Женско списание » Грижа за ноктите » Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

Маникюр ръка са много важни за всеки човек независимо от неговата възраст, професия и пол. Това е като задължителен елемент от облеклото, без което е изключително трудно да се направи добро впечатление на околните. Грижа за ноктите струва да се обръща постоянно, и при това не е задължително да се харчат тези пари – може да се извършва маникюр у дома си сам, а ако има възможност и желание – след това в салона на майстора. Техника на изпълнение на процедури има няколко, и най-сигурна днес се смята за европейския маникюр.

Какво означава европейският необрезной маникюр

По време на маникюр, обработени не само ногтевая плоча, но и кожата около него, за да придадат на пръстите на красива и приятен външен вид. С тази цел ципа, която може да е доста далеч растат ноктите, внимателно пързалки, което ви позволява свободно да работят повече и да получават добре поддържана резултат. Всъщност, в процеса на изпълнение на европейската маникюр е изключено използването на всякакъв вид режещи предмети (може да се приложи клещи, но само в ситуация,, ако има заусеницы на страничните валиках). Съответно, риска от нараняване в процеса на минимална.

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

Необрезная процедура може да се провежда в две разновидности: сухи и мокри. В първия случай, технология, която не предполага никакви "водните процедури", а във втория трябва да прекара на топло маникюрную ванночку с чиста вода или добавянето на полезни масла и лосиони. Мокър маникюр няма никакви противопоказания, а ето за сухия, не си струва да се прибегне при лошо състояние на нокътната плочка.

По какво се различава европейският маникюр от класически

Класически се счита за технологията, по която се реже кожичките специални щипчиками или ножничками, поради което тя е наречена обрезной. Проблемът е в това, че при този подход изключително силно става въпрос за професионализъм на майстор, тъй като всяко погрешно движение може да доведе до нараняване. Рискът е още и в това, че при някои неточности при прекъсване повишава риска от образуване на болезнени заусениц, които освен другото са и парцел лесно проникване на инфекция.Някои също така отбелязват, че при продължително прекъсване на ципа расте по-бързо и по-груба.

Като алтернатива на класическите маникюру може да се разглежда европейски, основната характеристика, която служи това, че ципа не се почиства, а просто деликатно пързалки и се отстранява при необходимост, без режещи инструменти. Този метод се счита за най-безопасният и се радва на огромна популярност сред голям брой хора.

Плюсове и минуси на европейския вида маникюр

С неоспорими достоинствам процедури могат да включват такива тезиси:

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

 • рискът от въвеждане на инфекция и нараняване на ноктите или кожата е минимална;
 • за сметка на меко въздействие, в процеса са изключени някакви неприятни усещания;
 • този вид маникюр е възможно дори и за обладательниц фина кожа с близко разположени кръвоносните съдове;
 • при постоянно прилагане на такова събитие растежа на кожичките няколко забавя, а ръцете по-дълго време да останат красиви и стройни.

Необрезной маникюр, макар и да се смята за най-предпочитаните от гледна точка на сигурността, има и своите негативни страни, сред които:

 • не върви за силно занемарени нокти;
 • при наличието на първата процедура неухоженных невен, перфектен вид те стават само след няколко сеанса, а не на един път;
 • при използване на средство за премахване на кожичките може да се развие алергична реакция към състава;
 • не е подходящ европейският маникюр и за обладательниц наращенных нокти.

Походова технология за изпълнение на маникюр в салон

Изпълнение на процедури в салона изисква особена прецизност и яснота, тъй като клиентът винаги иска да получи най-добрия възможен резултат. Така, алгоритъм на действие при необрезном маникюре изглежда по следния начин:

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

 1. на първо място идва дезинфекция на ръцете на помощника, и на клиента;
 2. втората стъпка – премахване с нокти, остатъци от стари покрития, с помощта на ацетон или на специални средства;
 3. на следващия етап се случва корекция на формата на свободния край на нокътя. Следва да се има предвид, че при европейския маникюре не се прилагат ножнички, а използват изключително пили с различна абразивно;
 4. в епидермиса се нанася специално средство, предназначено за нейното омекотяване и по-нататъшно забавяне на растежа. В състава на тези продукти обикновено се предлагат витамини и други полезни съставки, която повлиява благоприятно върху кожата около ноктите;
 5. ако се реализира мокър европейският маникюр, след което на този етап на клиента се предлага распаривающая вана за къпане, ако е суха – на този етап се пропуска. Заслужава да се отбележи, че при суха технология декоративен лак ще се задържи по-дълго, отколкото при мокра;
 6. с помощта на портокалови пръчици със специална форма на края на внимателно да се прибира останките на кожичките. За тази цел могат да бъдат използвани специални пемза, които колкото и да намали излишната тъкан, без да докосвате при това на повърхността на най-нокътната плочка;
 7. ръцете се обработват подхранващ крем, а в област кожичките се нанася специално масло;
  ноктите са полирани и шлифована, давайки им перфектен външен вид, и по желание на клиента покриват декоративно покритие.

В резултат на това след 20-30 минути, за да се получи красива невен, без порязвания и наранявания. Въпреки, че процедурата е безопасна, майстор все още трябва да изберете внимателно, лош специалист и при необрезном маникюре може да се развали състоянието на ноктите и крайния резултат.

Като се направи европейският маникюр в домашни условия

За да се изпълни процедурата на европейския маникюр в домашни условия, ще се нуждаете от следните инструменти: пилка за нокти и полировочный детайли баба, средство за омекотяване и премахване на кожичките (някои използват за тази цел обикновен лимон), портокалова пръчка, олио за кожичките и крем за ръце. При наличието на заусениц не може да се мине без щипчиков. Тъй като работата ще се проведе от естествена нокътната плоча, това е твърде трудно пилички да се вземат, не си струва.

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

За опиливания край ще отговарят на средна твърдост, и меки ще подготвя ноктите за полиране. Отличен избор ще се превърне в универсална 4-ехгранная пилка под формата на бара – може би тя не е толкова удобен, като конвенционалните, но отрича да е необходимо да имат няколко разновидности на инструмента . При опиле ноктите следва да се има предвид, че движението трябва да се прави в една посока – от периферията към центъра на дълги леки взмахами.

Самата процедура трябва да се извършва по същата схема, че и в салона за красота, така че всички описани по-горе стъпки остават в сила и за самостоятелно изпълнение дейности. Всички стоится по проста схема: подготовка на ноктите, корекция на формата, обработка на кожичките премахване на кожичките, заключителен етап (нанасяне на кремове и оцветяване на нокти).

Видео-урок

Процесът на европейския маникюр лесно и не отнема много време, особено ако за него са подбрани правилните продукти. В този видео урок дадена цялата информация относно етапа на провеждане на процедурата, и всеки от тях е ясно илюстрирана, така че за да се извърши подобна манипулация себе си не е голяма работа.

Снимки преди и след изпълнение на процедурата

Ефектът след първата процедура на европейския маникюр не винаги може да бъде впечатляващ, тъй като за много напреднали ноктите трябва да прекарат най-малко 3 сеанса за да се постигне перфектен външен вид. Този вид маникюр е подходящ и за мъже . Резултатът на тази процедура е лесно да забележите, чрез сравняване на снимки преди и след изпълнението му.

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

Европейският маникюр: какво е това, технология на изпълнение, видео-урок и мнения

Коментари

Марго: Няколко пъти сходила на обрезной маникюр и у дома и свободи на всеки 4-5 дни европейската. Сега необходимостта от посещаване на обрезной изобщо не е – на ноктите в отлично състояние!

Светлина: Маникюр правя в кабината, но когато няма време трябва най-много. Процесът е прост, vi, че най-важното за мен, не отнема много време, така че където и да успееш и ще бъдеш с красиви пальчиками.

Антонина: Не разбирам от този европейският маникюр като безопасно. И средство, което разяжда епидермиса, дали не е опасно? Не е на себе си е намажете, толкова по-добре намери добър специалист и да ходи на обрезной маникюр, получаване на отличен резултат.