красота

Еволюцията на красотата: 6 факти за лична внимателност

Знаете ли, че Клеопатра е използвала меча на мазнини за красота на косата и след като зъбите отбеливали с тебешир? Днес се ровя в историята, за да видим как се разви грижа за косата, зъбите и ноктите в продължение на стотици години.

Evolution of beauty: 6 facts about personal care

Четка за зъби е изобретена в плен

Стои сутрин пред огледалото в банята, замисляли ли сте се някога, как е била измислена четка за зъби? Но това е познато устройство интересна история, която може дори да заснеме филм. Според легендата първата четка за зъби, се появи в Европа през осемнадесети век, и са я измислили… в плен. Докато седи в затвора, Уилям фахад джасим ал-просто така, от скука направих четка за зъби, която е подобна на тази, която се намира в банята.

Паста за зъби произведени от мивки

Че не само добавени от нашите предци в паста, за да им помогне да запазите зъбите си здрави! В хода на египтяните пипер, черупки от яйца, изгорени бичи копита. Част от Римската паста се състои от натрошени кости.

Днес, тестени изделия, между другото, могат да съдържат съставки, които са били използвани много години, но са направени в лаборатория.

Конкурентни продукти иновативни добавки. Например, паста за зъби за чувствителни зъби съдържа специална съставка, която помага за намаляване на чувствителността на зъбите.

Клеопатра е използвала меча на мазнини за коса

Във всички времена момичета опитвали различни начини, за да придадат на косата с луксозен блясък. За тази Царица Клеопатра е използвала меча на мазнини.

Дори и през хіх век, мазнини на различни животни са се опитали да се приспособят към продуктите за грижа за косата: Лисица, Гъска, мечка, и дори и мазнини скункс влезе.

Сушилни тежи 2 кг

Сешоар, като само тежала толкова, колкото 2 кг, и въздухът беше толкова горещ, че е невъзможно да се издържат дълго. Поради това косата трябва да се сушат на една ръка разстояние.

Първият лак за нокти е бил червен цвят

Първият лак за нокти се появи преди повече от 100 години в същия нюанс на розово. Той е създаден на базата на автомобилната боя — малко да я промени формулата позна предприемач Нортэм Уорън, химик непълно работно време.

Режийни ноктите са изработени от фолио

Като материал за първия пирони, използвани във филма. Но за да се настанят за маникюр, акрил се случи само в 60-те години. Според легендата, красива, използвам акрилни американски зъболекар: ще може ли той сам си пречи на повредени нокти или го момичето се разпитва си, не е важно: технология е, няма да спре!

Може би, след 100 години на съвременни средства за грижа изглеждат необичайни. От друга страна, може би след няколко години Элон Маск свернет програма за предизвикване на Марс и излезе с нов начин за обработка на кожи в минута или на растежа на коса до кръста за една нощ?

Theme by Anders Norén