красота

Пърхот дете: основните причини за заболяването

Dandruff in a child: the main causes of disease

Доста често косата при деца, особено юношеството, може да забележите пърхот във формата на малки бели люспи. Вода, те падат на дрехи, да причинява неудобство на естетически характер.

Dandruff in a child: the main causes of disease

И пърхот на детето пилинг лющене на кожата на главата, придружени от сърбеж, причиняващи дискомфорт и някои други негативни последици. Така че, защо имам пърхот, и какви са основните причини за това заболяване?

Себорея

По медицински термин експертите наричат малки бели люспи на главата. Причините за това заболяване може да се дължи на няколко причини, основната от които е нарушение на процесите на функциониране на ендокринната система, патология на процеси на обмяната на веществата, заболявания на нервната система и нарушения на стомашно-чревния тракт. Не трябва да бъде скептик, както и генетично предразположение – често признаци на пърхот се появи дори при бебета.

Причинител себорея лекарите наричат гъбично образование (Melassezia globosa), които произвеждат мастни киселини, с помощта на тайни мастните жлези на епидермиса. По този начин, именно в тези зони, в зона, където тези процеси са най-активни, страдат от гъбични заболявания и предизвикват себорею. Освен това, интензитетът на работа на мастните жлези, като правило, зависи от много фактори, като възраст, пол, начин на живот и общото състояние на организма.

По време на пубертета пубертета себорея може най-ясно да покаже себе си, затова в тази възраст на главата на децата е основен източник на пърхот. Наред с други неща, за разпределението на мастните клетки и химически състав на секрети, може да се отрази на качеството на храната и количеството, и недостатъчен прием на витамини, личната хигиена на детето. Така, да видим пърхот при дете, на първо място, родителите трябва да се обърнат към високо качество на храната и хигиената.

Dandruff in a child: the main causes of disease

Възрастен забележи появата на пърхот в косата си, винаги е по-отговорно и сериозно ще бъдат предприети мерки за установяване на причините за заболяването и неговата профилактика. Детето също е трудно да се обясни значението на това да се придържат към определени правила и препоръки, всички предписания на лекаря, за да се грижи за своето хранене. Няколко оферта можете да драскотина на главата със силен сърбеж, но това е неизбежно ускорява развитието на заболяването. В основата на искането, може да се каже положително, че е отговорен за храненето на детето, правилното хранене и извършване на всички необходими превантивни процедури пада върху раменете на възрастните, т.е. родители и медицински специалисти.

При лечение на себорея, вашият лекар винаги трябва да провери дали тялото на малко на пациента, за наличието на алергични реакции, наличието на дисбактериоза, което също може да стане причина за появата на пърхот. Правилното хранене и хигиена са две от основните фактори за здрава кожа. Така, детето трябва да използвате вашия собствен гребен, шапка и хавлиена кърпа, и е важно да тийнейджър осъзнах, че всички тези лични неща не трябва да се предава приятелите си.

По този начин, изпълнение на всички по-горе препоръка на лекар, да се хранят правилно и не са подложени на стрес и умора, може да се предотврати появата на себорея, която е симптом на заболяване на кожата.

Theme by Anders Norén