Женско списание » Грижа за ноктите » Експресен маникюр - предимства и недостатъци

Експресен маникюр - предимства и недостатъци

Модерни момичета живеят в активния ритъм и не винаги имам време да отделят много време на външния си вид. Понякога им е трудно да се намери дори един час, за да отидете в салон и да направите един обикновен маникюр. Ето защо сега е по-голяма популярност придобива експрес-маникюр, който позволява на всеки зает момиче да се спести ценно време, без да се жертват своята красота. Ние ще ви кажем, че това експрес маникюр, как го правят професионалистите и дали може да извърши тази процедура в домашни условия.

Какво е експресна-маникюр?

Експресен маникюр - предимства и недостатъци

Експресна маникюр в търговски център

Със сигурност вие неведнъж сте се срещали в търговски центрове малки нокти "салони". Те се състоят от една основна стойка и столче за хранене за клиентите. В тях се работи обикновено е един човек или максимум два. Никакви огради няма, всичко е в очите покрай хора. И тук няма запис в определено време. Може просто да се явите на гишето и да се направи така наречената експрес маникюр.

За кого са създадени тези мини-салони? Основно за момичета, които се занимават с пазаруване в този търговски център и отмина, може да искате да си направите бърз маникюр. Също така тази услуга се ползват заети бизнес-дами, защото тя е значително спестява време.

Често и младите майки по време на поход по магазините могат за няколко минути да спре и да се обърне внимание на красотата на своите дръжки. Млади момичета и врата също посещават такива места. Цените тук са значително по-ниски, отколкото в големия салон, в който се плащат за наем на помещението, наемат служители и да поставят по-голяма стойност на услугата.

Предимствата на експрес-маникюр

 • Скорост. Процедура експрес-маникюр обикновено отнема от 10 до 30 минути. Това е по-бързо, отколкото в салона за красота, която ще ви спести ценно време.
 • Местоположение. Почти във всеки голям търговски център има такава услуга. Ето защо можете да, просто малко ако отседнете, да си направите експресна маникюр. Това ще даде възможност да не губите време в път в салон за красота.
 • Цената. Както вече беше казано, цените там са значително по-ниски, отколкото в по-големи салони за красота. Това ще позволи да се спестят средства, без да се отказват от грижи ас.
 • Гъвкавост на графика. Обикновено в големи салони трябва да се резервира предварително, за определено време. Понякога това не е много удобно за теб, а и други варианти специалист не може да предложи. И, може би, трябва да се отложи някакви дела, за да хване любимата процедура. В експрес-салони такова неудобство не. Можете да се окажат тук, по всяко време, преминавайки през супермаркету и бързо да си направите маникюр. Ако внезапно в този момент на майстора вече има клиент, това може да се повтори отново в онзи ден, когато се озовете в магазина.

Недостатъци експрес-маникюр

Експресен маникюр - предимства и недостатъци

Неудобство експрес-маникюр

След описанието на качествата си струва да споменем и минуси на тази процедура. В края на краищата, ако всичко е било идеално, след това всички големи маникюр салони вече може да се затвори. Представяме ви някои недостатъци експрес-маникюр:

 • Дискомфорт. По време на цялата процедура ще седне на малък стульчике, най-често без облегалката, в средата на търговския център. Много момичета просто не ми харесва, когато хората търсят, като им направят маникюр. Това причинява някакъв дискомфорт. А в специален маникюрном на салона ще можете да се настанете в удобен, мек фотьойл и в затворено кабинета се насладите на неспешной процедура.
 • Агресивни средства. За да се направи бърз маникюр, капитанът е принуден да използва специфични инструменти, които позволяват да се ускори нормална процедура. Например, не могат да распаривать ръце в продължение на 10-15 минути, защото цялата процедура обикновено отнема това време. Така че на ръка се полага специални средства, които бързо ги правят по-меки. Те също ги използват, за кожичките, за да може по-бързо да се отдалечат от гъбички. Често тези средства много по-агресивно влияние върху кожата и могат да предизвикат алергична реакция. Затова бърз маникюр може впоследствие да бъде много скъпо.Въпреки това, някои мини-салони използват качествени средства на базата на естествени съставки. С тях маникюр ще бъде полезно и безопасно.
 • Дезинфекция. Съгласете се, в търговски център чрез маникюр, мини-салон минава маса от хора. И най-често в техните ръце има множество бактерии или причинителите на опасни заболявания. Затова е много важен момент в този мини-центърът е антисептично средство. Ако специалистът не ще се справят с всички уреди и ръцете си по специален начин, тогава ще възникне голяма вероятност подцепить тук някаква болест.
 • Лошо качество. Понякога такива мини-салони се отварят просто любители, които не са специалисти в маникюрном изкуство. Затова работата може да се извършва слабо. Често поради липса на опит може да се достави неприятни усещания или да се нарани. Именно затова е по-добре да избират кухненски салон, който вече проверих на вашите познати и не са се сблъсквали с това разочарование.

