Женско списание » Грижа за ноктите » Леене на ноктите: снимки, видео, техника на изпълнение стъпка по стъпка

Леене на ноктите: снимки, видео, техника на изпълнение стъпка по стъпка

Леене на ноктите — популярна тенденция за нокти-арт с металлизированной фолио, с помощта на която се създават оригинални и стилни модели.

Инструменти и приспособления за извършване на маникюр

За да направите кастинг за нокти, не е задължително да отидете в салон за красота, всяко момиче може да се създаде на своите ноготках великолепен маникюр, струва само малко да тренират и да се натрупа опит. За това тя също ще трябва да купуват в специализиран магазин за нокти-арт необходими инструменти: комплект, в който са включени няколко вида гелевых цветове и нюанси фолио, ултравиолетова лампа, пискюли.

Предимство на леене е ниската цена на използваните материали. Ако е планирано да изпълнява маникюр не само себе си, но и на клиентите, а след това много по-практично да придобие фолио на руло.

Предлага се два вида металлизированной фолио:

 1. Преводна представлява листове и ленти, на които са нанесени щамповане и украшение. Фолио двустранен, най-горния слой гланц, по — ниски- матиран.
 2. Непереводная се прилага в аквадизайне. От фолио са изрязани рисунки, които живеят в лак и покрывающиеся увековечи средство. С помощта на клечка за зъби, фолио може да се счупи на парчета и го сложете от тях оригиналната мозайка.

Съвременни материали за моден нийл арт предполагат различни цветови решения фолио.

Фолиото може да се прилага в черно гел-боя с лепкава основа и специално лепило. Първият вариант е много по-удобен за работа, тъй като съзидателен фигура ясно се вижда, и тук е прозрачно лепило ще се слее с фона. За опитен майстор няма принципна разлика, с какъв материал да работи.

Новодошлите първоначално е добре да се използва като лепкава основа обикновен лак. Той е много по-лесно снимется с ногтевых табели в случай, ако нещо се прави погрешно, освен това ще спестите консумативи.

Цветни гелове са необходими, за да създаде фон за основа и различни рисунки. Също така за премахване на лепкав слой с базово покритие нуждаят от специална течност за алкохол. Някои производители предлагат по-удобни в прилагането на салфетки, импрегнирана.

Процесът на усвояване на леене на ноктите е проста, но трябва да бъдете готова към това, че за първи път се възпроизвеждат прекрасен маникюр може и да не успеят. Понякога в лош резултат не е виновна липсата на опит на майстор, а нестандартни фолио и гел, така че трябва да се купуват материали само надежден производител.

Често леярство се комбинира с "течни камъни". В такъв случай се препоръчва да придобиват специален витражный гел, който създава ефект на увеличително стъкло и прави "камъни" изглеждат като естествени. За "течни камъни" по-добре е да се използват готови полимерни украса. Цената на тези групи също не е висока — в рамките на 4 долара.

Техника за леене на ноктите

Технологията за леене изисква от начинаещи определени умения, както и търпение и постоянство.

Инструкции стъпка по стъпка:

 1. Нанесете на ногтевые плоча полимеризационный гел — основа на художествена композиция. Той се използва като по цялата плоча, така и на отделните парцели.
 2. Изсушава ноктите в ултравиолетовата лампа. Тази процедура отнема не повече от 2 минути, но всичко зависи от материала и фирмата на производителя. Ако не е бил използван гел, лепило, трябва да се отбележи, че той изсъхва малко по-дълго.
 3. Гел черен цвят рисувате украшение, на него по-късно ще бъде залепен фолио. За да се приложи тази схема трябва да се използва тънка четка. Линията трябва да е максимално обемно, това ще гарантира трайно фиксиране на фолио.
 4. Суха гел в UV-лампа отново точно две минути.Леене на ноктите: снимки, видео, техника на изпълнение стъпка по стъпка
 5. Да фолио. Я закачите матирана страна в лепкава покритие, натиснете ръката си, след което рязко движение, за да се откъсне от гъбички.
 6. За изготвянето на по-малки елементи от дизайна на гел, нанесете тънък пискюл. Фолио могат да се прилагат и пластини, все още елегантен модел ще остане само в тези места, където е бил нанесен гел.
 7. Полученият фигура затегнете фиксирующим средство.
 8. Ако леярство решено да се съчетаят с течни камъни, гел избрания от вас цвят трябва да създадете контур за бъдещето на камък. За получаване на ефект переливов на слънце е препоръчително да използвате няколко нюанса.
 9. Да витражный гел, сигурно в UV лампа.
 10. Камък покриване на скулптурен гел, придающим камъни обем, отново затегнете в ултравиолетовата лампа.

