Женско списание » Грижа за ноктите » Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки)

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки)

Момиче на ръцете трябва винаги да бъдат добре поддържани и красиви, такава характеристика винаги показва женската чистота и стремеж да се наблюдава. Важна подробност – ноктопластика, маникюр може да бъде почти незабележимо, естествен, толкова и истинско произведение на изкуството с поразителни хрумвания стенописи. Производителите предлагат на маса материали за създаване на уникален дизайн на нокти: пайети, кристали, различни бои, прахове, печати и т.н. Огромна популярност придоби такъв продукт като гел-боя се, той става просто незаменим в работата на много майстори.Какво е това и какви са предимствата на такъв продукт – се опитаме да разберем.

Гел-боя се — какво е това и за какво служи тя?

Всички знаят за това, че изкуствените нокти създават с помощта на специален материал – гел, които полимеризируется (втвърдява) в ултравиолетовата лампа. Се произвежда такъв състав в различни варианти, има както прозрачни, така и цветни позиция. Позовавайки се на това, мнозина се чудят – защо се нуждаят от гел-боя? Първото, и най-тежък разлика обикновен гел от гел-боя – това определяне. Първият продукт е предназначен за симулация на нокътната плочка, а вторият – само за дизайн.Използват препаратите от този род може да бъде и като на изкуствено покритие, така и на естествена плоча, и именно благодарение на нея, получава създаване на ясни и наситени на цвят рисунки.

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки)

В състава средство най-близо до гелю, само тук има по-гъста консистенция и много наситен, плътен цвят. Предлага се продукт в по-малки буркани или тюбиках. За неговото определяне и изисква използването на лампи.

Предимства на гелевых бои за дизайн на ноктите

Популярността на гел-бои в областта на дизайн ноктите да се обясни много просто – те имат много предимства в сравнение с други достъпни составами за право. Отделно трябва да се отбележи такива позиции:

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки)

  • въпреки факта, че някои производители произвеждат доста ограничена палитра от цветове, винаги остава възможността да се смесват, чрез създаване на точните нюанси;
  • когато се прилага многоцветного цифра не се създава бугристостей, общата картина изглежда едно;
  • на въздуха, боята няма да изсъхне, а това означава, че до помещението в лампата спокойно може да привлича детайли и коригиране на фигура;
  • консистенция на гел-боя обмислени така, че да рисунка не растекался и лесно наносился. И когато изсъхнат на лампа контурите не се деформира, и състава не пузырится;
  • едно от най-важните предимства – наситеност на цветовете. За разлика от много други продукти за дизайн, за да създаде наситен и равномерен цвят достатъчно само един слой. Тази характеристика добавя не само удобство, но и ефективност на разходите;
  • при нанасяне върху естествени нокти не се изисква силен опила.

Каква гел-боя се по-добре за маникюр: преглед марки

Изберете гел-боя, за да работят по-добре само емпирично, защото за някой друг вариант може да се окаже идеален, както за някой, който изобщо не е дошъл. Като се позовава на описание и мнения на други администратори може да се определи кръг фаворити, сред които и търси своя идеал.

Епи (Emr)

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки) Бои се предлагат в маркови тюбиках обем 5 мл. Продукт се утвърди като качествен, тъй като той дава добро плътно покритие в цвят и не предизвиква алергични реакции. Произвежда продукти, в Германия, в гамата включва голям брой цветове топла и студена палитра. Прилагат както поотделно, така и в готови комплекти. Голяма гордост на производителя – боя за създаване на огледално сребристо или златно покритие. Съединения притежават всички типични характеристики на гел-мастила – не растекаются, плътно покриват цвят и бързо полимеризируются на лампа.

