Женско списание » Грижа за ноктите » Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Жените, които обръщат подобаващо внимание на своите ръце, са изправени пред проблема — как да изберем лампа за изсушаване на ноктите, тя да съответства на нуждите, служи дълго и при това не е скъпо. В последно време ломким и трудно годен за грижа за ноктите, за съвременните жени предпочитат гел на ноктите или шеллак-покритие, което ще съхрани вид ухоженности ръце достатъчно дълго време. За създаване на такъв маникюр в салони или за домашни условия се използва UV-лампа. Избор на добра сушене за нокти трудно широк избор на различни модели и марки.Магазини поставят в задънена улица огромен асортимент от сушилни, а производителите – наличието всички екстри. В тази статия ние сме готови да дадат съвет за избора на надеждна сушене за нокти.

На какво трябва да се обърне внимание при избора на

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Всяка сушилня се състои от корпус, лампи, с помощта на които се осъществява сушене, и панел за управление. Различните модели могат да бъдат допълнени функции таймер с дисплей, сензор, подвижни или подвижни дъно, система за охлаждане и т.н. Лампи се предлагат в различни размери. Изсушаване на ноктите е необходима на тези, които имат желание да се грижи за ноктите в домашни условия, или да се отдадете на професионален маникюр. Днес простор има различни вариации и функции:

  • обичайната UV-лампа за гелевых лак за нокти или шеллак;
  • сушилня с вентилатор за обикновения лак;
  • преносими и настолни устройства, които имат заряд от мрежата или от батерии;
  • модели за една ръка или и за двете;
  • сушилня може да има различна мощност на лампите.

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Първият съвет за избор на надеждни сушене за нокти: преди да се разделят с парите си, трябва да се уверите, че избраният продукт отговаря на вашите нужди. Цената играе важна роля в това, да простор добре отговарят на всички характеристики на качеството на тези устройства. Дали това е лампа за професионален маникюр или просто домашен вариант – в средната цена започва от 15 долара и нагоре за UV-лампи; и от 20 долара за led. Но няма никакви причини да се купуват веднага най-скъп вариант, ако има колеги по-евтино, не съперничи по отношение цена-качество.Ако все още не сигурност — ще се прави маникюр от себе си или не – по-добре за такава проба купите евтин, но добър апарат. За предпочитане е, да се, общо мощност на лампи е не по-малко от 30-тина Вата, тъй като лампи по-малка мощност ще бъде много дълъг изсушава ноктите.

Каква лампа за изсушаване на ноктите, изберете?

Ултравиолетова сушилня

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Някои видове лак за нокти изискват различни видове сушилни:

  • За обикновения лак за нокти можете да използвате обикновен сешоар. Те работят по същия начин, както и сешоар, с помощта на студен или топъл въздух, за да изсъхне по-бързо ноктите. Уред от този тип не изсъхва на гел-лак. Сушене за нокти с покритие от гел-лак, трябва да бъдат снабдени с ултра-лилава, или led лампа за втвърдяване на покритието. Запознайте се с етикета на капака, за да се уверите, че той е подходящ за led лампи, тъй като някои покритие высушиваются само с помощта на UV-лампи.
  • Led крушка (LED) изсушава ноктите по-бързо от UV-лампа, обикновено в продължение на 30 секунди. Докато UV-лампа за нокти продължава този процес на 90 секунди. Така че при използване на led тип на сушене отнема около 2 минути, а UV повече от 5 минути. Led крушки използват малко количество енергия, и не се нагряват като UV, стоим на студено, така че ръцете ви няма да прегрее. Този тип сушилни рядко се нуждае от подмяна на лампи, тъй като те са енерго-икономични. Тези лампи не са предназначени за обикновения лак, само ако те не са оборудвани с вентилатор.
  • Ултравиолетова лампа за нокти работи повече от 100 часа, това трябва да се промени тази лампа трябва да се веднъж на пет месеца, към края на мандата те губят мощност и лак просто не се обезводнява с. Led модел за разлика от UV може да свети около 50000 часа и не губи мощност с течение на времето.
  • Има и газосветные и хибридни лампи, но те са по-малко разпространени.

Съвет за избор на надеждни сушене за нокти по размер:

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Изберете размер разумно. Някои лампи са подходящи само на четири пръста, така че ще трябва да изсъхне на палеца отделно. По-удобно е да си купите такъв апарат, който побира в себе си всички пръсти или дори и двете ръце едновременно. Има устройство, дори за един пальчика, като лампа, можете да вземете със себе си на пътешествие или просто да се носят в дамска чанта, те могат да се свързват към компютъра с помощта на USB. Ако искате да направите педикюр, трябва задължително да вземете предвид размера на луковицата. Има лампи с подвижна дъно, което ви позволява да направите педикюр. Такава лампа удобно измиване.Преносим сешоар за нокти, като цяло, по-малко, отколкото настолни сушилни.

