Женско списание » Грижа за ноктите » Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

Хардуер педикюр — това е пилинг на ходила и нокти с помощта на специална машина, снабдена с дюзи (фрезами). Особеност на процедурата е в това, че тя се извършва без предварително распаривания на кожата. За да се омекоти се използват специални състави. Хардуер педикюр не е толкова травмоопасен, като обрезной, и има по-малко противопоказания. Той може да се извършва както в салона, така и у дома, по оборудването на любителско ниво.

Като за салонного, така и за домашен педикюр често се използват пясъчен шапки — достъпни и ефективни съвети. Пилинг с тяхното използване допринася за опазването на гладкост на кожата в дългосрочен план.

Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

Разнообразие от дюзи за обработка на стоп и нокти

Хардуер педикюр (особено професионален) предполага използването на широка гама от дюзи от най-различни материали. Те се различават по ефективност, издръжливост, скорост на обработка на повърхността, предназначение и други опции.

Така, в индустрията за красота се прилагат тези съвети:

 • диамантени и хром-никелови;
 • корундовые;
 • минерални, или керамика;
 • пясъчен (наждачные, кремниево-карбидные) капачки на каучукова основа;
 • метални (видий) фрези;
 • силиконови и силикон-карбидные дюза.

Капачки за педикюр

Майстори са ги "шлифовщикам". Те се използват за облекчаване на слоеве ороговевшей на кожата, премахване на мазоли и мазоли, придаване на гладкост стъпките, странично валикам, ноктите (както естествени, така и изкуствени). Тези продукти се характеризират с висока ефективност, безопасност и удобство на приложение.

Отделят около 20 форми на капсули. За педикюр най-често се прилагат следните разновидности:

 • полусферические (круглоконечные);
 • цилиндрични;
 • заострени.

Произвеждат ги на същия принцип, че и шкурка: на текстилна основа са абразивное изпарява.

Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

В основата на

Пясък капачка носи на притежателя, който, от своя страна, се състои от метален джолан и гумени глави с насечками за фиксация. По форма и диаметър той трябва напълно да съответстват на шлифующей насадке. Понякога в основата е метална, а в последно време се появиха и на пластмасови.

Притежателите на капачки подлежат на дезинфекция и, за разлика от самото шлифовщика, подлежат на повторна употреба.

Идват основи с различни диаметри— 5, 7, 10, 11, 13 и 16 мм.

 • Големи (11-16 мм) капачки, предназначени за обработка на големи и сравнително равен, без ярко изразени гънки, повърхности на стъпалата.
 • Малките се използват за смилане на по-малки участъци от кожата (например, повърхности на пръстите), а също и за премахване на малки локални мазоли.
 • Средни (10 мм) шлифована кожа стоп и възглавничките на пръстите си. За обработка на изкуствени нокти се използват цилиндрични шапки с малки размери, предимно на метална основа.

Моля, обърнете внимание! Колкото повече (и по-груба) с такова име парцел, толкова повече и диаметър шлифовщика и толкова по-малко трябва да бъде скоростта на въртене на ножове.

Ако една голяма кръгла, въртяща се на твърде висока скорост, възможна неизправност, джолан или основи. Малки приложения може да работи и при високи скорости.

Вижте полезно видео с препоръки за избор на кабидно-силиций, кепета и други мелници за педикюр .

Обяснение

Една от основните характеристики на капсули — обяснение. Колкото по-малко от стойността му, толкова по-груба шлифующая повърхност:

 • 60 песъчинки — супер голям abra. Прилага се за обработка (частичен отказ) много дебела роговия слой на кожата, отстраняване на пукнатини.
 • 80 песъчинки — голям abra. Също така се използва в райони с изразен гиперкератозом (растежа плат), за премахване на мазоли и груби, твърди мазоли. Лечение на кожата стоп крупнозернистыми приложения, трябва да се внимава, за да не остават драскотини: трудно зашлифовывать.
 • 150 песъчинки — средно abra. Използва се за полиране на нормална (не твърде загрубевшей) на кожата на стоп (в това число — броя на пръстите) или след едър капачка.
 • 280 или 320 песъчинки — дребния abra. Използва се за окончателно полиране на кожата и ноктите, а също и преработка на особено нежни места — например, на повърхности на пръстите.

Малки шапки (5-7 мм в диаметър), не са крупнозернистыми, и нищо чудно — прилагането им на груби участъци на крака непрактично.

Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

Производителите

Известни марки:

 • TNL Professional пуска продукти за маникюр и педикюр, включително — за пишеща машина, фрези и шапки. Асортимент от последните не твърде голям. Всички продукти са произведени в Южна Корея и се радва на постоянно търсене на майстори ноктите на услугата.
 • RuNail — руски производител на оборудване и козметика за салони за красота. Произвежда гумени глави, за педикюр и шапки с различни размери (5-13 мм) и степен на абразивно (80-180 песъчинки).
 • Немската фирма Lukas произвежда шлифовщики и гумени основи вече 80 години. Продукти са с високо качество. Избор на пясъчен дюзи е много широк. Освен другото, компанията предлага и големи дюзи (16 мм). Освен стандартните, в асортимента присъстват водоустойчив и не нагревающиеся при работа шапки.
 • Китайските шлифовщики малко известни производители (например, Taiwan Инструмент) по-износоустойчиви от маркови, но евтини са. Те често се използват за домашен хардуер педикюр.
 • Altima — руска компания, която произвежда капачки, с акцент върху развитие на Lukas и с помощта на подобни материали. По отношение на качеството на продуктите почти не отстъпва на немски, но е по-демократична цена.

Най-големите доставчици на продукти за грижа за ноктите в Русия — Myslitsky Нокти и Planet Нейлз.

Как да се прилагат правилно, пясъчен шапки

Пясъчен накрайник в салони трябва да се рециклират след еднократна употреба. Те се използват само за суха обработка на стоп.

Внимание! Шапки не подлежат на дезинфекция и стерилизация, а при контакт с вода с тях се разпада изпарява.

За всяка процедура отнема няколко различни дюзи, и тъй като цената е доста висока. Желанието да се спестят кара някои майстори прилагат шапки, вече втора употреба. За клиента това е опасно, тъй като текстил и абразивная бебе са благоприятна среда за развитието на бактерии.

Капачки за педикюр: пясъчен накрайник

При индивидуално използване в домашни условия, продуктът може да се използва, докато с него не се свежда абразивен слой.

Процедура за обработка на стоп се провежда в три етапа.

 1. Първо слой ороговевшей кожата се отстранява, едър (60-80), капачка с голям диаметър.
 2. След това се извършва пилинг продукта, със средна шкурка (150).
 3. За окончателно полиране използват съвет 320.

Бране на осп, трябва да се вземат предвид състоянието на кожата и възможности за машинки за педикюр. Колкото по-голям накрайник, толкова по-малко трябва да бъде скоростта им на въртене. Забележете, че всеки фрезера техните технически характеристики: специфичен модел може да бъде несъвместима с едни или други приложения.

При обработката на кожата и ноктите перките не трябва да спира нито за миг. Движението се извършва без натиск и рязка смяна на посоки.

Полезно видео

Хардуер педикюр с прилагането на пясъчен кепета.

Заключение

За начало хардуер педикюр абразивни шапки са най-доброто решение благодарение на своята универсалност. С тяхна помощ, можете да обработите всички повърхности, от най-грубите до най-фините. С тях се работи лесно: голям опит не се изисква.

Придобиване на консумативи е по-удобно на едро.