Kodi Professional (Коуди)

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки) За марката Kodi Professional знае всеки майстор маникюр – продукти под това име е широко известна като специализирана, професионална и е много качествена. Гел-бои се предлагат в малки буркани черен на цвят, с закручивающейся шапка (4мл). Създаден продукт на базата на моделирующего гел компания, консистенция не му позволява да се разпространи, и дава възможност привлича най-фините линии. Лепкав слой след полимеризация боя не оставя. Могат да се създават както плоски рисунки, така и да работи с насипни дизайнами и шприцови.

RuNail (Рунейл)

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки) Форма на продукта – кръгли бутилки с закручивающимися капачки, размера е за тази категория продукти е доста голяма — 7,5 мл. Грим лесно се нанася, дава плътно цветно покритие, без искри и седеф. Неприятната миризма няма, което прави работата с боя, удобен и приятен. Продуктът е предназначен за художествена стенопис, създаване на плоскостного дизайн и френча. В този момент в предложената палитра 15 благородни нюанси, които при нужда да можете спокойно да се смесват. Още един плюс – достъпна цена за високото си качество.

Miranda (Миранда) за стенопис и леене на ноктите

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки) Гел-боя се освобождава в буркани с закручивающейся капак, обемът на 8 мл, цена ден. Продукт опаковани херметически при транспортиране нищо не тече и не се прелива. Струва си да се отбележи насищане, дори ако става дума за деликатни нюанси. Производител предлага на пациента за избор на цветове както чисти, така и с блясък и блестящи. Съвместимост стандартна, тежък, но лесно се изписва на четката в точното количество. Бързо полимеризируется на лампа и дава наситено с покритие. Разход на много, много икономичен.

CANNI (Канни)

Гел боя за нокти: как да се ползват, каква по-добре да изберете за маникюр (видео и снимки, рисунки) Производител предлага да изберете боя от много голяма палитра от нюанси, които максимално се качват към съвременните модни тенденции. Формулата на продукта е безопасен, не съдържа агресивни компоненти и не предизвиква алергии. При боя няма и неприятна миризма, с нея е приятно да се работи, но за сметка на плътна текстура и още много удобно. Капацитетът на една буркани — 5 мл. Цвят, както и други продукти на тази линия, наситени, привлича фините линии е много просто. Продуктът разполага с всички необходими сертификати за качество, включително и международни стандарти.

Като прилага гел-боя

Контур за нанасяне на гел-боя зависи изцяло от желания дизайн – това могат да бъдат отделни линии или плътна закраска в областта на свободния край на нокътя. Самият процес на нанасяне на състава е доста лесно:

  1. върху предварително подготвената повърхност с помощта на четка се нанася желаната фигура. Неговите контури може лесно да се масажира с портокалова пръчка или друг чиста четка – ако фигура още не е изложена на ултравиолетовите изложени, и тогава той лесно се поддава на всяка корекция;
  2. след слой гел-боя полимеризируется на лампа за около 1-2 минути (точното време показва производител на опаковката);
  3. в зависимост от вида на продукта, може да се наложи теглене на лепкав слой.

За създаване на хармонична картина, когато се прилага можете да добавяте пайети, кристали и други елементи от дизайна. Добър ефект дава този вид прием – на въздуха пресъхна боя се наслагва и рязко се отдръпва фолио, оставяйки след себе си неравномерно блестящо покритие. То помага да се създаде ярък и ефектен дизайн, особено ако използват контрастиращи цветове.

Видео: как да нарисувате гел-боя за нокти

Красиви сложен дизайн на ноктите – това е достъпно за всеки. Всичко, което е необходимо за овладяването на техника – правилната четка, с която да бъде удобна за работа и високо качество на гел-боя. Технология и примери за работа Ще намерите в това видео.

Снимка на рисунки за нокти гелевыми бои

Примери творби на други майстори – неизчерпаем източник на вдъхновение. Възможно както напълно се опитва да възпроизведе избрания дизайн, така и да създаде нещо си "по мотиви". Най – важното- не се страхувайте да експериментирате и постоянно да се обучават, а фото-галерия примери в това ще помогне.