Женско списание » Грижа за ноктите » Гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Спретнат красиви ръце с чист маникюр определено ще привличат вниманието на околните, така че повечето момичета не са пренебрегвани от услугите на майстори ноктите дизайн. И ако още съвсем наскоро алтернатива на обикновения лаку не е имало, то днес все по-често правят избор в полза на уникален материал – гел лак.

Гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Той съчетава в себе си свойствата на обикновения лак и гел, осигурява траен и трайно покритие, не се напуква и не губят яркостта на цветовете в продължение на две-три седмици. Обща техника за нанасяне на стандартна за всички материали, независимо от фирмата-производител. Сред жените популярно покритие с гел лак по кутикула , техника, която е малко по-трудно, отколкото при класически покритието.

Епидермиса се нарича плътен валяк от кожата, формира около нокътната плочка. Тя изпълнява защитна функция, като предотвратява попадането на бактерии и развитие на инфекции.

Състои се ципа от две части.

 1. Първата – това е эпонихий, всъщност това е основната част от отросшей на кожата.
 2. Втората – птеригий, долната част, останки от най-стария слой. В някои случаи (особено при деца и мъже) може да си затворим две трети от нокътя, се отстранява лесно и безболезнено.

Гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Майстор премахване на кожичките, за да не пречат на растежа на ноктите и не трескалась, а покритието на гел лак держалось по-дълго. Въпреки това, заедно с класическия маникюр майстор на практика и необрезной, т.е. този филм, ако тя почти незабележими и не пречи на клиента, може да остане, но максимално се смени с невен. При това капитанът задача става по-сложна, защото трябва внимателно да се нанесе покритие и не нарушава технологии, в противен случай, тя ще се задържи за дълго.

Техника на нанасяне на гел лак по кутикула

Нанасяне на гел-лак по кутикула дава възможност за малко по-дълго носите покритие на ноготках чрез по-добро нанасяне на цвят. Майстор, освоившие техника с удоволствие ще го използват за маникюр, защото така може да бъде още по-рядко да се актуализира дизайн.

Гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Боядисване под епидермиса на гел лак — техника на нанасяне и по реда на действие

 1. Правим обрезной маникюр или обработваме ноготочки и кожичките хардуера начин. Обработваме пила за нокти, бафим, парцел с грунд.
 2. Покриваме невен базов слой, максимално приближавайки се към кутикуле, ги оставете да изсъхнат.
 3. Парцел за първия слой цветен гел-лак върху целия ноготок.
 4. Пушером още веднъж отодвигаем епидермиса, показалеца пръст малко оттягиваем епидермиса от страна на нокътната плочка. Тънки полу-сухи пискюл проходимся по освободившемуся сайта. Изсушени цветно покритие под лампа.
 5. Парцел с още един слой цветно покритие и се сушат.
 6. Парцел с максимална покритие и изсъхне под лампа.
 7. Използваме масло за омекотяване на кожичките, постепенно тя ще си дойде на място.

При нанасяне на покритие може да бъде и първо да нарисува област под епидермиса , а след това покриване на основната част от нокътната плочка.

Когато ръката ви ще бъде изпълнена, може да опитате прокрашивать област под епидермиса четка директно от буркани. За това пушером отодвигаем епидермиса, определи позицията си пръст. Полу-сухи четка прокрашиваем ноктите — действат успоредно на кожата на кожичките от средата на нокътя, център прокрашиваем, както обикновено.

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

Също така е възможно нанасяне на покритие близо до кутикуле. Помислете за реда на действие при такъв маникюре:

 1. Даде си ноктите в желаната форма, като се използват пилочку.
 2. Прокара на кожата на шпатула, не забравяйте да премахнете птеригий.
 3. Шлифован повърхността на плочите, премахване на прах безворсовыми кърпички и обезмаслени ноктите дегидратором.
 4. Нанесете основното покритие, улавяне на страните и задника на нокътя.
 5. Нанесете цвят гел лак по традиционния начин, максимално приближавайки се към кутикуле, изсушени, под UV лампа.
 6. Нанесете още един слой от гел лака, блокиране на задника. Сушат под UV лампа.
 7. Финална средство трябва да покрие напълно гел лак, включително страничните страни и задника. Подсушете под лампа три минути.
 8. Кърпа без кърпа, потопена в специален разтвор, движейки се от кутикула към свободния край, премахване на лепкав слой ароматна движения.
 9. Нанесете на околоногтевое пространство овлажняващ масло и разтривайте му нежни движения.

Гел лак по кутикула

За да защитите кожата от попадане лак, може да се използват специални средства. Им се полага преди началото на маникюр, а след приключването на процедурата внимателно е изтеглен от възниква филм, и тя се отстранява.

Безопасно ли е да се прилага гел лак по кутикула

Този въпрос е доста противоречив и води от специалисти на много спорове. Някой от майстори активно практикува нанасяне на гел лак под епидермиса, който си мисли, че това е вредно и дори опасно.

Гел лак по кутикула Примери за покриване на гел лак по кутикула

Гел лак по кутикула

Тъй като практиката показва, че няма вреда за точна и сигурна работа няма, ако:

 • капитанът действа внимателно, не можал да нервни окончания,
 • се използват стерилни инструменти,
 • на самата кутикула не се нанася лак,
 • за епидермиса се извършва правилно грижи не само в интериора, но и редовно в къщи (за тази цел производителите предлагат голям комплекс от средства – от кремове преди масла).

ВИДЕО


Следвайки съветите за това, как да нанесете гел лак по кутикула можете да получите чист резултат, без вреда за здравето.

Google+