Процедура експрес-маникюр стъпка по стъпка

Сега ние ще ви кажем от какви етапи се състои експрес маникюр в мини-салони.

Техника експрес-маникюр на видео

 1. За начало специалист трябва да антисептик на двете си ръце. Това е нормален защитен лосион, който ще защитава вас от бактерии. Той изсъхва след няколко минути и неговото действие продължава по време на цялата процедура.
 2. Ако на ноктите си има лак, трябва да го премахнете с помощта на специална смывки.
 3. Сега с помощта на пилочки оформяме ноготкам. Може да се каже, каква форма искате да получите в края.
 4. След това специалистът нанася на епидермиса специална течност, която бързо я омекотява и позволява безболезнено да премахнете. И това средство често се нанасят върху ороговевшие участъци от кожата на ръцете, за да ги обработва, след това пила за нокти и да направи меки. Някои течности притежават избелващ ефект, така че капитанът им причинява също така и на невен.
 5. Сега, когато течността започне да действа, може без проблеми да премахнете кожичките. Тази процедура не доведе до нито капчици дискомфорт.
 6. Допълнително капитана отново нанася на ръцете антисептично средство, което ще премахне остатъците от предишната течност и отново продезинфицирует си писалка.
 7. По-често само специалист може да нанесе върху ноктите специален регенериращ гел. Той помага ноготку дълго време да остане здрав и подобрява растежа му.
 8. В проекта на специалист боядисва ноктите избрания от вас лак. Ако предпочитате естествения маникюр, тогава капитанът може да се използва прозрачен шеллак или специален восък. Експресна маникюр ви дава възможност да се насладят на стилна фигура на ноготках или оригинална декорация. Тогава процедурата, разбира се, ще продължи по-дълго, но вие ще получите не само красиви, но и красиви, стилни невен.

Експресна маникюр в домашни условия

Ако не сте готови да рискувате и да опитате услуги мини-салони, а също и искате да спестите средства и време, тогава може да се направи бърз маникюр направо у дома.

Видео урок експрес маникюр в домашни условия

 1. Първо отстранете стария лак с нокти и обезжирьте ги с помощта на ацетон.
 2. Сега използвайте специална маска-пилинг за нокти и нанесете я на епидермиса. След това може да се направи бърз масаж на ноктите и пръстите. Тогава кожата ни ще стане по-мек, да отпочинете и ще бъде готов за по-нататъшна процедура.
 3. След масажа измийте с препарат и топла вода и подсушете с дръжки.
 4. Използвайте портокал пръчка, за избутване на кожичките. Сега я изтрийте с помощта на щипчиков.
 5. Придайте ноготкам любимата си форма, с помощта на пилочку. След това можете да нанесете върху ръцете възстановително млечице или всяко нормално за вас средство.
 6. Сега вземете един обикновен бял молив за нокти и дайте им от вътрешната страна на нокътя. Този маникюр ще изглежда чист и професионален.
 7. След това трябва да подобрявам нокътната плоча, че тя е имала приятен естествен блясък. След като нанесете отбеливающее средство, за да ни невен са просто идеални.
 8. Експресна маникюр е готов! Вие дори можете да нанесете лак за нокти, защото те и така след тази процедура, изглеждат здрави, красиви и блестящи. Но ако желаете, можете да ги покрие любимия си лак, или да направя някакъв чертеж. Всичко зависи от това, колко време са разпределени в процедурата.

Заключение

Експресен маникюр - предимства и недостатъци

Процедура експрес-маникюр

Вие сте напълно запознати с процедурата експрес маникюр. Надяваме се, че са ви помогнали да се решат всичките си достойнства и недостатъци на този бързо грижа за ноктите. Не забравяйте, че в малки салони наистина може да се направи качествен експрес-маникюр за кратък период от време. Все пак трябва да се избират доказани точка, в която да правят тази процедура качествено. Не си струва да рискувам и да отида на случаен принцип на всяко място, тъй като за това може да е умен здравето и красотата на вашите невен.

За по-голяма икономия на време и пари е най-добре експрес-маникюр у дома. Овладяване на това изкуство може всяко момиче. Най — важното- изолиране на грижи за своята красота поне малко време и да се натрупа опит в изпълнение на експресна маникюр.