Избор на устройство, при използване на обикновен лак

Маникюрно-педикюрный комплект със сушилня

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите
За разлика от гел за ноктите обикновен лак съхне сама по себе си, защото той е пигменти, смоли и пленкообразователь смесени в разтвора. Разтворителят се изпарява, оставяйки твърдо покритие на ноктите. Обикновено лак се нанася на няколко слоя, при това трябва да се очаква, докато всеки слой поотделно изсъхне. Този процес се случва по-бързо, ако се използва за сушене на лак. Може да седи и да чака, докато ноктите, сухи или за придобиване на сушилнята и ускоряване на процеса.

Вредно ли UV-лампа?

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Как да изберем и сушене за нокти, за да не причиняла вреда за кожата? Днес се водят горещи спорове относно вреда за кожата на ръцете при използване на сушилок за нокти. Така или иначе, съществени доказателства в полза на вреда, докато не са открити, тъй като за развитието на последствия от UV-облъчване трябва да мине достатъчно време, а и този метод на маникюр, започва да се използва сравнително наскоро. Често може да се чуе на протест за това, че опасно UV-радиацията може да доведе до рак на кожата. Според учените, това е достатъчно, за да направи маникюр осем пъти.UV радиацията се използва и в дъбене, често посещение, което води до унищожаване на ДНК в клетките на кожата, което причинява рак.

Защитни ръкавици

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите
Изследователите тествали 17 различни видове UV-лампи, и са открили различно количество на емисиите на радиация. Това зависи от мощността на електрически крушки от по-висока мощност, толкова по-висок е рискът. Има лампи, снабдени с набор от — UVA, ако такава защита не може да се прилага за ръце, лосион за тен или специални ръкавици. Не по-малко опасно да остане в салони за красота, където въздухът е наситен с токсични испарениями. Създаване на красиви невен трае от година и половина до три часа в зависимост от сложността. Затова при избора на салон обръщайте внимание на това – колко е добра вентилация на помещението.А в домашни условия правете маникюр, седнал до отворения прозорец, или на балкона — поставянето на защитна маска. Uv много опасен за очите, така че при сушене поставяйте лампа под нивото на очите и не погледна там, както е хубаво и интересно за вас е, каквото изглежда.

Правила за работа с лампа

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите

Когато изборът на добра сушене за нокти произвежда, трябва да бъде оборудван с лампи. При използване на лампи уверете се, че те напълно се вписват в гнездото. Присоедините шнура на лампата към захранването, на задния панел, щракнете върху включатель хранене. Когато е необходимо, настройте таймера, или просто го включете.
Сега трябва да се справят с това, като сушене за нокти работи. За начало трябва да се измиват добре ръцете да се избегне ногтевых инфекции. Също така, премахва мазнини с нокти и мръсотията с помощта на четка за зъби, която осигурява по-надеждно определяне на основите под лак. След ноктите дезинфекцирани специален разтвор и подпиливаются. С помощта на wheelhead пилочки издигнат от мазен блясък, ноктите замачивается в топла вода с мек почистващ препарат. Се отстранява размягченная ципа.

Стъпки за нанасяне на шеллак с помощта на лампи:

Как да изберем лампа за изсушаване на ноктите Нанася много тънък слой от база за нокти (старт), и се суши под лампа. Време на процедурата е различно в зависимост от вида на сушилни. Наслагва колкото се може по-тънки първия слой шеллак, и се суши под лампа. Както е хубаво нито изглеждаше сухи, за първи слой – препоръчително е да се прилага и втората. Внимавайте за погрешностями навреме, за да ги премахнете, преди да изсъхне, тъй като след изсъхване на ноктите, ще бъде невъзможно да се определи какво. След това се нанася НАЙ-покритие (покритие), се прилага не само над горната част на нокътя, но и за задника, как да запечатывая покритие.След изсъхване се отстранява най-горния лепкав слой с помощта на обезжиривателя, меки памук дискове. В края на ципа, се обработва с помощта на масло.

Препоръчваме да видите интересно видео:

Заключение

Ето такива препоръки, за да е проблем — по избор на добра лампа за изсушаване на ноктите, продължава да съществува и всичко стана просто и ясно. С ултравиолетови лампи бъдете внимателни, по-добре е да изсъхне на ноктите си в ръкавици. Бъдете внимателни при смяна на електрически крушки, тъй като те съдържат вредни вещества, включително живак. Препоръчително е да се рециклират такива лампи по подходящ начин. Пази от вредните лъчи на очите.

Желаем здраве и красота, до нови срещи.

VN:F [1.9.22_1171]

Рейтинг на статията: 8.3/ 10 (19 гласуваха)