Женско списание » Грижа за ноктите » Как да създадете маникюр с помощта на гъба: стъпка по стъпка ръководство

Как да създадете маникюр с помощта на гъба: стъпка по стъпка ръководство

Ефектен, пищен и нестандартен маникюр – мечтата на всяко момиче. Добре поддържани ръце и нокти са вашата визитка, която се гордее всяка жена.

Има много техники и начини за нанасяне на изображение. За да се похвали с оригинален дизайн, не е задължително да ходят в скъпите салони за красота. Маникюр с гъба е доста прост и може лесно да овладеят сами в домашни условия.

Техника за нанасяне на лак с помощта на гъба или спонжа е сравнително нова и дава повече възможности за създаване на художествени рисунки. Спондж дава ефекти и нюанси, които е невъзможно да се получи при използване на маникюрной четката.Необходими материали

Как да създадете маникюр с помощта на гъба: стъпка по стъпка ръководство За начало трябва да определите, какви нюанси ще се използва за фигурата. За летен маникюр може да използвате по-ярки цветове: оранжево-жълти, персиково-корал, черно-зелено, виолетово-синьо и розово-бели.

През есента можете да използвате шоколадово-златисто, черно и тухлени и кафяво-смарагд комбинация.

За празничен маникюр, използвайте синята или сребърна гама, а в офиса ще има комбинация от бежово, млякото и млечните продукти, бежови и сиви нюанси.

Основната тайна за добър маникюр гъба – много плавен преход между нюанси.

Така че, за създаване на рисунка ще ни трябват :

 • гъба или подходящи за нанасяне на рисунката с малък размер;
 • лакочистител;
 • маникюр принадлежности;
 • няколко нюанса лак ;
 • дървена пръчка за кожичките;
 • ваната за ръцете;
 • фолио или парче картон, който не поглъща лак;
 • крем за ръце и кожичките.

Как да създадете маникюр с помощта на гъба?

Нека да разгледаме два варианта за изграждане на маникюр гъба стъпка по стъпка .

Първи начин :

 1. Премахване на старото покритие с помощта на течност за премахване на лака, ако трябва да придайте ноктите същата форма и выровняйте по размер.
 2. На 10-12 минути редуване на по-ниски ръце в ванночку за омекотяване на кожичките.
 3. Дървена пръчица внимателно отодвиньте епидермиса от краищата на ноктите и внимателно изрежете я по целия път.
 4. Добре, сухи нокти, това е необходимо за всички слоеве е точно и без дефекти .
 5. Сега трябва да се нанесе основа под лака и подсушете добре.
 6. Нанесете върху нокътната плоча основен тон.
 7. В парчета фолио парцел малко количество лак за гъби.
 8. Внимателно се потапя върха на гъби в желания тон и поставете в средата на нокътя.
 9. Вместо да чака, докато изсъхне и този слой, веднага се потапя втората гъба в друг тон и натиснете я в горната част на нокътя. Внимавайте за това, че слоевете са приблизително еднакви по ширина.
 10. Повърхността на нокътя е станала малко груба. За да се изглади я и преходите по-гладки, нанесете върху повърхността на нокътя прозрачен лак.
 11. Отстранете кожата ненужни лак и нанесете крем за ръце.

Как да създадете маникюр с помощта на гъба: стъпка по стъпка ръководствоВторият начин. Премахване на лак и си направете обикновен маникюр. След това нанесете върху ноктите база под лак, за да подравните повърхността.

Върху фолио или картон малки ивици нанесете два или три цвята лак. Важно е , да не е било свободно пространство между ивици.

С помощта на пръчки или клечки за зъби внимателно смесете границата нюанси на 2-3 мм , не повече. Потапя гъба веднага във всички три нюанса, за да се превърне в райета. Натиснете гъба за ногтю и малко изчакване, за да оттенък стана по-ярка.

Можете да повторите тази процедура два-три пъти. Изчакайте, докато изсъхне и нанесете върху ноктите прозрачна лак и "сушене" за нокти . След това отстранете излишната лак и нанесете крем за ръце.

Полезни съвети и интересни възможности за дизайн

Съвети за създаване на маникюр гъба:

 • внимателно изберете нюанси, всички цветове трябва да се хармонизират помежду си;
 • эффектнее ще изглеждат по-светли наклони в основата на нокътя, и най-тъмните – на върха;
 • не пръскайте върху гъба прекалено много лак, той ще излязат и дълго да изсъхне;
 • слоя на лака не трябва да се прекалено много, оптимално използване на 2-3 нюанса;
 • за да предпазите кожата на ръцете, му е нужно предварително намажете с крем или запечата защитни ивици.

Как да създадете маникюр с помощта на гъба: стъпка по стъпка ръководство За интересни и необичайни рисунки могат да използват гел-лакове, прозрачни покрития, пайети, кристали и различни орнаменти. Спонжевый фигура може да се комбинира с различни модели и вензелями.

Например, красиво ще изглеждат малки точки на границата на цветове на върховете на ноктите може да бъде украсена с малки сребърни или златисти пайети в тон. Подходящо ще бъде да се установи "тигриных ленти" или "пеперуди" на върховете на ноктите.

Много ефектно изглежда "дъга преливника", когато съответните нюанси се нанася не хоризонтално, а вертикално. Освен това, последният нюанс в едно ногте и първото на следващата трябва да бъдат еднакви. Това създава зашеметяващ ефект на плавен "разлива върху" цветове. Особено впечатляващи този вариант се използва за отдих и ярки партита.

За ежедневна употреба и е идеален за "френски" маникюр, когато се използват само два нежни пастелни нюанси, млечно-бели или розово-дымчатых тонове.

Маникюр с помощта на гъба – богат избор от цветове, текстури и материали.

Проявете художествено въображение и намерете своето индивидуално съчетание на цветове и текстури. Следвайте внимателно указанията ни и вие бързо ще се научите да създадете този лесен и ефектен маникюр .

Вижте видео с инструкции как лесно да направите маникюр с гъба: