитен филм. Тя тънък слой покрива ноктите, помага за запазване на влагата, предотвратява расслоению на нокътната плочка, придава на ноктите блясък и здравословен вид.

На последния етап на японски маникюр

В японския маникюре няма дреболии. Заключителни щрихи за маникюр са в почивка, отдих, получаване на положителни емоции. За постигане на подобно състояние се прилага масажът с горещи или студени чували от коприна, по-нататък "Ацуи". В тези меките деликатни торби са сухи, много ароматни билки, етерични масла и минерални соли. Сол, наситен аромамаслами, поддържа топлина или прохлада, билки благоухаят и придават нотка на процедурата шарма, хранителни вещества за успокояване на кожата, благотворно влияние върху общото настроение на клиента и могат да му ръка.

След масажиране на капитана нанася върху кожата ексфолираща смес, която премахва мъртвите клетки и придава на ръцете мекота и гладкост, а след това овлажняващ крем, в състава на което са включени масла от роза, иланг-иланг, жасмин и. т.н.

Продължителност на процедурата – от един час до един час и половина. Резултатът – ногтевые табели са лъскави, гладки, те са добре поддържани и бляскав вид. Струва японски масажи от хиляда рубли. Но цената оправдава себе си, защото след процедурата вие няма да научите своите нокти, вие ще бъдете приятно изненадани от тяхното прекрасно състояние.

В салона ще могат също така да предложат грижа за кожата на ръцете с помощта на мед, козе мляко, етерични масла, натурални пилинг.

За пълното възстановяване на здравето на ноктите специалистите препоръчват провеждане на процедура веднъж на две седмици. Японски маникюр се извършва не само за ноктите на ръцете, но и краката.

Японски маникюр - това какво е?

Компоненти, използвани за японски маникюр

За провеждане толкова полезна процедура се прилагат най-разнообразни естествени съставки. В различни салони разработени собствени техники на маникюр и се прилагат полезни вещества, които имат за цел да се грижи за вашите ръце и нокти. Въпреки малките разлики, същността на маникюр, да е една и съща.

За маникюр се използват глицерин, пантенол, които добре овлажняват кожата, както и витамини А и е, силикон, цинк, масло от абрикосовых, персиковых и гроздови семки, етерични масла ценни растения и цветя, полезни минерални комплекси, морски продукти.

Възможно ли е сами да овладеят процедура японски маникюр?

Японски маникюр изисква определени умения. И никъде другаде, освен на купето, където работят висококвалифицирани специалисти, да не направят тази процедура е толкова качествено, с познаване на нещата. Но маникюр в опростена форма може да се направи и в домашни условия. За да направите това, ви трябва да закупите специални дървени пръчици, полировочный блок, полировочную захар и минерална паста за зъби. Може да бъде самостоятелно производство на торби от коприна и изпълни техните най-разнообразни съставки: сухи билки, морска сол, напоени с масла или маслени разтвори на витамини. Нека вашата фантазия ви каже, че ви повече от всичко на вкус.Маникюр могат да се комбинират с традиционните ванночками за ръце и нокти, в масажен крем се добавят лимонов сок, отвара от билки, етерични масла. А лек пилинг се извършва с помощта на филийки лимон.

Всички тези процедури, без съмнение, ще бъде от полза на вашите ръцете и ноктите. Но за да изпитате истинско удоволствие и да получите блестящ резултат, все пак трябва да се посети салон за красота. В края на краищата, японски маникюр – това не е само естетика на ноктите, но и за красиви ръце, хармония на душата, в съгласие със себе си и околния свят.Подобни материали:

Следните материали:

Предишни материали: