Женско списание » Грижа за ноктите » Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на

Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на

Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на Нашите скъпи бъдещи майка, имаме за вас две новини — добра и лоша.

Добрата новина е, че можете да се боя ноктите по време на бременност. Лошата новина – трябва да бъдем изключително внимателни при избора на лак.

По време на бременността, трябва внимателно да проучи състави от всички вещества наносимых на тялото, независимо дали това е лак за нокти или маска за коса. Съдържанието на канцерогенни вещества в козметичните средства може да стане причина за онкологични заболявания при нероденото дете. Категорично не ви съветваме ви да използвате козметика занаятчийското производство.

Как да изберете лак за нокти

При избора на лак за нокти трябва да се ръководи от следното правило – в състава на лака в никакъв случай не трябва да бъдат следните вещества:

 1. Формалдехид. Този компонент обикновено се добавят за усилване на устойчивостта. Благодарение на формальдегиду, лак, много по-добре се държи в ноктите си. Вещество оказва губительное влияние върху нервната система, както на майката, така и за бъдещето на детето. Може да предизвика алергии. Има случаи на развитие на патология в плода.
 2. Толуол. Доста често влиза в състава на лака за нокти. Допринася за бързото му изсъхване на ногте. Учени е доказано, че това е токсичен химикал има действието на наркотик. Толуен може да стане причина за раковите заболявания, заболявания на централната нервна система. Вдишване на веществото може да предизвика недостиг на кислород, както при майката, така и бебето.
 3. Камфорное масло. От една страна доста безвредно вещество. Може да се каже, дори да е много полезно в някои случаи. По време на бременност е доста често оказва негативно действие. Камфорное маслото бързо прониква в дихателните пътища. Компонент може да предизвика кървене и спонтанен аборт.

Гел-лак за бъдещи майки

За предимствата на гел-лака е написано вече много статии. Този вид маникюр позволява ви да запазите ноктите си в изрядно състояние за повече от 10 дни. Колко безопасно е такъв начин на маникюр, на бъдещите мамочкам?

Предимства на гел лак:

Недостатъци:

 • При бременни жени трайността на покритието може школа.
 • Покритие на ноктите с гел-лак отнема повече време.
 • Процедурата по оттегляне на покритие е подобен на премахването на обикновен лак, само тук лакочистител да се задържат малко по-дълго. По време на процедурата при бъдещата майка може да се появи гадене или алергична реакция.

Все пак реши да направи маникюр с помощта на гел лак?

Погрижете се за следното:

 1. Погрижете се за това, че капитанът е използвал само стерилизирани инструменти и качествени материали.
 2. В зала трябва да бъде приятна атмосфера и удобен стол, за да се чувствате като у дома си.
 3. В кабината трябва да има добра вентилационна система.

Бъдете готови за неочаквани прояви на гел-лак на ноктите!

Ако ви продължават да измъчват съмнения относно безопасността на този вид маникюр – съветваме ви да се консултирате с лекуващия лекар. Експерименти в този случай може да доведе до плачевно последици!

Безопасни ли са изкуствени нокти?

Днес бременните жени продължават да спорят за сигурност на изкуствени нокти. Резултатите от многобройни изследвания показват, че химическите вещества, използвани при подготовката, могат да имат неблагоприятен ефект върху женското тяло.

Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на Акрил, в еднаква степен, както и гел, има остър мирис и много вредни газове. В състава на материали за изграждане на нокти влиза формалдехид (в малко количество).

Бъдещите мамочкам не е противопоказан за удължаване на ноктите. Ние ви препоръчваме да направите това и с повишено внимание.

По време на процедурата можете да се носят на лицето марлевую превръзка . Това ще предотврати попадането на вредни вещества във вашия организъм.

Погрижете се за това, че ще капитанът използва само най - висококачествени материали.

След процедурата, за да се отървете от праха, внимателно измийте ръцете и лицето с вода и сапун.

Как да изберем сигурно средство за премахване на лака?

По дългогодишна традиция повечето жени за премахване на лака от ноктите използват обикновен ацетон. Със сигурност това е най-лекият начин, който трае само няколко секунди.

За толкова кратко време, веществото не може да причини вреда нито на нокътната плоча, нито, още повече, че на организма като цяло. Не бива да забравяме, че ацетон – това разтворител, има остър мирис.

Първи в дихателните пътища, той може да стане причина за развитие на рак на белите дробове. Специалистите не препоръчват да използвате течност за премахване на лака, в състава на които влиза ацетон, по време на бременност.

Какво трябва да се обърне внимание?

Днес на пазара е представен голям избор от средства за премахване на лака:

 • гелове
 • крем
 • течност
 • салфетки

Всички те от своя страна се делят на:

 • с витамини
 • с ацетон
 • без ацетон

Най-щадящими се считат за средства, в основата на които са амилацетат и етилацетат. Въпреки това, те са също толкова токсични.

Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на Голяма популярност получили средства под формата на гел и лосиони, които съдържат витамини, етерични масла, минерали и екстракти от билки. Благодарение на тези добавкам намалява негативното влияние. Те са достатъчно экономны в употреба, които придават блясък на ноктите и хидратация.

Лесна за почистване на нокти с помощта на хартиени кърпички . Лак се отстранява почти едно движение. Течността, която импрегнирани кърпички, не съдържа ацетон. В състава му влиза пропилен гликол – разтворител, който също има токсичен ефект.

Производителите все още не е измислена по-безопасно средство за премахване на лак. Всяко съдържа токсични вещество. Въпреки това, не трябва да се откаже от красивия маникюр.

Правила за използване на средства лакочистител:

 • не използвайте повече от 2-х пъти в седмицата,
 • след употреба измийте ръцете си със солена вода
 • премахване на стар лак, не си струва веднага да направя маникюр, ноктите се нуждае от почивка,
 • не забравяйте за хранителния крема,
 • при избора на средства отдава предпочитание само доказани и качествени средства.

Екскурзия в салон за красота е строго забранено?

Много козметика уверя бременни жени в сигурността на провеждане на процедурата. Ние ви препоръчваме да се откаже от подобен вид манипулации! По този начин ще намалите шансовете си купите всякакви видове инфекции.

Могат ли бременните да се боядисват ноктите: трябва ли да се жертва красотата на Ако сте свикнали да правите маникюр само в салона, за да се избегнат проблеми, носят със себе си своите инструменти (пилочку, нокторезачки и стик за кожичките).

Далеч не във всеки салон инструменти подлежат на стерилизация и след употреба. Инфекция на ноктите е доста лесно се поддават на лечение, което не може да се каже за инфекция на кръвта. Този маникюр ще създаде реална опасност за плода.

Най-добре посети специалист, професионално работещ с бъдещите мамочками. Такива майстори, като правило, се провеждат специално обучение, добре запознат с използваните препарати.

Как да се избегне инфекция?

Не забравяйте за това, че всички инструменти в маникюрном кабината трябва да се поддават на топлинна обработка.

Не постесняйтесь за пореден път да се провери наличието на съответното оборудване. Това ще ви предпази от различни инфекции, предавани чрез кожни наранявания.

Опасността от изграждане на нокти в салон

Ако сте изграждане на ноктите в продължение на много години и не искат да се откажат от това удоволствие по време на бременност, трябва да знаете следните рискови фактори:

 • използването на uv лампи по време на процедурата по изграждане, може да доведе до развитието на рак,
 • непреработени инструменти , или достатъчно обработени, могат да станат причина за развитие на мухъл. Лошо прилепнали изкуствена плоча ще създаде всички условия.
 • възможно е проява на алергични реакции . Материал за изграждане на нокти съдържа метакрилат – вещество, помагащо на отрицателно въздействие на жена си и на нероденото си дете.
 • по време на процедурата по отнемане на наращенных нокти master може да увреди ноктите си . Това е, както вие сами разбирате, прекия път за всички видове инфекции.
 • честото натрупване се увеличава шансовете се заразяват с някакъв заболяване. Ние ви препоръчваме да се намали туризъм в салон до минимум.

Маникюр и педикюр на най-новите бременността

В последните бременността ви не трябва да има проблеми с ноктите. Можете да се режат внимателно ноктите си у дома, или пък се обърнете за помощ към проверенному специалист.

С педикюр случаят е трудно. Поради размера на корема, ще бъде трудно да се направи педикюр себе си. Разбира се, можете да помолите за помощ на мъжа си или на майка ми. Можете също така да се запишат за опитен майстор в салон.

По време на процедурата за педикюр, не забравяйте за следното:

 1. в по-късните срокове на бременността педикюр трябва да се направи не по-рядко от 2 пъти в месеца. Положителен ефект ще има толкова масаж на краката.
 2. като педикюр себе си, бъдете изключително внимателни по време на обработката на краката пемза или стъргалка. При бременни жени, намалява чувствителността на краката.
 3. използвайте само изпитани, одобрени за бъдещи майки козметични средства.