Това е всичко, луксозен маникюр, който ще предизвика възхищението на околните, е готов!

Леене на ноктите — видео, майсторски клас

Съвети за начинаещи

Жени, които само се опитват силата си в изкуството на маникюр с помощта на металлизированной фолио, често се сблъскват с някои проблеми. Основната от тях е, че фолио или нестабилна отговорност на гел, или изобщо не се пази.

 • Възможно е сделката в качеството на използваните материали. При работа с лак или гел, който използва за основа, трябва да се обърне внимание на това, че те задължително трябва да създават лепкава повърхност, в противен случай фолио не стъпим. Друга причина може да бъде неправилен време да изсъхне. Преди работа трябва да прочетете внимателно инструкциите за употреба на гелю, тъй като в основата на един производител достатъчно суха 2 минути, както и друга необходима обработват 6-8 минути.
 • Фолиото трябва да се прилага по начин, плътно притисната използван материал и да се откъсне от нокътната плочка. Процедурата трябва да се повтаря толкова пъти, докато тя не бъде подадена до автоматичност. Това се случва така, че поради твърде голяма цифра фолио не може да се приложи към ногтю равномерно, и тя отпечатывается не навсякъде. В този случай трябва да се прилага повторно.

Основа под корнизи по-добре да изберете тъмна, тя ще даде дълбочина и интензивност на цвета.

 • Не трябва да се пренебрегва финишным покритие, като за постигане на най-добър резултат ще се нуждаят от два слоя. Това ще е излят от бързо износване и драскотини.
 • Имитация на течен разтопен метал-добре да се направи на наращенных ноктите или в типсах, защото самозалепващи материали могат да повредят повърхността на ногтевых плочи. Освен леене много трудно се премахва, особено, ако дизайнът включва в себе си множество декоративни елементи. За облекчаване на маникюр, трябва да използвате ацетон или специален ремувер.

Популярни варианти на нийл арт с фолио

Техника на леене включва в себе си множество възможности за дизайн на ноктите. Можете да рисувате разнообразие от модели, като например цветя, къдрици, плодове, миди, пеперуди, да създаваме оригинални витражные и мозаечни орнаменти — няма ограничения не е тук.

Изящен маникюр с помощта на металлизированной фолио не са съвсем подходящи за ежедневието, и тук е като на празничния нийл-арт по време на парти или сватба той е повече от подходящо, най — важното- да не се прекалява с елементи на декора. Трябва да се отбележи, че леярство недолговечно, продължи той две седмици, не повече. Помислете за най-популярните видове декор на ноктите.

Злато

Този зашеметяващ нийл-арт любители на съвременните модницам най-много. Златното отливки с бял френчем може да засенчи блясъка на скъпите пръстени — идеален вариант за официални събития. Най-ефектно изглежда злато за кожата, покрити с бронзов или златист тен.

Със сребро

Не по-малко шик изглежда маникюр със сребристо фолио. Той припомни, тези момичета, които глиц и лукс злато предпочитат изисканост и елегантност сребро.

И сребро, и злато, сега на върха на модните тенденции в маникюре, така че спокойно може да се избере един от тези метали по свое желание. За да получите уникален нийл-арт, препоръчително е да се комбинират фолио двата нюанси.

"Течни камъни"

Това е посоката, в нийл-арта днес е много вярно. "Камъчета" се използва в дует с фолио, което ви позволява да създадете на ноктите не само рисунки, но и цялата композиция. Съчетавайки леярство и "камъни", може да се постигне ефект на сияние изискани бижута. "Камъни", в рамка сребърно или златно фолио, изглеждат елегантно и празнично.

Такава нийл-арт доста крехка, но при внимателни обращение той може да издържи до 2 седмици до месец.

В случай, ако вие не знаете с възможност за избор на цвят "течни камъни", стилисти препоръчват да ги по цвета на очите.

За начало трябва да се научите да рисувате непретенциозен незатейливые модели и едва след това да пристъпи към сложни изображения.

Техника на леене не е толкова сложна за изпълнение. Възползвайте се от вышеизложенными съвети и вашите невен винаги ще бъде в идеален ред.

Видео по темата: