мода

Летен мъжки гардероб: риза с къс ръкав

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeveКолко рвался човек да изглежда елегантно винаги и навсякъде, екология диктува своите условия, с които той е принуден да се справям. Поне в два случая сложността на задачите нараства: Коледа и за летните жеги ни кара да правят компромиси. Много просто изглежда стилно през пролетта или през есента, когато добри панталон, риза и яке — печеливш комплект е в състояние да украсят всеки човек и да скриете недостатъците на нестандартни фигури. В жегата вече не може да се мине без кратък ръкави, и тук ни трябва да изберете една от опциите, не толкова елегантните: фланелка, с къси ръкави или риза с къс ръкав. Ако първите два не предизвикват разногласия в върховенството на закона в мъжкото гардероба си, то последният понякога са доста спорни.
Веднъж попитах Тук:

„Как се отнасяте към рубашкам с къси ръкави? Трябва да има, или трябва да умре?“

От две крайности, аз избирам нито едно от двете. Защо?

Трябва да бъде, означава, че този предмет трябва и толкова универсален, че без него, не при съставянето на базовия гардероб. Може ли да се каже за къс ръкав? Очевидно, не винаги има смяна на формата на тениски, поло или Хенли. В края на краищата, в топло време да запретна ръкави.

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Аз най-вероятно ще се противопостави на онези, които са принудени да спазват дрес кода в офиса: единственото спасение в жегата, за тях може да бъде класическа риза с къс ръкав. Аз все още съм на мнение, че бизнес стил и къс ръкав, които са несъвместими, това е доста съмнителен компромис, особено при наличието на равенство.

Ако вие настоявате, а след това се разрежда комплект от интересни аксесоари, за да се премахнат асоциация с дейности:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Да умреш, означава, че дреха безвкусен, напълно остарял и няма шанс да присъства в гардероба на мъжете, които предпочитат да се обличат добре. По едно време това е било наистина така, но някъде в началото на 2000-те риза с къс ръкав постепенно сменя своя статус: изгнаник се превръща в една от любимите ми неща дизайнери. Днес може съвсем спокойно да носят, на експериментиране с материи и рисунки и дори да се комбинират с пиджаком, но не е прекалено строга. Изглежда страхотно тази бутон-надолу яката на ризата:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Така че за лятото това е добър избор, но при едно условие: риза трябва да се чувстват комфортно. Най-честата грешка, това е погрешен размер: ми трябва да виждам или твърде големи, тяхната форма се губят, ръкави като крила, или твърде тесни, изглеждат като разликата по шев:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Ако човек ляво просто изглежда далеч от всякакви модни амбиции, той на снимката вдясно виждаме твърде подчертано малко глупаво от желанието да се съсредоточи върху релефа на мускулите. И друг вариант, мисля, е един разумен читател отхвърли.

Правилния размер на ризата трябва да бъде просто и естествено, за да отговарят на торса, без акцентированного суета, но и без излишно простота (не знам дали е ясно изразено).

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Ръкав трябва да достигне приблизително средата на бицепса, като си ръка достатъчно място дори в свито положение. Приятелка може да бъде оборудвана (тънък) или класически, което дава малко повече свобода в кръста. Въпроси дължина: при вдигане на ръцете, риза не трябва да изпълзят от панталон; ако носите носи извън дължина трябва да бъде не твърде голяма и не твърде малка:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Ръкав може леко да се търкаля, тя изглежда добре:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Правила оставят отворени горните копчета остават същите, както за обикновения тениска с дълъг ръкав: искате да оставите искате две.
Гърдите джоб — полезна подробност: може да се сложи, например, слънчеви очила.

Не купувайте ризи, с „детски“ дизайн: странни надписи и ивици:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Минавате покрай турски и китайски творения с реторичен дизайнерските изкушения:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
Да нормално качество ленени или памучни ризи (в никакъв случай не е синтетика) простото намаляване с интересни рисунки приятните цветове:

Summer mens wardrobe: a shirt with short sleeve
В днешно време може да намерите скъпи варианти, като Поло Ралф Лорън, Sein Зенья, Брей, и доста достъпни: H&M, Zara, Юникло. От по-малко известни, може да се нарече той работи най ризи Сангар. Във всеки случай точно сега е много удобен момент за покупка, тъй като почти навсякъде действат отстъпки, но до края на летния сезон е още далеч.

Theme by Anders Norén